Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 5921 tot 5925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Dit is de man die de markten deed bewegen

Jon Hilsenrath, de man die de markten in de afgelopen dagen in rep en roer zette, gaf tekst en uitleg bij zijn veel besproken artikel ‘Fed Moves Closer to Action‘.

Hilsenrath heeft een zeer sterk vermoeden dat de Fed opnieuw overgaat tot het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, beter bekend als QE in de markt.

De inkt van het artikel was nog niet goed droog of de beurzen schoten omhoog. Het is algemeen geweten dat de WSJ goede contacten heeft bij de Fed, dus de markt speculeert op een snelle interventie.

Het is tevens de reden waarom GOUD en andere vaste activa opveerden. Op het einde van de maand weten we meer wat de Fed gaat doen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

GOUD kan veel hoger dan je denkt

De massa is steeds op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.

De massa zat in 2000 tot over de oren in aandelen. Als het nog even kon, zelfs technologie. De Dow Jones had op dat moment een K/W van 50. Over de K/W van de NASDAQ wil ik het zelfs niet hebben.

Tot de bubbel barste.

De Federal Reserve verlaagde de rente tot 1% en de goedkope leningen zetten de vastgoedmarkt in beweging.

In de VS werd opééns iedereen vastgoedspeculant. Op TV waren programma’s over het kopen en verkopen van huizen kijkcijfermagneten en de lijst met bestsellers bij Amazon.com bevatte meerdere boeken over vastgoed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

GOUD "kust" 1600 dollar per ounce!

Nadat we hier al weken, ja zelfs maanden, verkondigen dat er geen andere uitweg bestaat voor de huidige financiële problemen dan de monetaire stimulans door de centrale banken, blijkt dit gegeven nu ook door te dringen tot de brede markt.

Beleggers begrijpen stilaan dat er geen andere opties meer resteren om uit de financiële ‘catch 22′ te geraken dan het printen van geld. Zelfs de leidinggevende personen bij de Fed laten er geen misverstand meer over verstaan: een volgende ronde QE staat nu in de sterren geschreven!

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

QE3 onvermijdbaar! GOUD zal ontploffen!

De Amerikaanse indexen staan een procent of vijf beneden de topkoersen en daar zijn de geruchten voor QE3 alweer!

Het was The Wall Street Journal, meestal goed geïnformeerd als het over de FED gaat, die het bericht de wereld instuurde.

Een verrassing, zou ik het niet noemen. Bernanke heeft gewoon geen andere optie. Als hij het systeem niet smeert met een constante stroom aan liquiditeiten, valt alles simpelweg in mekaar.

Het is overigens niet de enige reden waarom QE3 onvermijdelijk is.

Een andere is dat de Amerikaanse overheid dit jaar een tekort van $1.300 miljard moet zien te financieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Marc Faber voorspelt een globale beurscrash

Dr. Marc Faber was te gast op Capital Account. Hij bespreekt er de extreme bubbel in Amerikaanse staatsobligaties, de aanstaande globale beurscrash en de afkoeling van de Chinese economie.

Faber is zoals gebruikelijk zeer kritisch over de beleidsmakers en somber over de vooruitzichten.

Marc Faber blijft daarom een groot voorstander van GOUD als diversificatie in de beleggingsportefeuille.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$