Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5846 tot 5850
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Valuta Val

Als de fiat valuta piramide instort, behoudt GOUD zijn glans. In plaats van de barbaarse relikwie die de Keynesianen hebben geprobeerd ons wijs te maken dat GOUD is zoals de Bundesbank president het uitdrukte, "een tijdloze klassieker." Centrale banken en overheden hebben een hekel aan GOUD, omdat GOUD de devaluatie van de fiat valuta's onthult veroorzaakt door het gebrekkige beleid van de overheid. Overheden haten GOUD, omdat het de mensen niet voor de gek kan houden.

De wereld nadert het moment van een wereldwijde papiergeld explosie: "In het tweede kwartaal van dit jaar, hebben de centrale banken over de hele wereld 157,5 ton GOUD gekocht. Dat is een stijging van 63% ten opzichte van het eerste kwartaal. Het is 138% sinds het tweede kwartaal van vorig jaar. Op een bepaald punt in de niet al te verre toekomst, is het redelijk te verwachten dat er zeer weinig houders van GOUD nog vrijwillig dollars of euro’s daarvoor in ruil zullen accepteren."

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Roemenië wil GOUD terug van Rusland

We hebben al vaker verhalen gehoord van landen die GOUD hebben opgeslagen in het buitenland, maar nu niet meer het GOUD terug kunnen krijgen. Zo is al langere tijd onbekend waar bijvoorbeeld het GOUD van Zwitserland en Duitsland is gebleven wat ligt opgeslagen in Amerika. Er is nu nog een land wat zijn GOUD terug wil maar het niet terugkrijgt: Roemenië.

Roemenië heeft tijdens de eerste wereldoorlog ruim 94 ton GOUD op laten slaan in Rusland, omdat men bang was om het GOUD te verliezen aan de Duitsers. Nu bijna 100 jaar later wacht het land nog steeds op de forse hoeveelheid GOUD vanuit Rusland. Al eerder heeft Rusland wel een ander deel van de schat teruggegeven, welke bestond uit een aantal schilderijen, maar het land wacht nog steeds op het meest kostbare bezit.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012

GOUD sluit de week in mineur

Na een aantal mooie weken voor de GOUDprijs, heeft GOUD deze week deze trend niet door kunnen zetten. De prijs van GOUD is deze week met 0,1% gedaald naar een koers van 1784 dollar per troy ounce. GOUD begon de week op een koers van 1787, en kwam gedurende de week zelfs op 1791 dollar per troy ounce terecht maar kon deze stijging niet vasthouden.

De belangrijkste reden waarom op het laatste moment de GOUDprijs een daling heeft ingezet zijn tegenvallende werkloosheids cijfers vanuit Amerika. Deze cijfers waren slechter dan verwacht. Door de slechte cijfers is de markt er nog niet van overtuigd dat de economische problemen verminderen.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Alles staat klaar voor een prijsexplosie bij zilver

De ‘witte tegenhanger’ van GOUD zit al jaren in het verdomhoekje. De prijs van zilver heeft, in tegenstelling tot de meeste grondstoffen, zijn recordprijs van de vorige bull cyclus (jaren ’70) nog steeds niet doorbroken.

Critici van zilver halen de waanzinnigste redenen uit de kast om hun gelijk te bewijzen. Hun belangrijkste: zilver heeft geen monetaire waarde.

Wat een onzin!

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Vele visionairs doen er niets aan

In tegenstelling tot hetgeen economen beweren, zijn er veel mensen geweest die de problemen en de crash van 2007 – 2008 zagen aankomen. Er is toen ook al veel over geschreven geweest. Het probleem echter was dat weinigen echt gehandeld hebben omdat ze niet overtuigd waren dat het ook effectief kon mislopen.

Diegene die het zagen aankomen en de moed hadden hun investeringsstrategie om te gooien en hun vermogen in GOUD en zilver omzette, zag zijn kapitaal fors stijgen. In de 5 jaar naar de aanloop van de val van Northern Rock stegen deze edelmetalen met 150 %. In deze 5 jaar signaleerde onder andere Marc Faber 13 duidelijk waarschuwingssignalen. Tijd genoeg dus om  zich voor te bereiden op wat kwam, tijd genoeg om zich in te dekken. Maar slechts weinigen hebben het effectief gedaan.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$