Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 5976 tot 5980
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Zilverpaul over de GOUDkoorts

Voor Jan Publiek wordt de zilver- en GOUDkoorts onderdrukt door de prijzen kunstmatig laag te houden, en op de achtergrond zijn de grote machten als een gek bezig het edelmetaal binnen te harken.

Terwijl de officiële GOUDprijs het afgelopen jaar weinig tekenen van leven heeft vertoond, zijn er op de achtergrond bewegingen gaande die wijzen op een bijzonder actieve handel.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Nederlands GOUD ligt voor 90% in het buitenland opgeslagen

Al eerder werd er gespeculeerd over de GOUDreserves van Nederland en de locatie hiervan. Ligt al het GOUD wel in de kluis van de Nederlandsche Bank? Of zijn ook hoeveelheden GOUD in het buitenland opgeslagen?

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 90% van al het Nederlandse GOUD buiten de grenzen ligt opgeslagen, in plaatsen als New York, Groot Britanniƫ en Canada. Voornaamste reden voor het onderbrengen van het GOUD in het buitenland is de Tweede Oorlog. In deze periode was de Nederlandsche Bank bang dat door een Duitse inval al het GOUD in beslag zou worden genomen door de bezetters. Maar hoe veilig ligt het GOUD in bijvoorbeeld New York.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Perth Mint haalt wereldrecord met grootste GOUDen munt ter wereld

De Perth Mint heeft eerder dit jaar een GOUDen munt gemaakt met een gewicht van 1 ton. Inmiddels is de munt geverifieerd door het Guinness World Records en zal het een plekje krijgen in de 2013 editie van hun boek. Op de voorkant van de munt is een kangaroe afgebeeld, terwijl op de achterkant het levensgrote hoofd van Queen Elizabeth II en een fictieve waarde van $1.000.000 dollar te zien is.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Eerherstel voor GOUD (op de bankbalans)

In een interne memo van 4 juni hebben drie Amerikaanse financiële overheidsinstanties, waaronder de Federal Reserve, een voorstel gedaan om GOUD per 1 januari 2013 als voor 100% mee te tellen tot het Tier 1 kernkapitaal op de balans van banken. Tier 1 kapitaal is het vermogen dat elke bank, ter dekking van alle uitstaande risico’s en verplichtingen, aan moet houden. Deze varieert normaal gesproken tussen de 7-12% en geeft aan hoe sterk (solvabel) de bank is.

[...]

Bron: intrinsiekewaardenul
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Turkije exporteert (opnieuw) enorme hoeveelheden GOUD naar Iran

Afgelopen week werden de Turkse exportcijfers over mei bekend. Nu zijn deze normaal niet zo boeiend, maar als naar de uitvoer naar Iran wordt gekeken valt op dat Turkije enorm veel GOUD naar Iran heeft uitgevoerd. Van de $1,66 miljard die in mei naar Iran werd geëxporteerd, was maar liefst 84% van de export ($1,39 miljard) goed voor GOUD.

Ook in de maanden ervoor kocht Iran veel GOUD van de Turken. Van alle GOUDexport van Turkije tot nu toe dit jaar, $4,02 miljard, ging voor een waarde van $3,08 miljard aan GOUD naar Iran. ”Het is duidelijk dat Iran vanwege alle embargos Turkije heeft gekozen om GOUD te importeren”, zei Gökhan Aksu van Istanbul Gold Refinery, een van de grootste GOUDfirma’s van Turkije in maart tegenover persbureau Reuters. “Iran heeft een voorkeur voor juwelen en andere waardevolle stenen om de waarde van zijn geld en beschermen en zo aan instabiliteit te ontsnappen.”

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$