Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 5876 tot 5880
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Weer een GOUDbaar met wolfraam erin gevonden

It is one thing for tungsten-filled gold bars to appear in the UK, or in Germany: after all out of sight, and across the Atlantic, certainly must mean out of mind, and out of the safe. However, when a 10 ounce 999.9 gold bar bearing the stamp of the reputable Swiss Produits Artistiques Métaux Précieux (PAMP, with owner MTP) and a serial number (serial #038892, likely rehypothecated in at least 10 gold ETFs across the world but that's a different story), mysteriously emerges in the heart of the world's jewerly district located on 47th street in Manhattan, things get real quick. Moments ago, Myfoxny reported that a 10-ounce gold bar costing nearly $18,000 turned out to be a counterfeit. The discovery was made by the dealer Ibrahim Fadl, who bought the PAMP bar in question from a merchant who has sold him real gold before. "But he heard counterfeit gold bars were going around, so he drilled into several of his gold bars worth $100,000 and saw gray tungsten -- not gold. The bar was filled with tungsten, which weighs nearly the same as gold but costs just over a dollar an ounce."

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

GOUD en olie gaan fors stijgen

De balans van de Amerikaanse centrale bank fors gaat oplopen in de komende tijd. Sinds vorige week blijkt dat de Amerikaanse economie nog meer zal worden gestimuleerd door Bernanke, maar keerzijde van de medaille is dat balans van de Fed zal oplopen naar

4 biljoen dollar. Deze golf van nieuwe liquiditeiten zorgt, in combinatie met de maatregelen van andere centrale banken, dat de nominale prijzen van vrijwel alle assets zullen gaan stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Beslissing Fed is 'game changer' voor GOUD

De recente beslissing van de Fed is voor Morgan Stanley een game changer voor het GOUD. Dat wordt volgens de zakenbank duidelijk aangetoond door de omvang en de kracht van de recente stijgingsfase bij het GOUD. De perceptie van de strategie van de Fed is helemaal veranderd.

De centrale bank van de U.S. zal obligaties blijven inkopen ‘zolang dat noodzakelijk is’. Daarmee heeft de Fed de nek wel heel ver uitgestoken. Wanneer de economie niet aantrekt, zal de Fed dus obligaties blijven inkopen. Of anders gezegd: de centrale bank kan lang bezig blijven.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

GOUDschat gevonden in huis overleden kluizenaar

Schoonmakers in de Amerikaanse staat Nevada hebben een bijzondere ontdekking gedaan toen ze het huis van een overleden kluizenaar leeghaalden. Hoewel de man maar 200 dollar op zijn bankrekening had, vonden ze in het huis dozen vol GOUD.

Volgens de Las Vegas Sun leefde Walter Samasko als een kluizenaar. Hij overleed in mei maar zijn lichaam werd pas in juni ontdekt nadat buren hadden geklaagd over de geur.

Toen het huis werd schoongemaakt om verkocht te worden, vonden gemeenteambtenaren GOUDstaven en munten ter waarde van zeven miljoen dollar, opgeslagen in dozen in de garage. Volgens een ambtenaar ging het om zoveel GOUD dat ze een kruiwagen nodig hadden om het naar de vrachtwagen te brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

James Turk bespreekt de recente actie bij GOUD en zilver met Félix Moreno de la Cova

Naar aanleiding van het heftige prijsspektakel bij GOUD en zilver, zat James Turk samen met Félix Moreno de la Cova, econoom, trader en GoldMoney contributor, om de ontwikkelingen te bespreken.

Volgens Moreno de la Cova heeft niet enkel de nieuwe ronde aan QE een positief effect op de prijzen, september staat sowieso bekend als een supermaand voor de edelmetalen.

Bovendien heeft de langdurige negatieve reële rente zijn weerslag op de koopkracht van het spaargeld van de bevolking, dat zo wordt weggevreten door de inflatie.

Beleggers zien hierdoor meer en meer heil in een positie in GOUD en zilver!

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$