EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5861 tot 5865 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 5 november 2012

Nog meer GOUD audits onderweg?

De beslissing van de Bundesbank om de buitenlandse GOUDreserves te gaan onderzoeken, waaronder die in de kluizen van de FED in New York, zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Mogelijk zullen nog meer Westerse landen hun GOUDreserves daadwerkelijk willen checken om te zien of al hun GOUD nog wel aanwezig is waar het zou moeten zijn.

Dit zal uiteraard ook zijn effect hebben op de GOUDprijs en andere edelmetalen. Mogelijk is er veel minder GOUD aanwezig en kunnen er aanwijzingen naar boven komen dat de GOUDprijs werd gemanipuleerd. Als blijkt dat de GOUDvoorraad minder is dan gedacht, zal het geloof in een onderdrukking van de GOUDprijs ook afnemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 november 2012

Kazachstan slaat hard toe op de GOUDmarkt

In de media horen we eigenlijk alleen maar China, India en Brazilië die actief bezig zijn op de GOUDmarkt. Maar ook Kazachstan is hard bezig op de GOUDmarkt, en koopt in grote hoeveelheden GOUD op om de reserves aan te vullen. Opmerkelijk is dat het GOUD vooral binnen de eigen landsgrenzen wordt opgekocht van eigen inwoners.

Het afgelopen jaar zag Kazachstan de GOUDreserves met ongeveer 30% stijgen. Het land slaat GOUD in om een buffer te hebben voor wanneer er slechtere tijden aankomen. Als gevolg van het inkoopprogramma is de economische positie van het land met ongeveer 10% verbeterd. Eerder dit jaar gaf Kazachstan al om volop voor GOUD te gaan, zo is de doelstelling op dit jaar de reserves met bijna 25 ton te vergroten, waardoor het land bij de top 35 van landen komt met de grootste GOUDreserve.

Lees verder op goudbubbel.nl
Geplaatst op: maandag 5 november 2012

Een nieuw GOUDsysteem

Volgens Murray Rothbart, een Amerikaans econoom, is alleen een door 100% GOUD gedragen Amerikaanse dollar een goed systeem om op te bouwen, want alleen dan bestaat er geen inflatie of golfconjunctuur meer.

Volgens Murray Rothbart, een Amerikaans econoom, is alleen een door 100% GOUD gedragen Amerikaanse dollar een goed systeem om op te bouwen, want alleen dan bestaat er geen inflatie of golfconjunctuur meer.

Is het mogelijk een oplossing te formuleren die de hoeveelheid GOUD in de kluizen deelt door de hoeveelheid dollars in omloop. Of andersom, een deflatie van de dollar naar de huidige GOUDkoers. Met al het GOUD in de kluizen (17.000 ton) zouden ze een wereldreserve munt moeten kunnen dragen, ondanks dat de helft van het GOUD niet van Amerika zelf is.

Lees verder op Goudvergelijken.nl
Geplaatst op: zaterdag 3 november 2012

GOUD verliest deze week 1,3%

Het is alweer de vijfde week op rij dat de GOUDprijs weer in de min terecht is gekomen. Ook deze week verloor het edelmetaal weer meer dan 1% ten opzichte van de laatste stand van de week ervoor. GOUD begon de week met een koers van 1707 dollar per troy ounce, en het was belangrijk dat dat grens van 1700 dollar niet doorbroken zou worden. Maar op vrijdag 2 november ging het mis, de GOUDprijs dook naar een dieptepunt van 1685 dollar per troy ounce.

In één dag verloor de koers van het edelmetaal maar liefst 31 dollar, oftewel 1,8%. Dankzij eerdere dagelijkse stijgingen bleef de schade daarmee beperkt tot een verlies van 1,3% over de gehele week gezien. De belangrijkste reden voor de grote daling zijn de meevallende banen cijfers in de Verenigde Staten. Deze waren veel beter dan verwacht!

Lees verder op prijsvangoud.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 november 2012

Franse vinding haalt GOUD uit afvalwater.

Een Frans bedrijf gaat een filtersysteem op de markt brengen dat allerlei metalen uit afvalwater kan terugwinnen.

Industrieel afvalwater bevat vaak een hele reeks aan metalen. Het water wordt wel gezuiverd, maar de metalen blijven vaak achter omdat het te duur is om ze eruit te halen. Het Franse Magpie Polymers, een spinoff van het opleidingsinstituut Ecole Polytechnique, heeft een manier gevonden om dat toch voor elkaar te krijgen.

Lees verder op kijkmagazine.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs