Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 5991 tot 5995
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

GOUD, het enige alternatief!

Centrale bankiers horen beweren dat GOUD het enige alternatief is tot sanering van ons huidige monetaire systeem is even onvoorstelbaar als de bewering dat Columbus het ei zou hebben uitgevonden.

Centrale bankiers weten natuurlijk al lang dat stimulering van de economie onder de huidige omstandigheden middels renteverlaging en het openzetten van de geldsluis even zinloos is als het bestrijden van een meltdown in een kernreactor door de brandkraan wijd open te houden.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Is de bodem van GOUD bereikt?

De GOUDprijs vecht al geruime tijd met het niveau van $1.600,- per troy ounce (31,1 gram). De ene keer lijkt de GOUDkoers richting het Zuiden te keren, maar vaak stijgt de prijs van GOUD dan al weer snel tot boven de $1.600,-. Woensdagochtend, 15 augustus, staat de GOUDprijs weer iets onder het niveau van $1.600,-, dit is overigens ongeveer €1.300,-. Als we de cyclische analyse van Herbert Borghuis mogen geloven is de kans dat $1.600,- een bodem voor de GOUDprijs zal vormen, vrij groot:

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Soros en Paulson krikken hun posities in GOUD verder op

GOUD wordt weer gesmaakt door de smart money hedge fund managers. De correctiefase van meer dan een jaar is voldoende voor topbeleggers zoals George Soros en John Paulson om meer GOUD te kopen.

Soros kocht maar liefst 564.850 aandelen van de GOUD ETF GLD bij, waardoor de totale positie  inmiddels op 884.400 aandelen zit, of omgerekend 137 miljoen dollar.

De mededogenloze hedge fund manager John Paulson gaat nog een stap verder. Hij kocht agressief GLD bij. Paulson kocht in het afgelopen kwartaal 4,53 miljoen aandelen van de GOUD ETF.

Hierdoor is de weging van GOUD opgetrokken tot 44 procent van de activa onder beheer bij John Paulson. Naast de GOUD ETF’s, heeft Paulson ook een uitgebreide portefeuille aan GOUDmijnaandelen in bezit.

Hij krikte de positie in NovaGold met 4 miljoen aandelen van de geplaagde GOUDproducent. Anderzijds verkocht hij aandelen in AngloGold (400.450) en Goldfields (819.000).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

De "onzichtbare" bodem bij GOUDmijnaandelen

2012 kan nu al de geschiedenisboeken in als een van de moeilijkste jaren voor de GOUDmijnsector. Het jaar was nog niet goed begonnen, of GOUDmijnaandelen werden massaal in de verkoop gezet.

Tot op heden blijft het gissen naar de redenen voor de uitverkoop bij fondsen. Diverse onderdelen baarden beleggers zorgen: een lagere GOUDprijs, hogere kosten, geografische risico’s, …

Het was bij Slim Beleggen alle hens aan dek om de abonnees van het GOUD & Zilver Rapport te overtuigen om… TE KOPEN!

Dit zal u in eerste instantie misschien verbazen, maar het is de simpele logica van beleggen: u koopt laag en u verkoopt hoog.

Dus als de massa in paniek slaat en verkoopt, staan wij klaar om hun posities over te nemen. Vooral als de fundamenten zo sterk zijn als in de GOUDmijnsector…

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

GOUD is dood, lang leve GOUD!

Nu de prijs van GOUD al een jaar onder druk staat, duiken er steeds meer critici op om het einde van de stierenmarkt in te luiden. Dat kan hun zuur gaan opbreken, net als in 2008.

Het is alweer een tijd geleden dat we nog eens een column besteden aan GOUD. Het gele edelmetaal zit sinds september 2011 in een consolidatiefase. De GOUDprijs viel terug van boven 1900 dollar per ounce tot onder 1550 dollar per ounce en handelt momenteel rond 1620 dollar. Het is weer voldoende om het sentiment van beleggers voor GOUD onder het figuurlijke vriespunt te brengen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$