Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 5936 tot 5940
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Geld valt uit de lucht boven Amsterdam

Lijsttrekker Toine Manders zegt tegenover Het Parool: "Een van onze voorstellen is het naast elkaar toestaan van alternatieve munteenheden die bijvoorbeeld kunnen zijn gebaseerd op GOUD of zilver, omdat dat discipline brengt en een rem zet op het creëren van geld en krediet uit het niets."

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

TA: S&P 500 en GOUD breken uit

De opluchtingsrally na de toespraak van de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi heeft de S&P 500, Dow Jones, Nasdaq en de Eurostoxx op het hoogste niveau in jaren gezet. Ook de GOUDkoers breekt uit, terwijl de Shanghai composite een fors herstel laat zien.

De breed samengestelde Amerikaanse S&P 500 sloot zelfs op het hoogste niveau sinds begin 2008. Deze week werd de top van maart 2012 doorbroken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Kans op QE3 is meer dan 50 procent, Apple heeft nieuw record te pakken

De GOUDprijs is opnieuw in beweging gekomen, en hoe? Vrijdag werd een troy ons GOUD plots tientallen dollars duurder. Aan beweging was vorige week overigens geen gebrek, ook de koers van de Euro vloog verder door het plafond. Mario Draghi heeft een duidelijk standpunt verwoord: de euro zal niet verdwijnen. En dat zal iedereen geweten hebben!

De investeerders in de U.S. weten niet of ze opgelucht dan wel terneergeslagen moeten zijn. Het banenrapport was slecht, maar er is natuurlijk ook de Federal Reserve. Die is uitermate waakzaam en zal, in geval van nood, niet aarzelen om indien nodig in te grijpen.

Dat verklaart meteen waarom de reactie van beleggers op het banenrapport nogal beperkt bleef. Ze beseffen dat ze op de Fed kunnen rekenen  wanneer er (economische) problemen zouden opduiken. Het neerwaarts potentieel van de beurs op Wall Street lijkt daarom beperkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

India blijft GOUDaankopen door bevolking ontmoedigen

De Indiase overheid probeert de vraag naar fysiek GOUD in eigen land af te remmen, omdat de import van GOUD zorgt voor een tekort op de betalingsbalans. Daarnaast zet de vraag naar het GOUD, dat vrijwel volledig geïmporteerd wordt, de waarde van de Indiase roepie verder onder druk. Alleen dit jaar heeft de roepie al meer dan 20% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 9 september 2012

GOUD bijna op record in verschillende valuta

Deze week steeg de GOUDprijs tot een recordprijs van 32.300 Roepie per 10 gram GOUD. De prijs voor GOUD in India steeg in de aanloop van het huwlijksseizoen waardoor de vraag naar GOUD fors stijgt in land van ’s werelds grootste GOUDconsumptie. Ook de zilverprijs boekte een nieuw record met 61.100 Roepie per kg door de stijgende vraag vanuit de industrie en muntsmids.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$