Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5841 tot 5845
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Hedgefondsen zijn positief over de zilverprijs

Zilver is volgens een aantal hedge fund managers het edelmetaal bij uitstek. Veel investeerders zijn zeer positief over het witte edelmetaal en denken dat zilver zal gaan ‘outperformen’ nu centrale banken wereldwijd de liquiditeitskraan hebben opengezet. Dat betekent voornamelijk dat zilver het in de toekomst naar verwachting beter zal doen dan GOUD. In het derde kwartaal hebben investeerders voor 717,2 metrische ton aan verhandelbare zilverproducten gekocht, het hoogste bedrag sinds een jaar. Analisten verwachten dat de zilverprijs de komende drie kwartalen zal stijgen naar gemiddeld $38,- per troy ounce ounce, aldus persbureau Bloomberg.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Tijd voor zilver om te blinken

In de afgelopen jaren stond vooral GOUD in de kijker door zijn recordzeges. De tijd lijkt nu rijp voor Zilver om een gooi te doen naar het hoogste podium.

We schreven reeds veelvuldig: neem uw maatregelen tegen het ongekende soepele monetaire beleid van de centrale banken. De koopkracht van uw vermogen in fiat valuta verdwijnt als sneeuw voor de zon. De beste bescherming vindt u in vaste active, zoals grondstoffen, aandelen, maar bovenal in GOUD en meer nog in Zilver. Deze laatste stond echter nooit in de schijnwerpers. En daar is een goede reden voor. In tegenstelling tot de meeste grondstoffen, wist de prijs van zilver nooit zijn historisch record, gevestid in januari van 1980 (intraday high van 52,5 dollar op CBOT), te overwinnen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Het lijkt op een hoax maar het is er geen: Grieken steken 30 miljoen euro in bouw Formule 1-circuit

Het lijkt op een hoax maar het is er geen. Terwijl steeds meer Grieken aangewezen zijn op voedselhulp (hen vaak aangereikt door de neonazi's van de GOUDen Dageraad), gaat het land 29 miljoen euro vrijmaken voor de bouw van een Formule 1-racecircuit. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van een verklaring van het ministerie van Ontwikkeling.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Ruim 40% van Belgisch GOUD uitgeleend

Veel landen hebben in het verleden delen van hun GOUDreserve uitgeleend, om zo snel in het bezit te komen van het nodige kapitaal. België is hierin geen uitzondering, uit onderzoek is gebleken dat België ruim 40% van de totale GOUDreserve heeft uitgeleend. Omgerekend vanuit de totale GOUDreserve van 261 ton betekend dit dat België voor ongeveer 107 ton heeft uitgeleend.

Nu is het uitlenen van GOUD niet zo erg, wanneer je er een goed rente percentage voor hebt afgesproken. Echter heeft het in de tijd het GOUD onder dermate slechte voorwaarden uitgeleend dat het afgelopen jaar maar liefst een rendement van 0,3% op de leningen heeft gemaakt. Mocht België het GOUD daadwerkelijk verkocht hebben zou het een rendement hebben gemaakt van 12%! Met de huidige GOUDkoers zou het rendement nog hoger zijn geweest!

Bron: refdag.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Geruchten over Gaddafi's GOUDschat

Een persbericht zorgt in Libië voor de nodige opwinding: de vorig jaar gedode dictator Muammar Gaddafi zou zijn GOUD in de woestijn hebben verstopt. Slechts enkele mensen zouden op de hoogte zijn van de plek.

In de meer dan veertig jaar dat hij als dictator in Libië aan het roer stond, verzamelde Gaddafi geweldige rijkdom. Al tijdens de opstand in Libië die leidde tot de val van Gaddafi in oktober 2011, begon de jacht op de miljoenen van de alleenheerser.

Nu voedt een artikel de speculaties over het nog altijd niet gevonden vermogen. „Gaddafi heeft zijn GOUDschat in de woestijn begraven”, meldde zaterdag het Libanese dagblad Al-Diyar op zijn website. Informatie over de schat zou Abdullah Senussi, Gaddafi’s vroegere chef van de geheime dienst, bij verhoren hebben losgelaten. Senussi is begin vorige maand door Mauritanië aan Libië uitgeleverd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$