Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 5871 tot 5875
Bron: radio1.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Nederlanders slijten GOUD in België

De GOUDprijs staat hoog en aan alle kanten worden we bestormd met advertenties om je GOUDen munten en sieraden of baartjes GOUD te 'verzilveren'. Maar er zijn mensen die liever in België en dan vooral in Antwerpen hun GOUD verkopen dan hier. Daar zijn ze minder streng en betalen makkelijker in cash uit dan hier. En dat is handig voor mensen die zwart GOUD hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

QE ∞ zal GOUDprijs minstens verdubbelen

De balans van de Federal Reserve bedraagt momenteel al een $ 3 biljoen. Met de aankondiging van QE 3 wordt verwacht dat deze met minstens $ 0,5 biljoen per jaar zal toenemen. Bernanke heeft namelijk gezegd geld te blijven pompen totdat de economie terug aantrekt en werkloosheid terugvalt tot een aanvaardbaar en houdbaar niveau.

Dit laatste zal volgens de FED tot 2015 duren, maar dit lijkt een optimistische schatting. Het zal eerder nog 5 tot 6 jaar duren. Er zijn dan ook verschillende schattingen wat een aanvaardbaar werkloosheidsniveau is. QE 3 kan wel eens langer duren als men nu denkt. Zo gaat het dikwijls met dergelijke maatregelen. Aan het huidige tempo zal de balans van de FED vermoedelijk nogmaals verdubbelen!

Bron: standaard.be
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

AngloGold legt Zuid-Afrikaanse mijnen stil door staking

AngloGold Ashanti, de op twee na grootste GOUDproducent ter wereld, heeft de productie in al haar mijnen in Zuid-Afrika stilgelegd. Dat komt omdat 'een grote meerderheid' van haar 35.000 kompels in het land nu in staking is, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf meegedeeld.

Duizenden werknemers van AngloGold Ashanti startten de staking vorige week op en krijgen dus navolging. Volgens de woordvoerder van de GOUDproducent verlopen de acties tot nu toe vreedzaam en werden er nog geen eisen overgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Eric Sprott: "QE3 gaat niet werken... behalve voor GOUD en zilver!"

Eric Sprott was te gast op CNBC om zijn visie te geven op de financiële problemen in de markt. Hij geeft toe dat QE3 weinig tot niets zal doen voor de economie in de VS. Enkel GOUD en zilver zullen uiteindelijk voluit profiteren van de monetaire stimulans!

Het is daarom belangrijk om je kapitaal in echte zaken te stoppen, weg van financiële (bank)producten, aldus Sprott. Hij voorziet nog grote problemen vooraleer dit voorbij is. Bescherming en behoud van het vermogen blijft cruciaal in deze cyclus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Bank of America ziet GOUDprijs stijgen naar 5.000 dollar

Verschillende specialisten van Bank of America Merrill Lynch steken hun enthousiasme over het GOUD niet onder stoelen of banken. Het lijkt alleen maar een kwestie van tijd te worden alvorens het GOUD (véél) hogere regionen zal gaan opzoeken. Hoe hoog, valt nog af te wachten.

MacNeil Curry, de man die bij de bank verantwoordelijk is voor valuta’s en voor de strategie, blijft zich focussen op het GOUD. Curry legt de lat hoog, hij rekent er op dat een troy ons GOUD binnen afzienbare tijd (een tijdshorizon heeft hij niet) 3.000 tot 5.000 dollar zal kosten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$