EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5956 tot 5960 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Indiërs kopen opnieuw meer GOUD

De import van GOUD in India zal dit kwartaal voor de eerste keer in zes kwartalen stijgen. De stijging heeft vanzelfsprekend te maken met het feit dat de Indiërs meer GOUD kopen dankzij een daling van de prijzen. Met de feestdagen op komst is de vraag naar juwelen opnieuw toegenomen.

Bachhraj Bamalwa, voorzitter van de All India Gems & Jewellery Trade Federation, denkt dat de totale import van GOUD over het vierde kwartaal van dit jaar 200 ton zal bedragen, ten opzichte van 157 ton tijdens hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De GOUDprijs in rupee is 3 % goedkoper geworden als gevolg van een koersdaling van de munt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

HSBC en Barclays verwachten stijging GOUDprijs

 HSBC en Barclays verwachten stijging GOUDprijs Beleggers die GOUD kopen worden gesteund door verschillende centrale banken, die sinds 2009 ook netto kopers van het edelmetaal zijn geworden. Maar ook veel grote banken staan positief tegenover het glimmende gele edelmetaal. Zo hebben HSBC en Barclays onlangs hun vooruitzichten voor de GOUDprijs naar buiten gebracht. Eerstgenoemde bank voorziet een gemiddelde GOUDprijs van $1.850/toz in 2013 en $1.775/toz in 2014. De bank is terughoudend met haar koersdoel, want op het moment van schrijven kost een troy ounce GOUD al ongeveer $1.730. Wel acht HSBC het goed mogelijk dat de GOUDprijs volgend jaar stijgt tot $2.000/toz, als gevolg van het soepele monetaire beleid van een aantal centrale banken en de aanhoudend sterke vraag naar GOUD door beleggers.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Zal GOUD blijven stijgen op korte termijn?

Het is de tweede week op rij dat GOUD een daling laat optekenen. Nu hoor ik nog niemand roepen dat GOUD gefaald heeft en dat je niet verliefd op GOUD mag zijn, en nog andere zever van die aard. Maar ik, als persoon die verliefd op GOUD zou zijn, als ik sommigen mag geloven, heb ik het kader van de recente stijging van zilver, meermaals gewaarschuwd voor de duurzaamheid van die stijging. Mijn reserves werden deels weggenomen, door de nieuwe records die GOUD in euro plaatste en doordat de GOUDmijnsector aan het aantrekken was. Bleef over de vergrote short-positie van de bullionbanks en het feit dat een onderzoek i.v.m. marktmanipulatie, waarop velen hun hoop leken te stellen, maar geen resultaten oplevert.

[...]

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Beleggen zoals de superrijken!

We kunnen het niet voldoende blijven benadrukken, er waait een nieuwe wind door de sector van GOUD- en zilvermijnaandelen. We hadden het eerder al over de overnamebonanza in 2012 in onze GRATIS NIEUWSBRIEF (inschrijven kan u op Slim Beleggen).

We berichtten u afgelopen week ook al dat de grote jongens zich aan het moeien zijn met de GOUDmijnsector. Carlos Slim, een van de rijkste personen op onze planeet, nam zijn greep op de waardevolle Ocampo mijn van AuRico Gold.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

392 ton in de bodem van Tsjechië, een europese GOUDmijn!

De Tsjechische organisatie die gaat over de edelmetalen heeft aangegeven dat het land na 38 jaar weer mijn activiteiten gaat toelaten in het land. Vier grote organisaties hebben zich ingeschreven om weer GOUD op te gaan graven uit de bodem. Er zijn twee belangrijke redenen om weer te gaan beginnen met de GOUDmijnen: Het levert grote financiele voordelen op en het schept een hoop werkgelegenheid.

Volgens deskundige zit er in de bodem van Tsjechië maar liefst 392 ton GOUD. Dit terwijl het land maar een jaarlijkse vraag naar GOUD heeft van 5 ton. Wanneer het land besluit een groot deel van het GOUD te verkopen aan het buitenland, kan er veel economisch voordeel worden behaald. Met de huidige GOUDkoers van 1737 dollar per troy ounce is de totale hoeveelheid GOUD die in de bodem zit maar liefst 21.891.584.700 dollar waard, of anders gezegt: Het land zit op een GOUDkoers van bijna 22 miljard dollar!

Lees verder op goudbubbel.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs