Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 5931 tot 5935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

CEO‘s van GOUDmijnbedrijven voorspellen nieuwe GOUDrecords binnen een jaar

Moest het nog iemand ontgaan zijn, bij Slim Beleggen zijn we al jaren (sinds 2004) positief over de prijs van GOUD. Zelfs voor de tussentijdse prijscorrecties zwichten we niet!

Meer nog, het waren voor ons telkens de uitgesproken momenten om nog eens extra hard op de tafel te slaan voor de nieuwe koopgelegenheden die zich aanboden bij GOUD. (zoals HIER)

Wat ons echter al die tijd het meest verbaasde was niet de kritiek van onwetende analisten, maar de negatieve visie van de sector zelf. CEO’s van GOUDmijnbedrijven waren al die jaren zeer negatief over het toekomstige verloop van de prijs van GOUD.

En we kunnen het weten, want we hebben intussen met voldoende GOUDmijn CEO’s om tafel gezeten om te weten hoe hun stemming was. Als we hen ons koersdoel voor GOUD vertelden — 5000 dollar per ounce vanaf 2015 — dan konden ze hun oren amper geloven.

Maar hun negatieve houding tegenover de prijs van GOUD lijkt te veranderen. Tijdens de jongste Denver Gold Conference waren de meeste CEO’s van GOUDproducenten opmerkelijk positief over de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Marc Faber over "de wereld na QE oneindig"

Marc Faber was te gast op Capital Account om de nieuwe acties van de Fed te bespreken, want de wereld ziet er toch wel anders uit na ‘QE to infinity’.

Faber bespreekt niet enkel de impact op de economie, maar ook de prijzen voor diverse activa waaronder GOUD en aandelen. Voorts komt ook de Fiscal Cliff voor de VS aan bod tijdens het gesprek, een probleem dat volgens Bernanke niet opgelost wordt door zijn nieuw monetair programma.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

TA: all time high GOUD in vizier

De beurzen en GOUDprijzen stijgen fors terwijl de hypotheekrente in Amerika is gedaald naar het laagste niveau in de geschiedenis.

Beleggers applaudiseren nadat Fed voorzitter Ben Bernanke donderdag een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming aankondigde en tillen de Dow Jones naar het hoogste niveau sinds 2007: nog voor het uitbreken van de kredietcrisis.

Verruiming van de geldhoeveelheid kan inflatoir werken en de GOUDkoers steeg direct van 1.720 dollar per ounce naar 1.770 dollar per ounce. De all time high van september 2011 van bijna 1.900 dollar is in het vizier.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

GOUDproducenten kunnen 10-15% stijgen de komende maanden

Researchers van Canadese broker Paradigm Capital verwachten dat GOUDproducenten de komende maanden met 10-15% zullen stijgen. De GOUDprijs is dit jaar al 11% gestegen, terwijl de waarderingen van GOUDproducenten juist 8-15% lager staan. Normaal gesproken zou dit betekenen dat het opwaarts potentieel 20-30% is om zodoende de GOUDprijs weer ‘in te halen’.

Paradigm waarschuwt echter voor al te hoge verwachtingen. De gemiddelde inkomsten van GOUDproducenten in het tweede kwartaal zijn met 22% gedaald, terwijl over die periode de olieprijs 9% is gedaald en de GOUDprijs 7% is gestegen. Slechts een handjevol producenten heeft z’n productieprognoses gerealiseerd. Een groot aantal GOUDproducenten doen het dus gewoon slecht, en dit vindt z’n weerslag in het ontslag van een aantal directeuren, en loonsverlagingen die oplopen tot 30%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Infographic: Waardeloze dollar

De eens zo machtige dollar verliest steeds meer van zijn pluimen. De daling van de koopkracht van de dollar is al decennia in verval. De dollar verloor 94 % van zijn waarde de laatste 75 jaar waarvan 81 % na het beëindigen van de GOUDstandaard en 35 % in de laatste 10 jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$