Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 5871 tot 5875
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Middelkoop: Fed is firma 'List & Bedrog'

Willem Middelkoop werd geïnterviewd door Bol.com naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘GOUD en de geheim van geld‘. Willem legt uit hoe het idee ooit is ontstaan in zijn hoofd en kijkt daarbij naar George Soros als zijn grote mentor.

Voorts benadrukt hij dat het vooral een leerboek is over ons geldsysteem, en welke machten en krachten erachter schuil gaan. Zo doet hij alvast enkele onthullingen over de Fed en ons huidige dollarsysteem.

‘We worden bewust misleid’, aldus Middelkoop.

[video]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Zilver licht ontvlambaar!

Ik zag vanmorgen deze opmerkelijke tweet in mijn timeline.

[tweet]

Het is een uitspraak van Bill Murphy die met GATA al jaren strijd tegen de prijsmanipulaties van GOUD en zilver.

De manipulaties worden door Willem Middelkoop overigens uitvoerig beschreven in zijn nieuwste boek. Beurs Magazine heeft een exclusieve voorpublicatie.

Nick Laird publiceerde enkele dagen geleden nog een mooie grafiek die de zilvermanipulatie blootlegt.

Hij vergeleek de shortpositie in zilver met die in andere grondstoffen.

Blijkt dat de vier grootste traders (zeg maar banken) een shortpositie hebben die overéénkomt met 95 dagen aan productie.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Dennis Gartman kiest de zijde van de GATA, gelooft in verdere stijging GOUDprijs

De GOUDberen kregen een serieuze tegenslag te verwerken. Tussen 30 augustus en 7 september werd een troy ons GOUD maar liefst 100 dollar duurder. Daarmee is de basis gelegd voor een verdere stijgingsfase die het GOUD naar veel hogere regionen kan voeren.

Het Gold Anti Trust Action (GATA) committee triomfeert. Chairman Bill Murphy legde vorige op het televisiekanaal Russia Today TV uit dat de manipulatie van de GOUDprijs ten einde lijkt. Volgens Murphy is de GOUDprijs bewust gemanipuleerd, maar dit zal in de toekomst steeds moeilijker worden.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jeffrey Saut ziet 'animal spirits' ontstaan bij beleggers

Jeffrey Saut, marktstrateeg bij Raymond James, waarschuwt beleggers. Niet voor een beurscorrectie, maar voor de onderhuidse oplopende druk van de markt op de fondsbeheerders om een goede performance te realiseren.

Vanwege alle macro-economische risico’s (eurocrisis, fiscal cliff US, harde landing China) zijn vooral hedge funds behoorlijk ‘onderwogen’ in aandelen en andere risicogerelateerde beleggingen zoals GOUD, zilver of grondstoffen.

Voor hedge funds is dit in feite een normale ontwikkeling omdat de risico’s worden afgedekt, maar hierdoor lopen ze ook een belangrijk deel van de beursrally mis. Saut stelt zich luidop de vraag: ‘Tot welke niveau is de druk houdbaar?’

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

GOUDexport uit Hong Kong naar China overtreft 2011 al na 7 maanden in 2012!

Dat de GOUD transfers van Hong Kong naar China in het afgelopen jaar fors zijn toegenomen, kon u bij Slim Beleggen als eerste lezen.

We hebben weer nieuwe data binnen die alle verwachtingen overtreft. Volgens de jongste gegevens van World Gold Council bereikte het aantal GOUD tonnage van Hong Kong naar China na de eerste 7 maanden in 2012 al het totale volume aan GOUD transacties in 2011!

In juli 2012 steeg de maand-op-maand export van Hong Kong naar China opnieuw met +13% tot 76 ton GOUD, wat bijna dubbel zoveel is als dezelfde maand een jaar voordien.

De teller voor 2012 staat hiermee inmiddels al op 456 ton GOUD uit Hong Kong richting China, wat fors meer is dan 427,8 ton GOUD over heel 2011.

Wie twijfelde aan het GOUDverhaal voor China: it’s alive and kicking!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$