Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 5951 tot 5955
Bron: Plus500
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

GOUD doorbreekt $1.700 grens!

Zojuist heeft GOUD de kaap van $1.700 per troy ounce aangetikt en doorbroken! De marktomstandigheden zijn momenteel zeer gunstig voor edelmetalen – hetzij GOUD, zilver maar bovenal platina! Het standpunt van de Fed heeft een zeer positieve uitwerking gehad de afgelopen weken - maar vooral op de toekomst zal dit zijn uitwerking tonen op de veiligste investeringen zoals edelmetaal. Vanmiddag kan de ECB daar een schepje bovenop doen. De markt heeft grote verwachtingen. Een verlaging van het rente tarief en het op grote schaal opkopen van staatsobligaties behoren tot deze verwachtingen.

Deze periode, vandaag in het bijzonder, is het een uitstekend moment om op de edelmetalen trein te stappen en uw posities in te nemen. Dit kan eenvoudig met Plus500.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

GOUD boven 2500 dollar betekent oorlog

De Financial Survival Network had Catherine Austin Fitts te gast. Austin Fitts is een insider in de financiële en politieke middens in de VS.

Zij bespreekt de heersende machten op onze planeet en het gevecht om de (landbouw)grondstoffen. Bovendien geeft ze haar mening over GOUD.

Volgens Austin Fitts kan een versnelde stijging van de GOUDprijs voor grote problemen zorgen. Boven 2500 dollar is het oorlog, aldus Catherine Austin Fitts.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Aanvullend pensioen politici GOUDgerand

Politici blijven buiten schot bij de forse pensioenkortingen die volgend jaar dreigen voor miljoenen Nederlanders.

De aanvullende pensioenregeling voor politici blijkt GOUDgerand. Een advies uit 2006 om deze aan te passen, is lange tijd in de la blijven liggen. Dit terwijl ambtenarenpensioen voor grote kortingen staan door economische tegenspoed.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

De achtergrond van de financiële crisis

Nadat in 1971 de GOUDstandaard definitief geheel werd losgelaten, kwam er een fiduciair of fiat  geld systeem. Fiduciair geld is geld dat zijn waarde niet ontleent aan de materie waaruit het gemaakt is of die het vertegenwoordigt (zoals GOUDen en zilveren munten), maar aan het vertrouwen dat er goederen en diensten mee gekocht kunnen worden. De nominale waarde berust dus niet op een bepaald gewicht en gehalte van edelmetaal maar op het vertrouwen dat de economische actoren stellen in de waarde van de munteenheid. Het woord fiduciair is afgeleid van het Latijnse woord voor vertrouwen. In alle landen van de wereld konden vanaf dat moment centrale banken ongelimiteerd net zoveel geld drukken als ze zelf wilden, en dit geld via de financiele markten in de economieën pompen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

GOUD naar nieuw record tegen het einde van het jaar

Na een jaar in de lappenmand te hebben gelegen, lijkt de tijd rijp voor een nieuwe forse stijging van de GOUDprijs. Het tijdframe lijkt ook te kloppen indien je de laatste 3 grote correctie van GOUD met elkaar vergelijkt.

De GOUDprijs maakte een correctie van 19,2 % tussen 5 september 2011 (High: $ 1.895) en 29 december 2011 (Low: $1.531). Sindsdien is de GOUDprijs tussen deze band gebleven. (Prijzen Londen PM Fix). Het laagtepunt werd enkele keren getest, maar nooit doorbroken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$