Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5881 tot 5885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

De "onzichtbare" bodem bij GOUDmijnaandelen

2012 kan nu al de geschiedenisboeken in als een van de moeilijkste jaren voor de GOUDmijnsector. Het jaar was nog niet goed begonnen, of GOUDmijnaandelen werden massaal in de verkoop gezet.

Tot op heden blijft het gissen naar de redenen voor de uitverkoop bij fondsen. Diverse onderdelen baarden beleggers zorgen: een lagere GOUDprijs, hogere kosten, geografische risico’s, …

Het was bij Slim Beleggen alle hens aan dek om de abonnees van het GOUD & Zilver Rapport te overtuigen om… TE KOPEN!

Dit zal u in eerste instantie misschien verbazen, maar het is de simpele logica van beleggen: u koopt laag en u verkoopt hoog.

Dus als de massa in paniek slaat en verkoopt, staan wij klaar om hun posities over te nemen. Vooral als de fundamenten zo sterk zijn als in de GOUDmijnsector…

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

GOUD is dood, lang leve GOUD!

Nu de prijs van GOUD al een jaar onder druk staat, duiken er steeds meer critici op om het einde van de stierenmarkt in te luiden. Dat kan hun zuur gaan opbreken, net als in 2008.

Het is alweer een tijd geleden dat we nog eens een column besteden aan GOUD. Het gele edelmetaal zit sinds september 2011 in een consolidatiefase. De GOUDprijs viel terug van boven 1900 dollar per ounce tot onder 1550 dollar per ounce en handelt momenteel rond 1620 dollar. Het is weer voldoende om het sentiment van beleggers voor GOUD onder het figuurlijke vriespunt te brengen.

[...]

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Weer een papieren GOUDhandelaar gecrashed na MF Global en Peregrine: Amber Gold

We have said it over and over, we'll say it again. For all those who for one reason or another would like to boycott the broken markets, yet trade gold in paper form, please understand that all the invested capital is at risk of total loss and can and will be lost, commingled and rehypothecated, not necessarily in that order, with little to zero recourse and the residual claim on liquidating assets pushed to the very end of the queue. Because if Lehman, MF Global, Peregrine, and countless other examples were not enough, here comes Amber Gold: a gold-based investment ponzi scheme out of Poland, in which it is likely needless to say that the gullible investors never had actual possession of the gold. And when they tried, it was gone. All gone.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Barron's: Kies nu GOUDmijnaandelen boven GOUD

We hebben er lang op moeten wachten, maar de GOUDmijnaandelen presteren beter dan GOUD!

Uiteraard waren we bij Slim Beleggen er vorige maand al als de kippen bij om te profiteren van de bodem bij GOUDmijnaandelen, maar nu springt ook Barron’s op het nieuwe fenomeen.

De Barron’s analyse baseert zich vooral op technische aangelegenheden die wijzen op een heropleving van de GOUDmijnsector op de beurs.

Op de eerste plaats is er een dubbele bodem neergezet voor GOUDmijnaandelen uitgedrukt in GOUD. Dus GOUDmijnaandelen presenteren beter dan GOUD… voor het eerst in 2 jaren!

De bodemvorming wordt tevens bevestigd in de langetermijn termijn grafiek van GDX, een verzameling van GOUDproducenten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

David Korowicz zet zich schrap voor alles vernietigende schok

Voor doemdenkers beleven momenteel GOUDen tijden, hun voorspellingen worden gretig beluisterd en bekeken. We durven geen getal meer te plakken op het aantal economen, pseudo-economen en betweters tout court die zowat het einde van de wereld hebben voorspeld.

Vanwege zijn achtergrond verdient David Korowicz echter een aparte vermelding, hij is namelijk fysicus en ecoloog. Hij publiceerde onlangs een paper van 78 pagina’s onder de titel “Trade-Off: Financial System Supply-Chain Cross-Contagion: a study in global systemic collapse”. Deze titel hoeven we waarschijnlijk niet te vertalen, hij spreekt voor zich.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$