Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 5951 tot 5955
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Mijn ideale portefeuille: een evaluatie

Ik ben sinds begin 2010 positief voor de Amerikaanse dollar en heb hier herhaaldelijk geschreven dat de munt een beter alternatief is dan de euro.

Sterker nog, iets meer dan een jaar geleden heb ik geschreven dat mijn ideale portefeuille bestaat voor 50% uit GOUD en 50% uit dollars.

Nagenoeg iedereen verklaarde me op dat moment voor gek.

Laten we even kijken hoe die ideale portefeuille het voorbije jaar presteerde.

Op 1 juni 2011 noteerde de EUR/USD 1,43 en betaalde je voor één ounce GOUD 1.074 euro.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Over de waarde van GOUD - deel 2

Ineens was er dus een systeem ontstaan wat niet meer op bezit en waarde was gebaseerd (het GOUD in de kluizen), maar op basis van schuld (uitgegeven waardepapieren waarvan de waarde feitelijk niet bestaat).

Omdat de bevolking inmiddels enkele generaties gewend was geraakt aan de bankbiljetten, verloren ze de feitelijke waarde van GOUD en zilver uit het oog. Je zou kunnen zeggen dat men vertrouwen had gekregen in deze bankbiljetten als het gaat om waarde.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Problemen van het huidige economische systeem

Iedereen weet dat op dit moment de complete wereld in een economische crisis zit. In de volgende serie filmpjes wordt duidelijk gemaakt welke problemen er op dit moment zitten in ons systeem waardoor we ook in problemen zijn gekomen. Wanneer het economische systeem in elkaar stort zal ook GOUD daar uiteindelijk in meegaan. Bekijk onderstaand de video’s:

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Miljarden euro‘s stromen van alle uithoeken naar Nederland

Zo heeft Intel laten weten maar liefst 3,3 miljard euro in het Nederlandse bedrijf ASML (chip-fabrikant) te gaan pompen in ruil voor 15% aandelen. Dit is niet enkel goed voor een versnelling in het vergaren van nieuwe kennis, maar ook goed voor nieuwe banen. Natuurlijk is de crisis hiermee niet van de kaart, maar het zijn toch positieve geluiden. Het mag wel eens gezegd worden.

En nu we dan toch bezig zijn met het brengen van goed nieuws: de Arabieren komen ook met miljarden euro’s naar ons kikkerlandje. Zij willen het grootste windpark in Nederland financieren. Het staatsfonds van Abu Dhabi zou miljarden willen investeren in het nog te bouwen windpark Gemini dat ten noorden van Schiermonnikoog moet verrijzen.

Deze investeerders komen op een goed moment, want de Nederlandse overheid is hard opzoek naar geld voor noodleidende eurolanden. Indien de economie hier een beetje blijft lopen, zullen er voldoende belastingbetalers overeind blijven zodat het geld in eerste instantie niet bijgedrukt hoeft te worden.  Het zal de crisis helaas niet verjagen - dat is dan het iets minder positieve geluid aan dit bericht.

--- --- ---

Dit is een bericht dat zal verschijnen in de GOUD-Portal nieuwsbrief waarvoor u zich hier kunt inschrijven

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Het goedkoopste aandeel in Brussel (deel 1 van 2)

Het wil niet zeggen dat mijn ideale portefeuille voor 50% bestaat uit de Amerikaanse dollar en voor 50% uit GOUD dat mijn persoonlijke portefeuille er precies zo uit ziet.

Ik bezit privé namelijk ook wat GOUDmijnen sinds kort ook een klein belang in Picanol.

(al blijft meer dan 90% van mijn portefeuille bestaan uit GOUD en dollars)

Ik kwam Picanol tegen toen ik ging screenen voor bedrijven die noteerden tegen een lage EV/EBIT-ratio.

Picanol trok mijn aandacht omdat het bedrijf noteerde tegen een EV/EBIT van minder dan 2!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$