Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 5906 tot 5910
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

QE3: GOUDprijs naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - Week 37

Ik begin mijn kijk op deze week met een kleine conversatie die ik had met Nico Pantelis van Slim Beleggen. Daarnaast heb ik het nog over de strijd van J. Van Delanotte tegen de energieprijzen, de dreiging van Moody’s om de kredietwaardigheid van Amerika te verlagen en ten slotte laat ik u kennis maken met een gloednieuw beursmagazine.

Ik: Nico, hoe komt het dat GOUD fors stijgt als de FED zijn kanonnen klaar houdt en niet als de ECB dit doet?

Nico: Ronald, omdat GOUD de tegenpool is van de dollar, en die wordt geprint door de Fed.

Ik: Logisch :-)

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

GOUD gaat deze maand boven de 1850 dollar uitkomen

GOUD blijft maar stijgen op het opeenvolgende goede nieuws uit de wereld. De volgende stimulans voor de GOUDprijs is ook om de hoek komen kijken. De Zwitserse zakenbank UBS heeft aangegeven dat de GOUDprijs aan het einde van september een koers zal hebben behaald van 1850 dollar per troy ounce. Dit is een behoorlijke groei aangezien de GOUDprijs de maand begon met een GOUDkoers van 1648 dollar per troy ounce.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

QE3: GOUDprijs naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

CEO‘s van GOUDmijnbedrijven voorspellen nieuwe GOUDrecords binnen een jaar

Moest het nog iemand ontgaan zijn, bij Slim Beleggen zijn we al jaren (sinds 2004) positief over de prijs van GOUD. Zelfs voor de tussentijdse prijscorrecties zwichten we niet!

Meer nog, het waren voor ons telkens de uitgesproken momenten om nog eens extra hard op de tafel te slaan voor de nieuwe koopgelegenheden die zich aanboden bij GOUD. (zoals HIER)

Wat ons echter al die tijd het meest verbaasde was niet de kritiek van onwetende analisten, maar de negatieve visie van de sector zelf. CEO’s van GOUDmijnbedrijven waren al die jaren zeer negatief over het toekomstige verloop van de prijs van GOUD.

En we kunnen het weten, want we hebben intussen met voldoende GOUDmijn CEO’s om tafel gezeten om te weten hoe hun stemming was. Als we hen ons koersdoel voor GOUD vertelden — 5000 dollar per ounce vanaf 2015 — dan konden ze hun oren amper geloven.

Maar hun negatieve houding tegenover de prijs van GOUD lijkt te veranderen. Tijdens de jongste Denver Gold Conference waren de meeste CEO’s van GOUDproducenten opmerkelijk positief over de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$