Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 5921 tot 5925
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

GOUD import China daalt met 10%

Niet alleen Europa en Amerika hebben problemen met de economie waardoor minder GOUD wordt geimporteerd, ook is bekend geworden dat China de GOUD import in Juli met 10% zag dalen. China importeerde in Juli 2012 65 ton GOUD.

Er is echter niet veel om bezorgd om te worden. Analisten denken dat de rest van het jaar de vraag naar GOUD en daarmee de import zal blijven stijgen, mede door de aanhoudende vraag naar fysiek GOUD van China. GOUD wordt in China veel gebruikt om te verwerken in sieraden, omdat het echt als een luxe product wordt gezien.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Waarom (geen) GOUD en zilver?

De meest gepropageerde ‘belegging’ van de laatste jaren, en zeker ook weer van de laatste maanden, betreft de edelmetalen GOUD en Zilver. Toen enige jaren geleden vanuit de VS de onzekerheden over de houdbaarheid van ons financiële systeem in relatie tot de uit de hand lopende schuldenproblematiek de kop op staken, werd vooral GOUD neergezet als veilige vluchthaven.

Op dat moment was dat terecht, de GOUDprijs zit al vanaf 2001 in een stijgende trend waarmee de ontwikkelingen in de financiële wereld (De VS maakte in 2001 de rigoureuze keuze voor groei door goedkoop geld; lage rentepolitiek) keurig in de GOUDprijs verdisconteerd werden

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Werkloosheid jaagt Spaanse GOUDkoorts aan

‘Het is geen kwestie van een gat in de grond boren en dan het GOUD er uithalen. GOUD zoeken is een kwestie van een lange adem en veel metingen.’ Pablo Gumiel, een van de bekendste Spaanse geologen, staat tussen de kurkbomen in een verlaten gebied op de Spaans-Portugese grens in de regio Extremadura.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Zilver momenteel interessanter dan GOUD?

Ik twijfel er niet aan dat zilver uiteindelijk beter zal presteren dan GOUD.

De zilvermarkt is piepklein qua omvang en als het grote publiek interesse toont, kan de prijs als een raket de hoogte in.

We hebben het trouwens al eens gezien in 2010 toen zilver op 6 maanden tijd van $17 naar $50 ging. Ik verkocht indertijd mijn zilver dichtbij de topkoersen omdat het allemaal wat te snel ging.

Sindsdien heb ik hier en daar wat van mijn positie teruggekocht maar het totale zilvergewicht in mijn portefeuille blijft met minder dan 5% eerder beperkt.

Vandaag overweeg ik echter om het gewicht van zilver fors op te trekken.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 4 augustus 2012

Eric Sprott koopt 7 miljoen ounce zilver

Eric Sprott was vroeger bankier bij Merryl Lynch. Nadat hij met Sprott Aset Management een aantal hedge funds en aandelenfondsen had opgezet, heeft hij zich geheel op de edelmetalenmarkt gestort. Deze Canadese miljardair is een echter ‘silver bug’. Dat hij helemaal gelooft in het kleine zusje van GOUD, blijkt wel uit het feit dat hij een paar eigen zilverfondsen heeft opgericht, zoals het Sprott Silver Bullion Fund en The Sprott Physical Silver Trust. Volgens Sprott wordt dit het decennium van zilver.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$