Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5921 tot 5925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

BREKEND: GOUD maakt "GOUDen kruis"

Het is zover! GOUD genereert op het moment van schrijven het krachtigste KOOPSIGNAAL dat we tot op heden zagen…

GOUD maakt een ‘Golden Cross‘ formatie. Dit is het geval wanneer het kortetermijngemiddelde (50-daags) het langetermijngemiddelde (200-daags) opwaarts doorkruist.

Het is een bijzonder krachtig teken, want het onderstreept dat de huidige prijsstijging ditmaal ‘het echte werk’ is.

Vorige keer dat de prijs van GOUD een ‘GOUDen kruis’ maakte in februari 2009, steeg de GOUDprijs vervolgens met +102% in amper 2 jaren!

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Records ruim gepasseerd

Op grondstofmarkten staan agrarische gewassen bijna altijd in de schaduw van bekendere producten zoals olie en GOUD.

De invloed van olie en GOUD op de wereldeconomie en de beleggingswereld is veel groter en bovendien wordt er dagelijks ruim honderd keer zoveel olie verhandeld als katoen.

De prijsstijgingen van de afgelopen maanden zetten maïs en sojabonen echter duidelijk op de radar van beleggers, blijkt uit het omslagartikel over agrarische gewassen in het tijdschrift Beleggers Belangen van vrijdag 21 september 2012. Deze gewassen zijn sinds eind mei met 30 tot 40% gestegen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Gaat GOUD de 1800 dollar passeren?

Al enige tijd schommelt de prijs van GOUD tussen de 1600 en 1700 dollar per troy ounce. Analisten zien de grens van 1800 dollar per troy ounce als een belangrijke grens voor de GOUDkoers, waarmee men geloofd dat wanneer deze grens doorbroken wordt GOUD nog verder zou kunnen gaan stijgen. Maar gaat GOUD op korte termijn wel hoger eindigen dan 1800 dollar per troy ounce.

Er zijn banken geweest die eerder deze maand de verwachtingen voor de GOUDprijs hebben aangepast, zo stelde de bank UBS de verwachtingen bij door te stellen dat de GOUDkoers deze maand boven de 1850 dollar per troy ounce zou staan. Op dit moment staat de prijs van het edelmetaal op 1763 dollar per troy ounce, wat zou betekenen dat GOUD in 10 dagen tijd nog 5% winst zal gaan boeken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

De fabeltjeskrant voor de GOUDmijnsector

We krijgen tegenwoordig behoorlijk wat tegenwind uit de markt nu het plots goed gaat met de GOUDmijnaandelen, het stokpaardje van Slim Beleggen.

De meest gehoorde kritiek zijn de fors hogere kosten voor de sector. Het proces om GOUD uit de bodem te halen tot aan de verkoop zou overeenkomen met de huidige marktprijs van GOUD.

Wat een grap!

Laat ons hier voor eens en altijd komaf maken met de fabeltjeskrant die door de critici van de GOUDmijnsector verspreid wordt…

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Geld, angst en de kleren van de keizer

Momenteel leven we met zijn allen in het sprookje van Christiaan Andersen dat gaat over de kleren van de keizer. Wie kent het niet. De verveelde keizer is uitgekeken op de kleding die de kleermakers tot dan toe wisten te maken. Hij wilde iets heel bijzonders, stof zo bijzonder dat deze nog niet eens bestond. Een paar slimme bankiers, kleermakers zeiden aan zijn wensen te kunnen voldoen. Zij hadden een uniek iets: een stof die alleen zichtbaar zou zijn voor slimme mensen. Niet slimme mensen zouden het nieuwe maaksel gewoon niet kunnen zien. Om het verhaal kort te maken, u snapt het vast wel, kocht de keizer voor veel GOUD een complete garderobe van deze nieuwe “stof” en paradeerde daar trots mee rond. Iedere onderdaan zag de keizer in zijn blote ko*t lopen maar durfde niets te zeggen om niet als dom te worden aangemerkt.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$