Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5886 tot 5890
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Crises: Is er nog een oplossingsrichting?

Als artikelschrijver vormt de waan van de dag een onuitputtelijke bron van onderwerpen waarover geschreven zou kunnen worden. Inflatie, deflatie, de prijs van GOUD en zilver, pensioenleeftijden, werk en werkloosheid, de afbouw van kernenergie, het verstoken van miljoenen tonnen bruinkool, zorgzaamheid en hebzucht, kabinetsformaties en ga zo maar door. Allemaal leuk om te doen maar je wilt meer. Waarom is het zo als het nu is? Wat leert de geschiedenis? Zouden er politieke oplossingen te vinden zijn? Bijvoorbeeld in de vele vormen van liberaal idealisme, socialisme, confessionaliteit of in de diverse mengvormen?

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bernanke is de beste vriend van de GOUDkevers

Evy Hambro was te gast op Bloomberg TV om zijn reflectie te geven op de recente ontwikkelingen van de centrale banken en het effect op grondstoffen en GOUD.

Evy Hambro is een fan van mijnbouw, met name de GOUDmijnaandelen die aan een stevige inhaalrace zijn begonnen.

Vooral de negatieve reële rente dankzij het beleid van Ben Bernanke bij de Fed is bijzonder positief voor de prijs van GOUD in de komende jaren!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bill Gross geeft koopadvies voor GOUD

Bill Gross van ‘s werelds grootste obligatiefonds Pimco ($ 1,8 biljoen aan obligaties in portefeuille) houdt een pleidooi voor GOUD:

Gross vertelde Bloomberg:

There's a diminished or dying cult of both bonds and stocks from the standpoint of a belief that they can return 10% ….

Gold can’t be reproduced. It could certainly be taken out of the ground in an increasing rate but there’s a limiting amount of gold.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Hoeveelheid nieuw ondekt GOUD naar dieptepunt

Tijdens het jaarlijkse Denver Gold Forum liet Pierre Lassonde, voorzitter van GOUD-royalty bedrijf Franco Nevada zien dat de vraag naar GOUD het afgelopen decennium 42% is gestegen. In die periode is de productie nagenoeg gelijk gebleven. Nieuwe GOUDontdekkingen zijn echter significant schaarser aan het worden. Waar gedurende de jaren negentig van de vorige eeuw jaarlijks nog ca. 100 miljoen ounce GOUD werd ontdekt, is dit over het afgelopen decennium gezakt tot gemiddeld 30 miljoen ounce. Vorig jaar werd minder dan 5 miljoen ounces nieuw GOUD ontdekt, een diepterecord.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Inflatie, GOUD, en waar te Bewaren

Citaat: "De GOUDen standaard heeft een enorme deugd: de kwantiteit van de geldhoeveelheid, onder de GOUDen standaard, is onafhankelijk van het beleid van overheden en politieke partijen. Dit is haar voordeel. Het is een vorm van bescherming tegen verkwistende regeringen." – Ludwig von Mises.

In tegenstelling tot deze wijze uitspraak van Mises, is nu weer een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming QE3 gestart, zonder een limiet, want het gelddrukken zal doorgaan tot de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt verbeterd zijn, zegt Ben Bernanke. Maar Bernanke en ook Draghi zouden moeten weten dat gelddrukken geen banen noch welvaart creëert!

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$