Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5911 tot 5915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bill Gross geeft koopadvies voor GOUD

Bill Gross van ‘s werelds grootste obligatiefonds Pimco ($ 1,8 biljoen aan obligaties in portefeuille) houdt een pleidooi voor GOUD:

Gross vertelde Bloomberg:

There's a diminished or dying cult of both bonds and stocks from the standpoint of a belief that they can return 10% ….

Gold can’t be reproduced. It could certainly be taken out of the ground in an increasing rate but there’s a limiting amount of gold.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Hoeveelheid nieuw ondekt GOUD naar dieptepunt

Tijdens het jaarlijkse Denver Gold Forum liet Pierre Lassonde, voorzitter van GOUD-royalty bedrijf Franco Nevada zien dat de vraag naar GOUD het afgelopen decennium 42% is gestegen. In die periode is de productie nagenoeg gelijk gebleven. Nieuwe GOUDontdekkingen zijn echter significant schaarser aan het worden. Waar gedurende de jaren negentig van de vorige eeuw jaarlijks nog ca. 100 miljoen ounce GOUD werd ontdekt, is dit over het afgelopen decennium gezakt tot gemiddeld 30 miljoen ounce. Vorig jaar werd minder dan 5 miljoen ounces nieuw GOUD ontdekt, een diepterecord.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Inflatie, GOUD, en waar te Bewaren

Citaat: "De GOUDen standaard heeft een enorme deugd: de kwantiteit van de geldhoeveelheid, onder de GOUDen standaard, is onafhankelijk van het beleid van overheden en politieke partijen. Dit is haar voordeel. Het is een vorm van bescherming tegen verkwistende regeringen." – Ludwig von Mises.

In tegenstelling tot deze wijze uitspraak van Mises, is nu weer een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming QE3 gestart, zonder een limiet, want het gelddrukken zal doorgaan tot de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt verbeterd zijn, zegt Ben Bernanke. Maar Bernanke en ook Draghi zouden moeten weten dat gelddrukken geen banen noch welvaart creëert!

[...]

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Amerika is voor een audit op de GOUDreserves van de FED

Ron Paul boek vorderingen om het voor elkaar te krijgen om een audit te laten uitvoeren op de FED. Het doel van de audit is om inzichtelijk te maken hoe de GOUDreserves ervoor staan in de VS. Zoals al vaker vermeldt zijn er namelijk grote twijfels over de aanwezige GOUDreserve in de kluizen van de FED.

Het voorstel om een audit te laten plaatsvinden is door ruim 300 leden van het huis van afgevaardigden gesteund, waarmee het voorstel met een grote meerderheid is aangenomen. Ook heeft een enquete onder de Amerikaanse bevolking uitgewezen dat ruim 75% van alle Amerikanen voor een audit voor de FED is.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

QE3: GOUDprijs naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$