Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5861 tot 5865
Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

goed geld versus slecht geld.

De grens tussen het smijten met goed geld (in de vorm van bezit zonder schuld) naar slecht geld (in de vorm van schuld zonder bezit) is zover overschreden dat de verdere versplintering van Europa niet meer kan worden tegen gegaan.

Zo tergend lang als het twee jaar gelden duurde om een rommelkabinet in elkaar te steken, zo kort lijkt dit keer nodig te zijn om een regering te vormen van nationale houdbaarheid en dat is pure winst voor Nederland. Een snelle en sterke formatie benadrukt de soevereine kracht van ons land en die is hard nodig om de Europese schuldencrisis het hoofd te kunnen bieden. Alleen via eigen beleid kan de crisis worden bestreden en kan Europa bij elkaar worden gehouden. Het kan niet nadrukkelijk genoeg gezegd worden. De rijke lidstaten zoals Nederland zullen het geld moeten verdienen om de schulden van de arme lidstaten te kunnen betalen.

De verkiezingsuitslag heeft overtuigend laten zien hoe modern Nederland eigenlijk is in denken en doen. Wij hebben ons niet in de richting van ultranationalistische sentimenten laten sturen zoals wel het geval is in onder meer Griekenland (‘GOUDen Dageraad’) en Finland (‘Ware Finnen’). In beide lidstaten groeit de aanhang van deze partijen explosief maar heeft die het kookpunt nog net niet bereikt. Overal elders in Europa broeit het van de spanningen richting ‘eigen volk eerst’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Ray Dalio: "Warren Buffett maakt een grote fout door géén GOUD te kopen"

Ray Dalio, de grootste hedge fund manager uit de geschiedenis, herhaalt zijn oproep voor GOUD in een recent interview met CNBC.

Hij wijst op de risico van de huidige delevaring die het financiële systeem doorgaat en prefereert een deel van de portefeuille om te zetten naar GOUD.

Het feit dat Warren Buffett fel gekant is tegen GOUD noemt Dalio een ‘grote fout’! GOUD is geld en biedt een bescherming in tijden van onzekerheid.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Trend reversal - outperformance GOUDproducenten t.o.v. de GOUDprijs

Sinds de laagste stand van de GOUDprijs dit jaar presteren grote en middelgrote GOUDproducenten beter dan de GOUDprijs zelf. Deze groep producenten steeg gemiddeld 37% sinds 15 mei, terwijl GOUD met 15% steeg.

Volgens analisten is het aannemelijk dat deze trend zich voorlopig voortzet. GOUD is namelijk sinds maart 2011 in totaal met 39% gestegen, terwijl de GOUDproducenten een magere 4,5% laten zien over deze periode. Er is nog wat terrein in te halen. En historisch bekeken doet deze groep bedrijven het altijd beter tijdens een ‘bullish’ periode voor GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Game changer: Samsung koopt GOUD

Er is nog niet veel over verschenen in de media, maar het is een deal die kan tellen. Het grote Samsung heeft een strategisch partnerschap ondertekend met een GOUDproducent. Dit is een enorm bullish signaal voor GOUD en GOUDmijnaandelen.

Als een groot bedrijf als Samsung zijn voorbereidingen neemt en zich begint in te dekken tegen het waardeverlies of de val van de fiatmunten, is dit een absolute game changer. Je kan er van uitgaan dat er nog zulke deals volgen. Bedrijven met een berg waardeloos cash investeren in GOUDmijnen. Deze GOUDmijnen moeten aldus niet aankloppen bij de failliete banken, en een bedrijf als Samsung krijgt er GOUD voor in de plaats.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Prijzen van GOUD en olie gaan fors stijgen

De balans van de Amerikaanse centrale bank fors gaat oplopen in de komende tijd. Sinds vorige week blijkt dat de Amerikaanse economie nog meer zal worden gestimuleerd door Bernanke, maar keerzijde van de medaille is dat balans van de Fed zal oplopen naar 4 biljoen dollar. Deze golf van nieuwe liquiditeiten zorgt, in combinatie met de maatregelen van andere centrale banken, dat de nominale prijzen van vrijwel alle assets zullen gaan stijgen.

Onderstaande grafieken (via Zerohedge) laten zien dat onder meer de GOUDprijs en de prijs van een olie correleren met de balans van de grote centrale banken in Europa en de VS. Nu centrale bankiers deze ongebreidelde geldcreatie zien als enige oplossing, is dit zeer positief nieuws voor beleggers in deze grondstoffen. Mochten centrale banken hun plannen uitvoeren dan zal GOUD eind 2013 rond de $2.250,- per troy ounce noteren, terwijl WTI olie naar het oude record van $150,- per vat kan stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$