Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 5931 tot 5935
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Afwachtende houding ECB zorgt voor daling GOUD

Na een aantal dagen van mooie stijgingen is de GOUDprijs vandaag gezakt naar een koers van 1620 dollar per troy ounce. Vooral de afwachtende houding van de ECB met betrekking tot het bieden van aanvullende steun aan Europa zorgt ervoor dat GOUD niet in positieve zin beweegt. Investeerders zijn angstig dat de markten te instabiel zijn en zijn daarom erg afwachtend met het investeren in GOUD.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

60% dividendrendement?

Doug Casey is één van de weinige speculanten die actief participeerde in de vorige GOUDmania.

Ik las dit weekend een interview met hem en ik vond er heel wat leuke weetjes in terug.

Casey verdiende zijn eerste fortuin met het kopen van piepkleine GOUDmijntjes. De juniors.

Hij kocht deze mijnen op precies het juiste moment. Tijdens de GOUDbull van de jaren ’70 daalde GOUD op een gegeven moment van $200 naar $100 per ounce en de meeste van deze juniors waren te koop voor enkele centen.

Dit waren allemaal actieve mijnen met een vrij hoge kost per geproduceerde ounce. Bovendien hadden deze mijnen een beperkte levensduur.

Bron: revu.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

GOUDen tijden voor GOUDopkopers door gesjoemel.

Het zijn letterlijk GOUDen tijden voor muntenboeren, juweliers, pandjeshuizen en andere opkopers van oud GOUD. Want steeds meer Nederlanders willen van hun oude GOUD af, uit nood vanwege de crisis en door de huidige recordprijs. Maar in deze branche wordt flink gerotzooid, constateert Revu als we undercover langs zeven GOUDopkopers in Rotterdam gaan. Zij nemen het GOUD in voor een prijs die ver onder de marktwaarde ligt en verkopen het zo met flinke winst door. De kassa rinkelt.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Zuid-Afrikaans AngloGold verder de diepte in om GOUD te delven

Het loopt niet bepaald lekker in de Zuid-Afrikaanse wereld van GOUD en diamanten. Nadat De Beers, één van ‘s werelds grootste diamantbedrijven, vorige maand al uiterst treurige halfjaarcijfers presenteerde, kwam AngloGold Ashanti afgelopen week met soortgelijk nieuws. Het bedrijf gaat daarom nog dieper graven om de Zuid-Afrikaanse GOUDsector de komende decennia veilig te stellen. 

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Waarom (geen) GOUD en Zilver?

De meest gepropageerde “belegging” van de laatste jaren, en zeker ook weer de laatste maanden, betreft de edelmetalen GOUD en Zilver. Toen enige jaren geleden vanuit de VS de onzekerheden over de houdbaarheid van ons financiële systeem in relatie tot de uit de hand lopende schuldenproblematiek de kop op staken, werd vooral GOUD neergezet als veilige vluchthaven. Op dat moment was dat terecht, de GOUDprijs zit al vanaf 2001 in een stijgende trend waarmee de ontwikkelingen in de financiële wereld (De VS maakte in 2001 de rigoureuze keuze voor groei door goedkoop geld; lage rentepolitiek) keurig in de GOUDprijs verdisconteerd werden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$