Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 5931 tot 5935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

GOUDstandaard ja, GOUDstandaard neen

In de afgelopen uren en dagen is er veel te doen geweest over een plan over de herinvoering van de GOUDstandaard. Vanmorgen stond in de Financial Times te lezen dat binnen de Amerikaanse Republikeinse partij een studiegroep was gevormd om die herinvoering te onderzoeken. Vanmiddag kon u bij ons al een update zien over het GOUDstandaard intiatief van een groep Republikeinen.

De eerste reacties uit de financiële wereld waren allesbehalve enthousiast en dat kunnen we goed begrijpen. De schuldenberg die de United States of America met zich meesleept is zo groot dat ze nooit door GOUD kan worden gedekt. Sommige economen beschuldigen de Republikeinen er van om bij gebrek aan zinnige ideeën met de gekste voorstellen uit te pakken.

In 1971 bij het afschaffen van de akkoorden van Bretton Woods bedroegen de schulden van de overheid in de U.S. nog iets van een 400 miljard dollar, nu is dat meer dan 15.000 miljard dollar! De verhouding is dus volledig scheefgetrokken. Het is echter een onloochenbaar feit dat de herinvoering van de GOUDstandaard – laat het dan nog een idee fixe zijn – goed nieuws zou betekenen voor de GOUDmijnaandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Centrale banken kopen in versneld tempo GOUD

De GOUDmarkt is continu in beweging, één van de laatste trends is dat er steeds meer GOUD door de officiële sector wordt aangekocht. Die officiële sector omvat onder andere instellingen als het Internationaal Monetair Fonds, maar natuurlijk ook de centrale banken.

2012 is – op basis van de officiële cijfers van de World Gold Council – een recordjaar voor aankopen van GOUD door de centrale banken. Woordvoerder Marcus Grubb van de WGC waagt het zelfs om te spreken van een “new territory” van GOUDaankopen dat we zijn binnengetreden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Willen de Republikeinen terug naar de GOUDstandaard?

Volgens de nieuwste berichten zijn de Republikeinen in de VS druk in de weer met het inrichten van een nieuw platform om de terugkeer van een GOUDstandaard te bespreken.

Afgevaardigde Marsha Blackburn geeft tekst en uitleg op CNBC over het nieuwe plan om de discussie over de GOUDstandaard aan te zwengelen. Is echter niet duidelijk om presidentskandidaat Mitt Romney ook het plan steunt.

Alhoewel Blackburn enthousiast is over het initiatief, blijft ze eerder op terughoudend om in te gaan op de materie — een terugkeer naar de GOUDstandaard.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Foto's GOUDkoorts

Op de berg Diwata graven duizenden gelukszoekers naar GOUD. Voormalige boeren, arbeiders, soldaten en guerillero’s hopen hier rijk te worden, en sommigen worden het ook. 56 procent van de Filippijnse GOUDproductie komt uit kleinschalige mijnen zoals die op de Diwata, maar daarvan verdwijnt 90 procent op de zwarte markt.

[foto's]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Aziatische "Love Season" kan vraag naar GOUD in hogere versnelling brengen

Op de markt voor GOUD, zowel voor juwelen als voor beleggingsdoeleinden, heeft zich een duidelijke verschuiving plaatsgevonden. Het zijn niet langer meer de traditionele westerse kopers die de grootste hoeveelheden GOUD afnemen, maar wel nieuwe kopers in Azië.

India wordt momenteel met een aantal economische uitdagingen geconfronteerd, waardoor de vraag naar GOUD voor juwelen tijdens het tweede kwartaal met 30 % is gedaald. Voor ons is dat echter geen reden om wakker te liggen. Het Love Season – het seizoen van de huwelijken – staat in India voor de deur. Bovendien zijn ook de Diwali-feesten op komst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$