Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 5991 tot 5995
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

GOUDkoers in afwachting van QE3

De GOUDprijs is in afwachting van de toespraak van de FED waarin wordt verwacht dat er aanvullende maatregelen zullen worden afgekondigd om de economie op peil te houden: QE3. GOUD kwam de afgelopen 24 uur nauwelijks van zijn plek, omdat investeerders benieuwd zijn naar de maatregelen waar Bernanke en zijn collega’s mee gaan komen. GOUD daalde gister maar 0,22% naar een koers van 1652 dollar per troy ounce, maar zou wel een grote stijging door kunnen gaan maken wanneer de maatregelen in de smaak vallen bij investeerders.

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Long GOUD - short S&P

In een nieuwsbericht op IEX.nl werd op 16 augustus gemeld dat de vraag naar GOUD op het laagste punt in twee jaar was beland als gevolg van een afnemende vraag vanuit India en China.

Gisteren meldde de IEXProfs redactie dat in de GOUDgerelateerde exchange traded products (ETP's) in augustus sprake is van een "ongekende instroom".

Technische analyse is een hulpmiddel om trends en trendwijzigingen in kaart te brengen met behulp van de grafiek. Het gebruik van een combinatie van een kortetermijn- en langetermijnkoersgemiddelde helpt bijvoorbeeld om de geldstroom in en uit het GOUD te monitoren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Deze grafiek maakt voor eens en voor altijd een einde aan de discussie over de GOUDstandaard

Volgens Paul De Grauwe is een terugkeer naar de GOUDstandaard een terugkeer naar “donkere tijden”. Naar welke tijden hij dan precies verwijst, is me niet meteen duidelijk. Zijn collega Krugman verwijst naar de crisissen van 1893, 1907, 1932, … om aan te tonen hoe instabiel de wereld in die tijd was.

Wil Krugman dan zeggen dat het huidige systeem van “fiat currencies” een toonbeeld van stabiliteit is? De afgelopen 20 jaar hadden we de Mexico-crisis, de Aziatische crisis, het faillissement van LTCM, het leeglopen van de internetbubbel, de subprimecrisis en de Europese schuldencrisis.

Een indrukwekkende verzameling aan crisissen, nietwaar? En dan heb ik het enkel over de laatste 20 jaar!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

"GOUD kan beste prestatie sinds 2010 neerzetten"

Recent is de GOUDprijs opnieuw gaan ‘lopen’ en dat heeft zowel bij investeerders als bij analisten heel wat positieve reacties losgeweekt. Algemeen wordt verwacht dat de opgaande beweging nog een verlengstuk gaat krijgen en dat de GOUDprijs nog flink kan oplopen.

Bloomberg deed z’n wekelijke rondvraag bij een aantal GOUDhandelaren en –specialisten. Die verwachten gemiddeld dat de GOUDprijs op het einde van dit jaar in de buurt van 1.800 dollar zal staan. Daarmee zou het GOUD de beste prestatie leveren sinds de stijging met 30 % in 2010.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

GOUD gaat voor twaalfde jaar op rij hoger eindigen

Het ziet er naar uit dat GOUD voor de twaalfde maal op rij een stijging gaat noteren over het hele jaar gezien. Analisten verwachten dat het edelmetaal rond de 1800 dollar per troy ounce zal gaan eindigen, waarmee GOUD ongeveer 15% hoger komt te staan dan aan het einde van 2011.

De belangrijkste reden dat analisten verwachten dat de prijs van GOUD zal gaan oplopen tot 1800 dollar per troy ounce is dat alles erop wijst dat er door Centrale Banken aanvullende steunmaatregelen worden doorgevoerd om de wereldwijde economie op gang te houden. Hierdoor keer het vertrouwen van beleggers in de economische situatie weer terug, waardoor ook metalen zoals GOUD meer in trek zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$