EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5946 tot 5950 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012

Cyclische en technische analyse HUI-index

In de onderstaande grafiek ziet u de cyclische analyse van de HUI-index. De HUI is een index van  GOUDmijnbedrijven die op de AMEX worden verhandeld. De 7 cycli voor de HUI staan naar beneden en beginnen één voor één te bodemen. Op 30 November 2012 is een cyclusbodem te verwachten, zoals u in de grafiek kunt zien. Vanaf dat moment zou de HUI-index weer kunnen gaan stijgen. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Dan kijken we tevens even naar de Technische Analyse. Op basis van de TA blijkt dat we het niveau van $436,- in de gaten moeten houden. Mogelijk wordt daar een bodem gezet. Als de koers op 30 november rond de $436 staat, zou het een goed risico versus rendement belegging zijn als we kijken naar de cyclische en de technische analyse. Momenteel schommelt de Gold Bug Index, zoals de HUI ook wel wordt genoemd rond de $500,-. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Lees verder op Goudvergelijken.nl
Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012

Tom Lassing: Waarom GOUD?

Het lijkt wel alsof er geen tussenweg is. Je bent voor GOUD of je bent tegen. Een beetje voor GOUD, het is als een beetje zwanger, het lijkt onmogelijk te zijn.

Het lijkt wel alsof er geen tussenweg is. Je bent voor GOUD of je bent tegen. Een beetje voor GOUD, het is als een beetje zwanger, het lijkt onmogelijk te zijn.

Toch is het met GOUD wél zo dat je een beetje voor GOUD zou kunnen zijn.

Bijvoorbeeld een beetje, omdat je het alleen als sierraad wilt erkennen. Of een beetje omdat je wel wat GOUDen muntjes wilt bezitten.

Of je ziet GOUD wel zitten omdat er uiteindelijk wel enige industriële vraag naar is.

Of je ziet in dat de kans bestaat dat er ooit toch weer een GOUDstandaard gaat komen.

[...]

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

De Vera Valor

Een unieke GOUDen munt, zonder referentie naar een land, een nationaliteit, een valuta. Oorspronkelijk is de munt eind 2011 in Frankrijk ontwikkeld. Het is een munt van zuiver GOUD, met als opdruk aan de voorkant de vermelding 1 ounce in ondertussen 6 verschillende talen. (Was oorspronkelijk 5 talen)

Een unieke GOUDen munt, zonder referentie naar een land, een nationaliteit, een valuta. Oorspronkelijk is de munt eind 2011 in Frankrijk ontwikkeld. Het is een munt van zuiver GOUD, met als opdruk aan de voorkant de vermelding 1 ounce in ondertussen 6 verschillende talen. (Was oorspronkelijk 5 talen)

Op de achterkant van de munt een mobile tag (QR code) die iedere munt uniek maakt. Het als een registratienummer zoals ook baren GOUD die kennen. Hier ziet u een filmpje van hoe dat in zijn werk gaat: [link]

De munten worden in Zwitserland geslagen. Belangrijk is ook dat bij het productieproces uitvoerig gekeken wordt naar zo min mogelijk schade aan het milieu.

[...]

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Iran omzeilt ban met turkije-dubai-iran GOUDen driehoek

In recent months there has been a lot of incorrect speculation that because Iran has been shut off from the petrodollar, SWIFT-mediated regime, its economy will implode as the country has no access to the all important greenback and can thus not conduct international trade - the driving factor behind the international sanctions that seek to topple the local government as Iran dies an economic death. And while there have been bouts of substantial inflation, which so far the local government appears to have managed to put a lid on by curbing gray market speculation, Iran continues to more or less operate on its merry ways with international trade most certainly taking place, especially with China, Russia and India as main trading partners. "How is this possible" those who support the Western-led embargo of all Iranian trade will ask? Simple - gold. Because while Iran may have no access to dollars, it has ample access to gold. This in itself is not new - we have reported in the past that Iran has imported substantial amounts of gold from Turkey, despite the Turkish government's stern denials. Today, courtesy of Reuters, we learn precisely what the 21st century equivalent of the Great Silk Road looks like, and just how effective Iran has been as a lab rat in escaping the great petrodollar experiment, from which conventional wisdom tells us there is no escape. Presenting: petrogold.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Beleggers springen van edelmetaal-ETFs naar fysieke edelmetalen

Uit een analyse van GOUD- en grondstoffenspecialist Doug Casey blijkt dat er een nieuwe fase is aangebroken in beleggen in edelmetalen. Waar edelmetaal-gerelateerde Exchange Traded Products zoals ETFs erg in opkomst waren tussen 2004 en 2009, zijn beleggingen in fysieke metalen de afgelopen twee jaren juist weer populairder geworden.

Lees verder op CD Fund.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs