Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5966 tot 5970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Platina betere belegging dan GOUD

Zuid-Afrika heeft een van de grootste inkomensongelijkheden ter wereld. En dezer dagen zijn het niet alleen de blanken die rijk zijn. Dit zorgt uiteraard voor grote sociale onrusten in het land. Het grootste gevaar zit echter in de agenda van Julius Malema, de voormalige leider van Jong ANC die de mijnen in Zuid-Afrika wil nationaliseren.

Malema werd in februari uit de partij gezet en heeft zijn campagne voor de nationalisatie van de mijnen zelf verder gezet. Hij gaat de straat op om andere van zijn idee te overtuigen. Hij heeft radicale groepen opgezet onder de mijnwerkers om betere voorwaarden en een hoger salaris te eisen. De problemen in de Zuid-Afrikaanse mijnsector zullen dus niet snel opgelost geraken.

Dit maakt een investering in Platina des te interessanter. Zuid-Afrika is wereldwijd gezien veel belangrijker voor de platina-industrie dan voor de GOUDindustrie. Het land is nog maar voor 12 % verantwoordelijk voor ’s werelds GOUDproductie, maar staat in voor 70 % van ’s werelds platinaproductie.

Daarnaast staat platina op zijn laagste niveau ten opzichte van GOUD in 27 jaar. De markt voor platina is ook nog eens vele male kleiner dan de GOUDmarkt waardoor een dalend aanbod en een stijgende vraag snel voor vuurwerk kan zorgen. Platina zou de volgende jaren wel eens een betere investering kunnen zijn dan andere edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Dit is de reden waarom GOUD plots stijgt

We lezen her en der berichten over de plotse prijsstijging van GOUD. Menig commentator kijkt met de nodige verbazing naar de opflakkering van GOUD, net nu het leek alsof de prijs verder zou gaan dalen.

Meer nog, we waren zopas al getuige van een eerste aanval op de weerstand rond 1700 dollar per ounce! De race van GOUD gaat weer van start.

Alhoewel het basisingrediënt voor de stijging van GOUDprijs – een ongelimiteerde geldcreatie door de centrale banken – al lang geen geheim meer vormt voor de lezers van Slim Beleggen, zijn er nog andere redenen voor de stijging van de GOUDprijs rond deze periode.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Ook Canada raakt kredietverslaafd

Canada lijkt een van de weinig landen te zijn waar de huizenmarkt niet oververhit geraakt door goedkope leningen. In GOUDtermen is de vastgoedsector verre van overgewaardeerd en Canada kent geen “subprime” leningen. Maar het consumentenkrediet begint er wel de pan uit te swingen.

De gemiddelde Canadese consumentenschuld (exclusief hypothecaire leningen) blijft stijgen. In het tweede kwartaal steeg deze met C$ 192 per persoon tot C$ 26.221, een stijging van 0,74 % ten opzichte van het eerste kwartaal en 2,41 % ten opzichte van 2011.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

GOUDstandaard of fiatgeld?

Er woedt een hevige discussie over een mogelijke terugkeer naar de GOUDstandaard. We bekijken de voor- en nadelen, en wat de toekomst in petto heeft voor ons geldsysteem.

Deze week eens geen uitgebreide beurscommentaren van ons. U kent inmiddels onze visie. Alhoewel september een woelige beursmaand kan worden, zullen markten uiteindelijk hoger kruipen, waarbij het echte spektakel te vinden zal zijn bij de edelmetalen. Daarvan kreeg u afgelopen vrijdag al een voorproefje (GOUD: +2%, Zilver: +4%). Alhoewel we in dezelfde sfeer blijven, gaan we ditmaal de ideologische tour op: willen we terug naar de GOUDstandaard of niet? Dit onderwerp kan de aandachtige lezer van de financiële pers niet zijn ontgaan. Vele economen, marktspecialisten, politici, beurshandelaars, … lieten in de voorbije weken hun licht schijnen over de GOUDstandaard.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Waar is het Zwitserse en Duitse GOUD?

In het verleden hebben veel landen een deel van de GOUDvoorraad opgeslagen in de Verenigde Staten, zo ook Duitsland en Zwitserland. Al langere tijd zijn deze bezig met de FED om erachter te komen wat er met het GOUD is gebeurd wat de landen in de Verenigde Staten hebben opgeslagen. De FED wil echter niet meewerken en geeft aan dat de GOUDreserve nog steeds aanwezig in de kluizen in de VS.

De FED heeft voor het laatst inzage in de GOUDreserve gegeven in de jaren zeventig, waarna de kluizen op slot zijn gegaan en er nooit meer iemand inzage heeft gehad in de voorraad. Algemeen bekend is dat de FED veel GOUD heeft beleend en onderbeleend, waardoor er mogelijk minder GOUD aanwezig is in de kluizen dan op papier is vastgesteld. Sommige mensen beweren zelfs dat er helemaal geen GOUD meer aanwezig is omdat alles zou zijn beleend om dure leningen te kunnen financieren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$