Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5911 tot 5915
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Een discussie over de GOUDstandaard

Matthew O’Brien van The Atlantic en James Rickards, directeur van Tangent Capital Partners en de auteur van Currency Wars, discussiëren bij Bloomberg over een mogelijke terugkeer naar de GOUDstandaard.

[video]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Deutsche Bank zegt: GOUD = Geld

De Deutsche Bank verwacht dat de prijs van GOUD in de eerste helft van 2013 de magische grens van $2.000,- zal passeren. Ook over de definitie van GOUD laten de analisten Daniel Brebner en Xiao Fu van Deutsche Bank geen onduidelijkheid ontstaan. “Gold is not really a commodity at all.”, is de conclusie.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Kijk op de week van Fininfo-be week 38

Deze week, door omstandigheden, maar een korte kijk op de week. Maar daarom niet minder interessant.

[...]

De race naar de zwakste munt is begonnen. Printen, printen, printen is de boodschap. Een minder zwakke munt betekent direct economisch verlies. Iets wat geen enkele ‘grootmacht’ zich nu kan permitteren. Het klinkt de GOUDkevers als muziek in de oren. Hoe zwakker de fiatmunten, hoe sterker GOUD. En wat ook opvalt, is dat de beslissing komt in opdracht van de BOJ en niet van de regering. In Europa en Amerika kan dit ook gebeuren. De centrale banken zijn niet gebonden aan regeringen. Tot op heden gaan ze nog hand in hand, maar de centrale banken wanen zich God en voeling zich (onder internationale druk) geroepen om de crisis te bezweren. De gevolgen van hun acties, zijn in feite nog niet gekend. Maar dat er iets niet klopt aan dit model kan een kind van 10 jaar ook uitleggen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

GOUD sluit de week af met een nieuw, absoluut record... in EURO

De prijs van GOUD schrijft vandaag geschiedenis! We waren zopas getuige van een nieuwe all-time high in termen van euro.

De vorige piek werd geregistreerd op 12 september 2011 volgens Bloomberg:

We mogen ons opmaken voor het nodige prijsspektakel bij GOUD in euro, daar kan u vanop aan. Maar ook in dollar zullen we nu spoedig getuige zijn een nieuw absoluut record.

Neem uw voorzorgen en beleg nu in GOUD!

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

goed geld versus slecht geld.

De grens tussen het smijten met goed geld (in de vorm van bezit zonder schuld) naar slecht geld (in de vorm van schuld zonder bezit) is zover overschreden dat de verdere versplintering van Europa niet meer kan worden tegen gegaan.

Zo tergend lang als het twee jaar gelden duurde om een rommelkabinet in elkaar te steken, zo kort lijkt dit keer nodig te zijn om een regering te vormen van nationale houdbaarheid en dat is pure winst voor Nederland. Een snelle en sterke formatie benadrukt de soevereine kracht van ons land en die is hard nodig om de Europese schuldencrisis het hoofd te kunnen bieden. Alleen via eigen beleid kan de crisis worden bestreden en kan Europa bij elkaar worden gehouden. Het kan niet nadrukkelijk genoeg gezegd worden. De rijke lidstaten zoals Nederland zullen het geld moeten verdienen om de schulden van de arme lidstaten te kunnen betalen.

De verkiezingsuitslag heeft overtuigend laten zien hoe modern Nederland eigenlijk is in denken en doen. Wij hebben ons niet in de richting van ultranationalistische sentimenten laten sturen zoals wel het geval is in onder meer Griekenland (‘GOUDen Dageraad’) en Finland (‘Ware Finnen’). In beide lidstaten groeit de aanhang van deze partijen explosief maar heeft die het kookpunt nog net niet bereikt. Overal elders in Europa broeit het van de spanningen richting ‘eigen volk eerst’.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$