Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 5856 tot 5860
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

GOUD gaat voor twaalfde jaar op rij hoger eindigen

Het ziet er naar uit dat GOUD voor de twaalfde maal op rij een stijging gaat noteren over het hele jaar gezien. Analisten verwachten dat het edelmetaal rond de 1800 dollar per troy ounce zal gaan eindigen, waarmee GOUD ongeveer 15% hoger komt te staan dan aan het einde van 2011.

De belangrijkste reden dat analisten verwachten dat de prijs van GOUD zal gaan oplopen tot 1800 dollar per troy ounce is dat alles erop wijst dat er door Centrale Banken aanvullende steunmaatregelen worden doorgevoerd om de wereldwijde economie op gang te houden. Hierdoor keer het vertrouwen van beleggers in de economische situatie weer terug, waardoor ook metalen zoals GOUD meer in trek zijn.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Inter-Citic Minerals overname door Western Mining de 17e in portfolio Commodity Discovery Fund

Gisteren werd bekend dat Western Mining Group een overnamebod heeft gedaan op Inter-Citic Minerals (ICI-TO), een Canadees exploratiebedrijf dat al sinds de start van ons fonds aanwezig is in onze portfolio. ICI is al sinds 2006 een GOUDontdekking in China aan het ontwikkelen. Het overnamebod, 41% hoger dan de slotkoers van afgelopen vrijdag, is afkomstig van Western Mining Group, een verticaal geïntegreerde metaalproducent uit China met een waarde van $5,5 miljard. Voor ons is Inter-Citic al de 17e overname van bedrijven waarin wij geïnvesteerd zijn sinds oprichting in 2008.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Overnamebonanza in GOUDmijnsector zet door: Inter-Citic Minerals plust!

Het blijft maar overnamedeals regenen in de GOUD- en zilvermijnsector. Gisteren maakte de Chinese mijnbouwgroep Western Mining Group het hof bij Inter-Citic Minerals met een overnamebod van 250 miljoen dollar, wat een premie van +41 procent op de slotkoers van afgelopen vrijdag betreft.

Inter-Citic Minerals zit al vele maanden in het GOUD & Zilver Rapport van Slim Beleggen en hiermee vertrekt opnieuw een JUNIOR uit onze Selectielijst.

Het overnamenieuws volgt amper enkele maanden nadat Yamana Gold een bod lanceerde op Extorre Gold Mines, een andere favoriet uit de Selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport.

We hebben een sterk vermoeden dat we het einde van de overnamegolf in de GOUD- en zilvermijnsector nog lange tijd niet hebben gezien!

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Koop geen GOUD maar wel ...

Ik heb, sinds enkele weken, een kleinere positie in platina. Ik heb er trouwens eind vorig jaar ook al eens overgeschreven.

Platina noteerde in het verleden steeds duurder dan GOUD. Begin deze eeuw betaalde je voor een ounce platina 2,5 keer meer dan voor een ounce GOUD.

Vandaag is deze ratio echter teruggevallen tot amper 0,9.

Het gebeurt eigenlijk maar zelden dat platina goedkoper is dan GOUD. En als het gebeurt, is het steeds een goed moment om te kopen.

Het is GOUD met een turbo. Als GOUD straks naar $3.000 per ounce GOUD gaat terwijl platina weer 1,5 keer zoveel kost dan GOUD, dan noteert platina $4.500 of bijna drie keer de huidige prijs!

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Aap klimt uit de mouw

Het kon haast niet lang meer uitblijven maar nu is het dan toch zover. Voor het eerst in ruim 40 jaar werd opeens “de GOUDen standaard” weer van stal gehaald.

De commissie die de Republikeinse Nationale Conventie in Tampa voorbereidt, meldde dat een voorstel tot terugkeer naar de GOUDen standaard ter tafel zal komen (de hand van rekenmeester en kandidaat vice-president Paul Ryan?). Kennelijk beginnen de Republikeinen water zien branden nadat nota bene toenmalig Republikeins president Nixon het uit 1944 stammende Bretton Woods model van tafel had gehaald. Hiermee werd destijds de weg bereid voor een gestage gratis import w.o. olie (tot op de dag van vandaag!) en een ongebreidelde geldcreatie. ‘The dollar is our currency but your problem’, zo stelde toenmalig minister van Financiën Conolly opgewekt tegenover de beduusde buitenlandse ministers van Financiën in die tijd. M.a.w. of “wij” maar de Amerikaanse tekorten wilden sponsoren. Vanwege de heftige inflatie in de jaren ’70 koos net benoemd Fed voorzitter Paul Volcker in 1980 terecht voor een sterk anti-inflatiebeleid en joeg de korte rente tot boven 22% (!) op. Kom daar nu eens om. Toen was de schuldquote veel lager en kon dat nog.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$