EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5906 tot 5910 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Zal GOUD blijven stijgen op korte termijn?

Het is de tweede week op rij dat GOUD een daling laat optekenen. Nu hoor ik nog niemand roepen dat GOUD gefaald heeft en dat je niet verliefd op GOUD mag zijn, en nog andere zever van die aard. Maar ik, als persoon die verliefd op GOUD zou zijn, als ik sommigen mag geloven, heb ik het kader van de recente stijging van zilver, meermaals gewaarschuwd voor de duurzaamheid van die stijging. Mijn reserves werden deels weggenomen, door de nieuwe records die GOUD in euro plaatste en doordat de GOUDmijnsector aan het aantrekken was. Bleef over de vergrote short-positie van de bullionbanks en het feit dat een onderzoek i.v.m. marktmanipulatie, waarop velen hun hoop leken te stellen, maar geen resultaten oplevert.

[...]

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Beleggen zoals de superrijken!

We kunnen het niet voldoende blijven benadrukken, er waait een nieuwe wind door de sector van GOUD- en zilvermijnaandelen. We hadden het eerder al over de overnamebonanza in 2012 in onze GRATIS NIEUWSBRIEF (inschrijven kan u op Slim Beleggen).

We berichtten u afgelopen week ook al dat de grote jongens zich aan het moeien zijn met de GOUDmijnsector. Carlos Slim, een van de rijkste personen op onze planeet, nam zijn greep op de waardevolle Ocampo mijn van AuRico Gold.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

392 ton in de bodem van Tsjechië, een europese GOUDmijn!

De Tsjechische organisatie die gaat over de edelmetalen heeft aangegeven dat het land na 38 jaar weer mijn activiteiten gaat toelaten in het land. Vier grote organisaties hebben zich ingeschreven om weer GOUD op te gaan graven uit de bodem. Er zijn twee belangrijke redenen om weer te gaan beginnen met de GOUDmijnen: Het levert grote financiele voordelen op en het schept een hoop werkgelegenheid.

Volgens deskundige zit er in de bodem van Tsjechië maar liefst 392 ton GOUD. Dit terwijl het land maar een jaarlijkse vraag naar GOUD heeft van 5 ton. Wanneer het land besluit een groot deel van het GOUD te verkopen aan het buitenland, kan er veel economisch voordeel worden behaald. Met de huidige GOUDkoers van 1737 dollar per troy ounce is de totale hoeveelheid GOUD die in de bodem zit maar liefst 21.891.584.700 dollar waard, of anders gezegt: Het land zit op een GOUDkoers van bijna 22 miljard dollar!

Lees verder op goudbubbel.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

De val van de Zuid-Afrikaanse rand en de gevolgen voor enkele GOUDmijn-ETF‘s

De massale stakingen in de platinamijnen in Zuid-Afrika hebben voor een domino-effect gezorgd. De stakingen zijn overgeslagen op andere mijnsectoren waaronder de GOUDmijnen. Maar het ergste gevolg is de daling van de Zuid-Afrikaanse Rand. De Rand is sinds 1 maart al met 16 % gedaald ten opzichte van de dollar. Bijna de helft van dit verlies vond plaats in de laatste maand.

Beleggers in GOUDmijn-ETF’s doen er niet slecht aan om hun portefeuille te herevalueren. Van de 6 belangrijkste GOUDmijn-ETF’s die in dollar noteren, is er slechts 1 die niet blootgesteld is aan Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven, nl. Global X Gold Explorers (GLDX). De Market Vectors Junior Gold miners ETF (GDXJ) bezit minder dan 10 % Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Capital controls in Mexico

Mexico is het volgende land in de rij dat cashbeperkingen invoert. De oorlog om cash wordt door meer en meer landen verder gezet. Indien de nieuwe reglementen overtreden worden, riskeren de Mexicanen een gevangenisstraf van 5 jaar. Terwijl bankiers bedragen verkwanselen die vele male groter zijn en daar promotie voor krijgen.

Mexico is het volgende land in de rij dat cashbeperkingen invoert. De oorlog om cash wordt door meer en meer landen verder gezet. Indien de nieuwe reglementen overtreden worden, riskeren de Mexicanen een gevangenisstraf van 5 jaar. Terwijl bankiers bedragen verkwanselen die vele male groter zijn en daar promotie voor krijgen.

Voor aankopen in onroerend goed zijn cashbetalingen boven de 0,5 miljoen pesos (€ 30.000) verboden. Voor auto’s, juwelen, kunst en de lotto ligt het grensbedrag op 200.000 pesos (€ 12.000). Notarissen, vastgoedmakelaars en andere dealers moeten daarnaast het soort betaling aangeven boven de grensbedragen. Mexico is lang niet het enige land dat de oorlog tegen cash heeft ingezet. In Spanje zijn cashtransacties boven de 2.500 reeds verboden, in Italië ligt dit zelfs op € 1.000.

Daarnaast is bekend geworden dat Mexico geen enkel GOUD in eigen land heeft liggen. Al het Mexicaanse GOUD ligt in Londen. Dit is heel gevaarlijk aangezien het land nooit kan weten dat het GOUD effectief van hen is. Mogelijk zullen er in de toekomst meerdere landen zijn die hetzelfde GOUD zullen opeisen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs