Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5891 tot 5895
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Bank of America ziet GOUDprijs stijgen naar 5.000 dollar

Verschillende specialisten van Bank of America Merrill Lynch steken hun enthousiasme over het GOUD niet onder stoelen of banken. Het lijkt alleen maar een kwestie van tijd te worden alvorens het GOUD (véél) hogere regionen zal gaan opzoeken. Hoe hoog, valt nog af te wachten.

MacNeil Curry, de man die bij de bank verantwoordelijk is voor valuta’s en voor de strategie, blijft zich focussen op het GOUD. Curry legt de lat hoog, hij rekent er op dat een troy ons GOUD binnen afzienbare tijd (een tijdshorizon heeft hij niet) 3.000 tot 5.000 dollar zal kosten.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Opmerkelijk: China koopt GOUD van Noord Korea

GOUD transacties zijn dagelijks aan de orde. Ook weten we dat een land als China een van de groothandelaren is van het edelmetaal. Vandaag verscheen er echter een opmerkelijk bericht: Noord Korea zou bezig zijn om GOUD te verkopen aan China. China is een beetje de enige bondgenoot van Noord Korea, maar dat het land zo ver gaat om edelmetaal van Noord Korea te kopen is toch een volgende stap in de samenwerking tussen de landen.

Sinds de aantreden van Kim Jong Un heeft Noord Korea besloten om ook inkomsten te gaan generen uit andere bronnen, zoals bijvoorbeeld GOUD. Afgelopen maand heeft Noord Korea 2 ton aan GOUD ter waarde van 100 miljoen dollar verkocht aan China. Dit GOUD is niet alleen afkomstig van de GOUDproductie van de Noord Koreanen, maar ook uit de GOUDreserves van het land. Daarnaastzou ook GOUD zijn opgekocht van inwoners van Noord Korea en zijn doorverkocht aan China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Zilver stijgt 572 %

Zilver is een van de best presterende activa in het laatste decennium. Volgens de Lloyds TSB Private Banking Commodities Monitor steeg zilver met 572 % de laatste 10 jaar, voornamelijk door de stijgende vraag vanuit de industrie en zijn rol als veilige haven naast GOUD.

Zilver doet het daarmee beter dan andere grondstoffen volgens TSB. GOUD is een mooie tweede en steeg 428 %. Industriële grondstoffen zoals tin (414 %), koper (406 %) en lood (344 %) vervolledigen de top-5.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

James Turk: "Dit eindigt altijd op dezelfde manier... met hyperinflatie!"

James Turk was te gast bij SGTReport.com waar een uitvoerig gesprek werd gehouden over de recente historische ingrepen van de Fed en hoe dit uiteindelijk tot de implosie van de US Dollar zal leiden.

De uitkomst is dan ook steeds dezelfde: HYPERINFLATIE| Vele voorbeelden gingen de VS al voor, waaronder Argentinië, Servië, Duitsland (Weimar) of Zimbabwe.

James Turk ziet hierdoor de prijzen van GOUD en zilver exploderen in de komende jaren. Hij verwacht 400-dollar-zilver en 8000-dollar-GOUD. Go James!

Bron: prijsvanzilver.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Zilver dit jaar al op +17% !

Alle ogen zijn tegenwoordig gericht op GOUD en andere edelmetalen, terwijl ook juist zilver het in 2012 erg goed doet. De prijs van zilver is dit jaar met maar liefst 17 procent gestegen, en zit nog een periode van stijgingen aan te komen!

Zilver begon 2012 met een koers van 28,78 dollar per troy ounce, maar heeft inmiddels een prijs bereikt van 33,73 dollar per troy ounce. Het hoogste punt voor zilver werd bereikt op 29 februari, toen de zilverprijs de dag afsloot op een prijs van meer dan 37 dollar per troy ounce! Mede door de economische crisis is de zilverprijs sterk opgelopen in 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$