Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5971 tot 5975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Kans op QE3 is meer dan 50 procent, Apple heeft nieuw record te pakken

De GOUDprijs is opnieuw in beweging gekomen, en hoe? Vrijdag werd een troy ons GOUD plots tientallen dollars duurder. Aan beweging was vorige week overigens geen gebrek, ook de koers van de Euro vloog verder door het plafond. Mario Draghi heeft een duidelijk standpunt verwoord: de euro zal niet verdwijnen. En dat zal iedereen geweten hebben!

De investeerders in de U.S. weten niet of ze opgelucht dan wel terneergeslagen moeten zijn. Het banenrapport was slecht, maar er is natuurlijk ook de Federal Reserve. Die is uitermate waakzaam en zal, in geval van nood, niet aarzelen om indien nodig in te grijpen.

Dat verklaart meteen waarom de reactie van beleggers op het banenrapport nogal beperkt bleef. Ze beseffen dat ze op de Fed kunnen rekenen  wanneer er (economische) problemen zouden opduiken. Het neerwaarts potentieel van de beurs op Wall Street lijkt daarom beperkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

India blijft GOUDaankopen door bevolking ontmoedigen

De Indiase overheid probeert de vraag naar fysiek GOUD in eigen land af te remmen, omdat de import van GOUD zorgt voor een tekort op de betalingsbalans. Daarnaast zet de vraag naar het GOUD, dat vrijwel volledig geïmporteerd wordt, de waarde van de Indiase roepie verder onder druk. Alleen dit jaar heeft de roepie al meer dan 20% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 9 september 2012

GOUD bijna op record in verschillende valuta

Deze week steeg de GOUDprijs tot een recordprijs van 32.300 Roepie per 10 gram GOUD. De prijs voor GOUD in India steeg in de aanloop van het huwlijksseizoen waardoor de vraag naar GOUD fors stijgt in land van ’s werelds grootste GOUDconsumptie. Ook de zilverprijs boekte een nieuw record met 61.100 Roepie per kg door de stijgende vraag vanuit de industrie en muntsmids.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Platina goedkoper dan GOUD?!

Sinds september 2011 verkeert de edelmetaalmarkt in een unieke situatie. Platina is tegenwoordig goedkoper dan GOUD. Sinds halverwege de vorige eeuw is platina altijd duurder geweest dan GOUD, maar sinds een paar maanden is het omgekeerd. In de onderstaande grafieken zien we de geschiedenis van de koersen van afgelopen eeuw en het keerpunt van vorig jaar is uitgelicht in de middelste grafiek. Hebben we te maken met een instapmoment voor platina, of is de prijs structureel lager dan de GOUDprijs?

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Helicopter Ben laat de wieken draaien

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te worden alvorens Bernanke het systeem weer effectief met geld begint te overspoelen. Dat geld moet een bestemming vinden en die bestemming zou wel eens de effectenbeurs van Wall Street kunnen zijn. De rente is laag, de aandelen staan nog redelijk geprijsd en dus is de rekening snel gemaakt.

GOUD hoefde er niet zo lang over na te denken en spoot kaarsrecht omhoog. Inmiddels staat de GOUDprijs al bijna 1740 dollar/ounce en we blijven maar doorstijgen. Ook zilver is aan een gigantische rally bezig, waarbij de prijs inmiddels boven 33,5 dollar/ounce handelt. All systems GO voor de edelmetalen!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$