Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5926 tot 5930
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

GOUD explodeert na nieuwe banencijfer VS

Dat noemt men dus een ‘hockey stick’ beweging in een grafiek. De prijs van GOUD vertrekt als een raket omhoog nadat er in de VS minder banen dan verwacht bijkwamen in de afgelopen maand.

Er kwamen slechts 96.000 banen bij in augustus 2012, terwijl er op minimaal 125.000 banen was gerekend. Dit betekent dus QE3, daar is weinig twijfel meer over mogelijk. De explosie van de GOUDprijs zegt voldoende, die inmiddels boven 1720 dollar/ounce wordt verhandeld.

Alles wat we hier in de afgelopen maanden hebben voorspeld, komt nu naadloos uit. We zijn bijzonder verheugd met dit resultaat voor onze lezers!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Bond King Bill Gross verkiest nu GOUD boven obligaties

We krijgen tegenwoordig opmerkelijke verklaringen te horen van Bill Gross, CIO bij PIMCO, de grootste obligatiebeheerder ter wereld.

Hij nam het in een recent interview op Bloomberg TV op voor GOUD en verklaarde dat GOUD een betere belegging is omdat het schaars is (dus waarde bevat) en beperkt is in de jaarlijkse toevoer. Dit in tegenstelling tot papieren beleggingen, zoals valuta of obligaties, die oneindig kunnen gecreëerd worden door hun uitgevers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

GOUD 'blinkt' in september

We hebben het er al eens vaker over gehad: in najaar start de GOUDrally. Niet toevallig begint het spektakel in de meeste gevallen in de maand september.

Uit historisch onderzoek van Bespoke (zie grafiek) blijkt dat september niet enkel sinds 2007 een krachtige maand is (+2,8%) voor de GOUDprijs, maar de maand neemt ook de leiding in sinds 1980 met een gemiddeld rendement van maar liefst 1,7 procent!

De tweede beste maanden voor GOUD sinds 1980 zijn augustus en november met een gemiddeld rendement van 1,6%. November steekt er zelfs met kop en schouders bovenuit sinds 2007, met een gemiddeld rendement van 5,7 procent!

[grafiek]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

ALERT: HUI index vuurt koopsignaal af voor GOUDmijnaandelen!

Het zijn ontegensprekelijk geweldige tijden voor beleggers in GOUD. De rendabele periode voor de GOUDmijnaandelen lijkt nu ook definitief aangebroken.

Want herinnert u zich nog het startschot voor de GOUDrally? We hebben vandaag precies hetzelfde signaal te pakken bij de HUI index, een korf van de belangrijkste GOUDmijnaandelen.

De HUI index brak vandaag door het 200-daags gemiddelde. De weg ligt nu wagenwijd open voor GOUDmijnaandelen om een sterke stijging te realiseren in de komende weken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

GATA's Bill Murphy bespreekt JP Morgan zilvershort en een "run on the bullion bank"

Bill Murphy, voorzitter van GATA, was te gast bij Capital Account om de positie van JP Morgan in de zilvermarkt te bespreken. De gigantische shortpositie op zilver is niet enkel een bedreiging voor de zakenbank, maar voor de totale markt!

Een bron van Bill Murphy verwacht grote leveringsproblemen in de zilvermarkt, en dus bij JP Morgan, want de haaien in de markt liggen klaar om aan te vallen. Het scenario van een ‘run on the bullion bank’ ligt al klaar, aldus de bron.

De huidige prijsstijging van zilver (en GOUD) zou volgens insiders al te maken hebben met het opkopen van zilver in de markt door JP Morgan om hun shortpositie te coveren. De prijzen van GOUD en zilver kunnen hierdoor nog dit jaar exploderen, aldus Murphy.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$