Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5966 tot 5970
Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Heeft u een bloedmobieltje?

Het gewapende conflict in Oost-Congo wordt grotendeels gefinancierd met de illegale opbrengst van grondstoffen voor mobiele telefoons.

Mobieltjes zijn een verlengstuk van onszelf geworden. Veel mensen krijgen een gevoel van onbehagen als de mobiele telefoon per ongeluk thuis is blijven liggen of kwijt is.

Nu zit er een groot verhaal achter de internationale handel in mobiele telefoons, laptops, iPods, mp3-spelers, spelcomputers, digitale camera’s en meer moderne apparatuur. In die apparaten zitten namelijk metalen met aparte namen als coltan, cassiteriet en wolframiet, maar ook bekendere ertsen als kobalt en GOUD.

De grondstoffen komen uit verschillende delen van de wereld, maar actiegroepen als bijvoorbeeld het Amerikaanse Enough Project trekken al lange tijd aan de bel over de winning van coltan en andere grondstoffen uit de Democratische Republiek Congo. Het gaat met name om het oosten dat verdeeld is in de provincies Noord- en Zuid-Kivu. Daar bevinden zich veel mijnen met coltan, cassiteriet, wolframiet en GOUD. Telefoons waar conflictmineralen in zijn verwerkt worden ‘bloedmobieltjes’ genoemd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Vraag naar GOUD op laagste punt in 2 jaar

De wereldwijde vraag naar GOUD is in het tweede kwartaal naar het laagste punt gedaald in 2 jaar, vooral door een zwakkere vraag vanuit India en China.

De globale vraag zakte op jaarbasis met 7 procent tot 990 ton met een geschatte waarde van 51,2 miljard dollar. De GOUDprijs lag gemiddeld 7 procent hoger dan een jaar eerder. De vraag vanuit China daalde met 7 procent, terwijl in India de consumptie met 38 procent zakte. Volgens de onderzoekers komt dat onder meer door de afzwakkende economie en hogere binnenlandse GOUDprijzen. De Aziatische grootmachten zijn samen goed voor de helft van de wereldwijde GOUDvraag.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Paulson verhoogt belang in GOUD

John Paulson heeft in het tweede kwartaal van 2012 zijn belang in GOUD verhoogd door zijn belang in GOUD-ETFs te verhogen.

Andere aandelen heeft hij verkocht. Daarmee is het belang van zijn hedgefonds in GOUD verhoogd naar 44 procent. Paulson beheert ruim 21 miljard dollar.

Paulson & Co heeft 4,53 miljoen extra aandelen gekocht van de SPDR Gold Trust. Daarnaast heeft hij aandelen gekocht in NovaGold Resources.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

GOUD, het enige alternatief!

Centrale bankiers horen beweren dat GOUD het enige alternatief is tot sanering van ons huidige monetaire systeem is even onvoorstelbaar als de bewering dat Columbus het ei zou hebben uitgevonden.

Centrale bankiers weten natuurlijk al lang dat stimulering van de economie onder de huidige omstandigheden middels renteverlaging en het openzetten van de geldsluis even zinloos is als het bestrijden van een meltdown in een kernreactor door de brandkraan wijd open te houden.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Is de bodem van GOUD bereikt?

De GOUDprijs vecht al geruime tijd met het niveau van $1.600,- per troy ounce (31,1 gram). De ene keer lijkt de GOUDkoers richting het Zuiden te keren, maar vaak stijgt de prijs van GOUD dan al weer snel tot boven de $1.600,-. Woensdagochtend, 15 augustus, staat de GOUDprijs weer iets onder het niveau van $1.600,-, dit is overigens ongeveer €1.300,-. Als we de cyclische analyse van Herbert Borghuis mogen geloven is de kans dat $1.600,- een bodem voor de GOUDprijs zal vormen, vrij groot:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$