Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 5851 tot 5855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Wie aanvaardt GOUD al als betaalmiddel?

GOUD doet meer en meer zijn intrede in het monetaire landschap. Het begint beetje bij beetje zijn rol terug op te eisen die het al eeuwen speelde: als betaalmiddel. Welke indicaties zijn er dat GOUD terug aanvaardt wordt als officieel betaalmiddel.

De roep om een of andere GOUDstandaard wordt met de dag luider. De ene grootbank na de andere verhoogd zijn koersdoel voor GOUD fors (is dit omdat GOUD toegelaten gaat worden tot het Tier 1 activa?). We kunnen er verder niet omheen dat GOUD een deel van de oplossing zal worden in het Westerse kapitalisme.

Waarom GOUD? Door de eeuwen heen heeft de evolutie GOUD naar voren geschoven als het ideale ruilmiddel. Je kan het niet zomaar bijmaken, het is deelbaar, vervoerbaar en wordt overal ter wereld aanzien als een teken van welvaart. Het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer het ook aanvaardt wordt als wettelijk betaalmiddel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Record hoeveelheid zilver in ETP's

Zilver mag zich bij de investeerders in een steeds grotere populariteit verheugen, zo blijkt uit de zilverposities in exchange-traded products of ETP’s. Die posities staan op het punt om een nieuw recordniveau te bereiken. Begin deze week hadden de ETP’s 18.525,76 ton zilver in bezit.

Dat is maar 0,6 % onder de piek van 18.639,07 ton die in april 2011 werd opgetekend. De zilverprijs is dit jaar al met 22 % gestegen en daarmee deed zilver het beter dan de andere edelmetalen GOUD en platina. Alles wijst er op dat de zilverprijs nog flink kan stijgen.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Dollar blijft interessanter dan euro

Ik heb in het verleden meerdere malen gesproken over mijn ideale portefeuille om de crisis heelhuids door te komen.

Deze portefeuille zit voor 50% in GOUD en 50% in Amerikaanse dollars. De filosofie achter deze verdeling vind je hier terug.

Recent heb ik me echter de vraag gesteld of het niet beter is om die dollars voor iets anders in te ruilen. Al moet ik toegeven niet meteen te weten wat “iets anders” dan moet zijn.

Je kan natuurlijk altijd voor 100% in GOUD gaan, maar het is nog maar de vraag of dat de juiste strategie is. Met de helft van de portefeuille in het blinkende metaal, voel ik meer dan voldoende beschermd.

Als ik echter moet kiezen tussen de dollar en de euro, is mijn keuze snel gemaakt. Dan ga ik momenteel voor de dollar.

Bron: radio1.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Nederlanders slijten GOUD in België

De GOUDprijs staat hoog en aan alle kanten worden we bestormd met advertenties om je GOUDen munten en sieraden of baartjes GOUD te 'verzilveren'. Maar er zijn mensen die liever in België en dan vooral in Antwerpen hun GOUD verkopen dan hier. Daar zijn ze minder streng en betalen makkelijker in cash uit dan hier. En dat is handig voor mensen die zwart GOUD hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

QE ∞ zal GOUDprijs minstens verdubbelen

De balans van de Federal Reserve bedraagt momenteel al een $ 3 biljoen. Met de aankondiging van QE 3 wordt verwacht dat deze met minstens $ 0,5 biljoen per jaar zal toenemen. Bernanke heeft namelijk gezegd geld te blijven pompen totdat de economie terug aantrekt en werkloosheid terugvalt tot een aanvaardbaar en houdbaar niveau.

Dit laatste zal volgens de FED tot 2015 duren, maar dit lijkt een optimistische schatting. Het zal eerder nog 5 tot 6 jaar duren. Er zijn dan ook verschillende schattingen wat een aanvaardbaar werkloosheidsniveau is. QE 3 kan wel eens langer duren als men nu denkt. Zo gaat het dikwijls met dergelijke maatregelen. Aan het huidige tempo zal de balans van de FED vermoedelijk nogmaals verdubbelen!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$