Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5981 tot 5985
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Kijk eens wat ik gevonden heb!

Doug Casey verdiende als jonge belegger in de jaren ’70 zijn eerste fortuin met een geslaagde speculatie in GOUDmijnaandelen.

Hij schreef in die periode ook het boek “Crisis Investing” en dat boek is tot op de dag van vandaag de grootste financiële bestseller ooit.

Het boek bleef 29 weken op nummer 1 staan in de lijst met bestsellers die The New York Times publiceert.

De opvolger van dat boek, Strategic Investing, brak dan weer het record van het grootste voorschot dat een uitgever ooit betaalde voor een financieel boek.

Ik heb dat boek een tijdje geleden voor minder dan $1 op Amazon op de kop kunnen tikken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

China kan weldra verdubbeling GOUDvoorraden aankondigen

Er zijn verschillende elementen die momenteel de GOUDprijs ondersteunen, maar een factor die niet mag worden onderschat zijn de aankopen van de centrale banken. Deze kopen op nu versneld GOUD in en ondersteunen zodoende de GOUDprijs. Die trend zal zich hoogstwaarschijnlijk verder zetten.

De cijfers spreken voor zichzelf. In juli kocht Rusland de grootste hoeveelheid GOUD sinds oktober van vorig jaar in. Anderzijds verhoogde Kazakhstan voor de 12de maand op rij de GOUDreserves. Ook de centrale banken van landen als Oekraïne en Kirgizië blijven GOUD kopen.

Rusland voegde 18,60 ton toe aan de GOUDreserves, die nu zijn opgelopen tot 936,6 ton. Aan het huidige tempo zal de reserve snel boven 1.000 ton liggen. Kazakhstan heeft nu 103 ton GOUD in de kluizen van de centrale bank liggen, 1,4 ton meer dan in juni.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

GOUDkoers in afwachting van QE3

De GOUDprijs is in afwachting van de toespraak van de FED waarin wordt verwacht dat er aanvullende maatregelen zullen worden afgekondigd om de economie op peil te houden: QE3. GOUD kwam de afgelopen 24 uur nauwelijks van zijn plek, omdat investeerders benieuwd zijn naar de maatregelen waar Bernanke en zijn collega’s mee gaan komen. GOUD daalde gister maar 0,22% naar een koers van 1652 dollar per troy ounce, maar zou wel een grote stijging door kunnen gaan maken wanneer de maatregelen in de smaak vallen bij investeerders.

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Long GOUD - short S&P

In een nieuwsbericht op IEX.nl werd op 16 augustus gemeld dat de vraag naar GOUD op het laagste punt in twee jaar was beland als gevolg van een afnemende vraag vanuit India en China.

Gisteren meldde de IEXProfs redactie dat in de GOUDgerelateerde exchange traded products (ETP's) in augustus sprake is van een "ongekende instroom".

Technische analyse is een hulpmiddel om trends en trendwijzigingen in kaart te brengen met behulp van de grafiek. Het gebruik van een combinatie van een kortetermijn- en langetermijnkoersgemiddelde helpt bijvoorbeeld om de geldstroom in en uit het GOUD te monitoren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Deze grafiek maakt voor eens en voor altijd een einde aan de discussie over de GOUDstandaard

Volgens Paul De Grauwe is een terugkeer naar de GOUDstandaard een terugkeer naar “donkere tijden”. Naar welke tijden hij dan precies verwijst, is me niet meteen duidelijk. Zijn collega Krugman verwijst naar de crisissen van 1893, 1907, 1932, … om aan te tonen hoe instabiel de wereld in die tijd was.

Wil Krugman dan zeggen dat het huidige systeem van “fiat currencies” een toonbeeld van stabiliteit is? De afgelopen 20 jaar hadden we de Mexico-crisis, de Aziatische crisis, het faillissement van LTCM, het leeglopen van de internetbubbel, de subprimecrisis en de Europese schuldencrisis.

Een indrukwekkende verzameling aan crisissen, nietwaar? En dan heb ik het enkel over de laatste 20 jaar!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$