Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5886 tot 5890
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Wat is het effect van QE3 op de GOUDprijs?

Dat banken en centrale banken een hekel hebben aan het GOUD, of er in ieder geval moeite mee hebben, weten we inmiddels al lange tijd. Dat dit nog steeds zo is blijkt uit een publicatie van Deutsche Bank, die we afgelopen week tegenkwamen op BusinessInsider. De grootste bank van Duitsland kwam met een zeer opmerkelijk bericht naar buiten. Terwijl veel analisten en economen geloven dat de GOUDprijs door kwantitatieve verruiming (ofwel Quantitative Easing) zal stijgen, denkt de Deutsche Bank dat het effect van QE3 op de GOUDprijs heel anders zal zijn. In de outlook, die gaat over de prijs van edelmetalen, zegt Deutsche Bank het volgende:

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Afwachtende houding ECB zorgt voor daling GOUD

Na een aantal dagen van mooie stijgingen is de GOUDprijs vandaag gezakt naar een koers van 1620 dollar per troy ounce. Vooral de afwachtende houding van de ECB met betrekking tot het bieden van aanvullende steun aan Europa zorgt ervoor dat GOUD niet in positieve zin beweegt. Investeerders zijn angstig dat de markten te instabiel zijn en zijn daarom erg afwachtend met het investeren in GOUD.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

60% dividendrendement?

Doug Casey is één van de weinige speculanten die actief participeerde in de vorige GOUDmania.

Ik las dit weekend een interview met hem en ik vond er heel wat leuke weetjes in terug.

Casey verdiende zijn eerste fortuin met het kopen van piepkleine GOUDmijntjes. De juniors.

Hij kocht deze mijnen op precies het juiste moment. Tijdens de GOUDbull van de jaren ’70 daalde GOUD op een gegeven moment van $200 naar $100 per ounce en de meeste van deze juniors waren te koop voor enkele centen.

Dit waren allemaal actieve mijnen met een vrij hoge kost per geproduceerde ounce. Bovendien hadden deze mijnen een beperkte levensduur.

Bron: revu.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

GOUDen tijden voor GOUDopkopers door gesjoemel.

Het zijn letterlijk GOUDen tijden voor muntenboeren, juweliers, pandjeshuizen en andere opkopers van oud GOUD. Want steeds meer Nederlanders willen van hun oude GOUD af, uit nood vanwege de crisis en door de huidige recordprijs. Maar in deze branche wordt flink gerotzooid, constateert Revu als we undercover langs zeven GOUDopkopers in Rotterdam gaan. Zij nemen het GOUD in voor een prijs die ver onder de marktwaarde ligt en verkopen het zo met flinke winst door. De kassa rinkelt.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Zuid-Afrikaans AngloGold verder de diepte in om GOUD te delven

Het loopt niet bepaald lekker in de Zuid-Afrikaanse wereld van GOUD en diamanten. Nadat De Beers, één van ‘s werelds grootste diamantbedrijven, vorige maand al uiterst treurige halfjaarcijfers presenteerde, kwam AngloGold Ashanti afgelopen week met soortgelijk nieuws. Het bedrijf gaat daarom nog dieper graven om de Zuid-Afrikaanse GOUDsector de komende decennia veilig te stellen. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$