Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 5986 tot 5990
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Wat een week!

Wat een week voor de edelmetalen!

GOUD steeg $58 per ounce … Zilver lapte er $2,88 bij … en platina schoot $88 hoger!

Het moest er eens van komen natuurlijk. GOUD heeft trouwens ook de gewoonte om ergens in de zomer het startschot te geven voor een najaarsrally.

Ik hoor wel eens van beleggers dat ze pas willen kopen wanneer duidelijk is dat de trend gekeerd is.

Dat is niet mijn strategie. Ik koop liever de lows … en ik blijf kopen totdat de bodem bereikt is. Steeds in kleinere plukjes uiteraard.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Republikeins Amerika bespreekt de terugkeer naar de GOUDstandaard

In de VS eist de GOUDstandaard opnieuw zijn plaats op in het mainstream politiek debat. Deze week zal op de Republikeinse partijconventie in Tampa het officiële programma worden aangekondigd. Één van de nieuwigheden zou volgens de Financial Times de oprichting zijn van een ‘GOUDcommisie’. Deze commissie zou dan overleggen over een eventuele terugkoppeling van de dollar aan GOUD.

Het feit dat de GOUDstandaard opnieuw bespreekbaar wordt in de mainstream betekent dat de losse monetaire politiek van de voorbije jaren en de politieke campagnes van de libertarische Ron Paul een enorme invloed hebben gehad op de Republikeinse partij.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 26 augustus 2012

Republikeinen willen terug naar GOUDstandaard

Afgelopen week werd er in de Amerikaanse politiek opeens weer gesproken over de GOUDstandaard. De Republikeinen praten tijdens een conventie in Tampa, die volgende week zal plaatsvinden, over het opzetten van een GOUDcommissie. Deze commissie moet gaan onderzoeken of het haalbaar is om de GOUDstandaard wederom in te voeren. In dat geval zal er een koppeling komen tussen de Amerikaanse dollar en GOUD. De waarde van de dollar zal dan afhankelijk zijn van de GOUDvoorraad.

Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

De Amerikaanse Republikeinen willen terug naar GOUDstandaard

Het spook van de GOUDstandaard waart opnieuw rond in de Amerikaanse politiek. De Republikeinse partij zal op de verkiezingsconventie volgende week in Tampa ijveren voor een 'GOUDcommissie' die moet onderzoek of de link tussen de dollar en GOUD opnieuw hersteld kan worden. Ook de Federal Reserve mag zich aan een forse audit verwachten, als het van de 'Grand Old Party' (GOP) afhangt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

GOUDstandaard ja, GOUDstandaard neen

In de afgelopen uren en dagen is er veel te doen geweest over een plan over de herinvoering van de GOUDstandaard. Vanmorgen stond in de Financial Times te lezen dat binnen de Amerikaanse Republikeinse partij een studiegroep was gevormd om die herinvoering te onderzoeken. Vanmiddag kon u bij ons al een update zien over het GOUDstandaard intiatief van een groep Republikeinen.

De eerste reacties uit de financiële wereld waren allesbehalve enthousiast en dat kunnen we goed begrijpen. De schuldenberg die de United States of America met zich meesleept is zo groot dat ze nooit door GOUD kan worden gedekt. Sommige economen beschuldigen de Republikeinen er van om bij gebrek aan zinnige ideeën met de gekste voorstellen uit te pakken.

In 1971 bij het afschaffen van de akkoorden van Bretton Woods bedroegen de schulden van de overheid in de U.S. nog iets van een 400 miljard dollar, nu is dat meer dan 15.000 miljard dollar! De verhouding is dus volledig scheefgetrokken. Het is echter een onloochenbaar feit dat de herinvoering van de GOUDstandaard – laat het dan nog een idee fixe zijn – goed nieuws zou betekenen voor de GOUDmijnaandelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$