Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 596 tot 600
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Beleggers stappen massaal in GOUD-ETF's

Veruit de grootste instroom in ETF's van ETF Securities sinds het begin van 2016 was in GOUD-ETF's, met een totale instroom van $2,3 miljard in het eerste halfjaar van 2016. Deze stijging weerspiegelt de massale trek van beleggers naar veilige havens die werd veroorzaakt door Brexit, de onzekerheid ten aanzien van het monetaire beleid van de ECB en de Fed en zorgen over de presidentsverkiezingen in de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Hoe robuust is de explosieve waardestijging van deze populaire commodity?

Willen we het nog eens over lithium hebben? Dit alkalimetaal scheert momenteel hoge toppen, zelfs hoger dan GOUD.

Dat is vooral te wijten aan het (relatieve) succes van Tesla Motors, dat las u al eerder bij beurs.com. Sinds april gaf de bubbel nog geen krimp. In tegendeel, de prijsstijging van lithium gaat onverminderd voort.

Het ziet er echter naar uit dat de lithium-prijs zich in de toekomst steeds meer zal emanciperen van Tesla. Dat is te wijten aan miljardendeals die bedrijven in andere sectoren, zoals LG en Panasonic, met de grote vijf lithiumproducenten gesloten hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

GOUD blijft ondergewaardeerd tot $4.000 (zilver $250)

Wie het grotere geheel wil zien, het bos zoals u zal merken doorheen dit artikel, moet niet van dichtbij naar de bomen gaan kijken maar moet afstand nemen. Dit is ook zo met de financiële markten. Korte termijn bewegingen zijn louter mathematische afwijkingen, het is de grotere trend die telt.

En de grotere trend bij het GOUD- en zilvercomplex is dat we nog maar aan het begin staan van een nieuwe trend. Wanneer we naar onderstaande grafieken kijken, kan men alleen maar vaststellen dat de stijging van 2016 nog geen nieuwe rally is enkel het goedmaken van verloren terrein.

Zowel GOUD en zilver bevinden zich nu rond het niveau van 2013 en zijn nog ver af van een nieuw record. Zelfs na deze furieuze rally staat de GOUDprijs onder het niveau waarin heel de sector break-even kan draaien.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

GOUD naar $1500 per oz

De GOUDprijs zal naar $1500 per oz stijgen volgens de grootste bank van......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

20 landen bezitten 88% van al het GOUD in de wereld

Volgens de World Gold Council steeg de vraag naar fysiek GOUD in het eerste kwartaal naar 1.290 ton, dit is een stijging met 21% op jaarbasis. Ook uit de cijfers van het kwartaalrapport blijkt dat slechts 20 landen wereldwijd 88% van al het GOUD bezitten.

De vraag naar fysiek GOUD werd voornamelijk gedreven door de instroom van fysiek GOUD naar GOUD-ETF’s. De vraag naar fysiek GOUD via GOUD-ETF’s bedroeg 364 ton.

De hogere GOUDprijs zorgde voor een daling van de vraag naar juwelen met 19% tot 482 ton, de vraag naar GOUDen baren en munten steeg lichtjes met 1%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$