Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 5886 tot 5890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Bond King Bill Gross verkiest nu GOUD boven obligaties

We krijgen tegenwoordig opmerkelijke verklaringen te horen van Bill Gross, CIO bij PIMCO, de grootste obligatiebeheerder ter wereld.

Hij nam het in een recent interview op Bloomberg TV op voor GOUD en verklaarde dat GOUD een betere belegging is omdat het schaars is (dus waarde bevat) en beperkt is in de jaarlijkse toevoer. Dit in tegenstelling tot papieren beleggingen, zoals valuta of obligaties, die oneindig kunnen gecreëerd worden door hun uitgevers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

GOUD 'blinkt' in september

We hebben het er al eens vaker over gehad: in najaar start de GOUDrally. Niet toevallig begint het spektakel in de meeste gevallen in de maand september.

Uit historisch onderzoek van Bespoke (zie grafiek) blijkt dat september niet enkel sinds 2007 een krachtige maand is (+2,8%) voor de GOUDprijs, maar de maand neemt ook de leiding in sinds 1980 met een gemiddeld rendement van maar liefst 1,7 procent!

De tweede beste maanden voor GOUD sinds 1980 zijn augustus en november met een gemiddeld rendement van 1,6%. November steekt er zelfs met kop en schouders bovenuit sinds 2007, met een gemiddeld rendement van 5,7 procent!

[grafiek]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

ALERT: HUI index vuurt koopsignaal af voor GOUDmijnaandelen!

Het zijn ontegensprekelijk geweldige tijden voor beleggers in GOUD. De rendabele periode voor de GOUDmijnaandelen lijkt nu ook definitief aangebroken.

Want herinnert u zich nog het startschot voor de GOUDrally? We hebben vandaag precies hetzelfde signaal te pakken bij de HUI index, een korf van de belangrijkste GOUDmijnaandelen.

De HUI index brak vandaag door het 200-daags gemiddelde. De weg ligt nu wagenwijd open voor GOUDmijnaandelen om een sterke stijging te realiseren in de komende weken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

GATA's Bill Murphy bespreekt JP Morgan zilvershort en een "run on the bullion bank"

Bill Murphy, voorzitter van GATA, was te gast bij Capital Account om de positie van JP Morgan in de zilvermarkt te bespreken. De gigantische shortpositie op zilver is niet enkel een bedreiging voor de zakenbank, maar voor de totale markt!

Een bron van Bill Murphy verwacht grote leveringsproblemen in de zilvermarkt, en dus bij JP Morgan, want de haaien in de markt liggen klaar om aan te vallen. Het scenario van een ‘run on the bullion bank’ ligt al klaar, aldus de bron.

De huidige prijsstijging van zilver (en GOUD) zou volgens insiders al te maken hebben met het opkopen van zilver in de markt door JP Morgan om hun shortpositie te coveren. De prijzen van GOUD en zilver kunnen hierdoor nog dit jaar exploderen, aldus Murphy.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Nog een sterk koopsignaal bij het GOUD

Ongeveer een jaar geleden bereikte de GOUDprijs een historische piekkoers op 1.923 dollar per troy ons. Daarna verging het de GOUDprijs niet meer zo goed. We kregen een correctie, waarna de GOUDprijs een tijdje ter plaatse bleef trappelen. Sinds enkele weken geeft het GOUD echter weer tekenen van leven.

Geleidelijk stegen de verhandelde volumes van fysiek GOUD, waarbij de koers langzaam maar zeker aantrok. Technisch werd een belangrijk koopsignaal gegeven wanneer de GOUDprijs uit een grote driehoeksformatie brak, formatie die sinds de herfst van vorig jaar werd gevormd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$