Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5896 tot 5900
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

10 vragen aan Koen Lauwers

DE crisis begon met het afschaffen van de klassieke GOUDstandaard en de oprichting van de Amerikaanse centrale bank in 1913. Vanaf toen stond er nauwelijks nog een rem op het creëren van geld. De weinige discipline die er nog was tijdens de semi-GOUDstandaard (Bretton-Woods) werd na 1971 volledig overboord gegooid. Sindsdien is er voor de monetaire overheden, die overigens gecontroleerd worden door de politieke en financiële elite, geen enkele belemmering meer om alle remmen los te gooien, wat ze ook gretig doen. Dit had als gevolg dat de economische groei in toenemende mate schuldgedreven werd.

[...]

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

600.000 kilo Nederlands GOUD in buitenlandse handen!

Het is al veel langer bekend dat Nederland niet heel veel van de eigen GOUDreserve opgeslagen heeft in de kluizen van de Nederlandse Bank. Ruim 600.000 kilo van de GOUDreserve van Nederland ligt opgeslagen in het buitenland, waarvan het overgrote deel in Amerika. Ligt ons GOUD daar wel veilig? Of nog beter gezegd, ligt het GOUD van Nederland nog uberhaupt daar wel aangezien er de meest wilde verhalen rondgaan over de kluizen van de FED?

De reden dat er een grote hoeveelheid van de GOUDreserve van Nederland in het buitenland ligt is de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog was de staat bang dat het GOUD door de bezetters in beslag zou worden genomen, waardoor de reserves elders in de wereld zijn ondergebracht. Maar waarom is het GOUD na de oorlog en de wederopbouw niet teruggehaald naar Nederland? Het antwoord van de Nederlandse Bank is nietszeggend: “Het ligt er goed, en er is geen reden om het terug te halen.”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

GOUD wint vlot van euro en dollar

Veel investeerders verkopen GOUD om de verkeerde redden. Meestal verkopen ze GOUD wanneer de euro daalt. Dit gebeurt omdat GOUD verhandelt wordt in dollars. Vele investeerders gebruiken GOUD als hedge tegen een zwakke dollar. In feite zouden ze GOUD moeten aanhouden als hedge tegen alle fiatmunten, als activa dat zijn waarde behoud.

De sterkte of zwakte van een munt wordt bepaald aan de hand van zijn wisselkoers ten opzichte van andere valuta in plaats van zijn sterkte of zwakte ten opzichte van GOUD. Voor de dollar wordt dit meestal bekeken ten opzichte van zijn grootste concurrent als wereldreservemunt, de euro. Dus als de euro daalt, wordt de dollar sterker en is GOUD minder interessant als hedge met als gevolg dat GOUD wordt verkocht.

Dit patroon is sterk aanwezig. De inverse correlatie tussen de dollar en de euro is met -0,92 zeer hoog. De inverse correlatie tussen de dollar en GOUD is met -0,78 ook aan de hoge kant. En de correlatie tussen GOUD en de euro blijft ook hoog met +0,74.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

David Morgan: "Zilver kan ooit op ‘gelijke hoogte’ komen met GOUD"

Het is een straffe uitspraak van zilverguru David Morgan in een recente gesprek met SD Bullion. Morgan heeft de recente opleving in de zilverprijs goed gezien en verwacht een verdrievoudiging vanaf de huidige prijs.

Maar er is eerst nog wat werk aan de winkel, met name rond het vorige record. David Morgan verwacht in 2013 een definitieve uitbraak tot 60 à 75 dollar per ounce.

Op de langere termijn ziet David Morgan de GOUD/Zilver ratio terugvallen tot 10x (vandaag 51x). Meer nog, door de mogelijke toeleveringsproblemen sluit Morgan zelfs niet uit dat de prijs van zilver op ‘gelijke hoogte’ kan komen met de GOUDprijs!

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Bank of Japan jaagt GOUD hoger

De onverwachte beslissing van de Bank of Japan om extra geld in de economie te pompen heeft de beurs in Tokio een flinke duw in de rug gegeven. De Europese beurzen speelden die bonus echter rond de middag kwijt. In Brussel spurt IRIS bijna de helft hoger, in de richting van het bod dat referentieaandeelhouder Canon heeft uitgebracht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$