Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 5846 tot 5850
Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

België geeft criminelen vrij spel om GOUD wit te wassen

Het Antwerpse gerecht voert een ­onderzoek naar een van de grootste GOUDhandelaars ter wereld, een Antwerps bedrijf dat vorig jaar liefst 1,7 miljard euro omzet boekte. Het gerecht vernam dat criminelen van alle slag bij het bedrijf terechtkonden met grote zakken GOUD en daar gigantische sommen cash geld voor kregen, waardoor de transacties geen spoor nalieten.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Adempauze

Met de definitieve doorbraak van zilver door de gestippelde rode lijn in onderstaande grafiek wordt een periode van ongeveer 1 ½ jaar afgesloten waarin zilver na zijn top van bijna $50 terugviel tot $26,10, om daarna voortdurend lagere toppen neer te zetten. Een maand geleden is echter de neergaande lijn doorbroken en is het edelmetaal nu aangekomen bij een interim-weerstand van ongeveer $35, waar het nu al een week tegenaan hikt. Gezien de geluiden van grote krapte uit de zilvermarkt mag verwacht worden dat de kleine broer van GOUD ook deze weerstand zal kunnen gaan beslechten, om de reis noordwaarts richting de 42 ( volgende interim-top) en uiteindelijk de $50 dollar grens te bereiken.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 24 september 2012

GOUD behoudt waarde - brood net zo duur als 2.600 jaar geleden

Gepensioneerde oud-centrale bankiers weten het het beste. Volgens Alan Greenspan is GOUD niets anders dan valuta, en wordt de vraag ernaar gedreven door de vlucht uit een fiat geld systeem. Deze rol van GOUD als veilige haven is nogal ondergesneeuwd  in een tijd van flitskapitaal waarin geld wordt verdiend door de verkoop van complexe producten waarvan zelfs de banken niet kunnen aangeven wat ze waard zijn en welke risico’s ze inhouden voor de houder.

De vlucht naar GOUD is echter een vlucht naar waarde-behoud, een concept dat millennia terug gaat. Tijdens het bewind van koning Nebucadnezar van Babelonië, 600 jaar voor Christus, kon men ongeveer 350 broden kopen voor een ons GOUD. Afhankelijk van de bakker kost een brood nu ca. 3,20 EUR, en voor een ons GOUD ter waarde van 1.300 EUR heb je net iets minder dan 400 broden, vergelijkbaar met de prijs 2.600 jaar geleden. Dit noemen we waarde-behoud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Dit is de reden waarom de analisten op Wall Street GOUD niet begrijpen

Financiële analisten hebben nog altijd veel moeite om GOUD te begrijpen. Zij snappen niet waarom de prijs van het gele edelmetaal blijft stijgen.

We kwamen op een typisch voorbeeld uit waarin perfect wordt aangetoond waarom analisten GOUD niet begrijpen. Zo werd aan Wall Street senior Don Hays van Hays Advisory gevraagd naar de recente prijssprong van GOUD.

Hays geeft aan dat de prijs van GOUD resulteert uit de angst onder beleggers. Hij noemt het een ‘fear trade’. Hays heeft niet steeds niet door dat GOUD geen angstindicator is, maar een monetaire barometer!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Herverkiezing Obama kan "Mega Jump" in GOUDprijs veroorzaken

Bestaat er een correlatie tussen president Barack Obama en de GOUDprijs? Jon Najarian van OptionMonster.com is overtuigd wel. Meer zelfs, hij gelooft dat de herverkiezing van Obama tot president een krachtige impuls naar omhoog zou kunnen geven aan de GOUDprijs.

Obama kan zelfs een ‘Mega Jump’ in de GOUDprijs veroorzaken wanneer we Najarian mogen geloven. In Mitt Romney heeft hij als belegger in GOUD veel minder vertrouwen. Een overwinning van Romney in de verkiezingen zou de GLD ETF terug richting 160 dollar kunnen duwen.

GOUDprijs kan makkelijk doorstijgen boven 2000 dollarLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$