Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5996 tot 6000
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Centrale banken kopen in versneld tempo GOUD

De GOUDmarkt is continu in beweging, één van de laatste trends is dat er steeds meer GOUD door de officiële sector wordt aangekocht. Die officiële sector omvat onder andere instellingen als het Internationaal Monetair Fonds, maar natuurlijk ook de centrale banken.

2012 is – op basis van de officiële cijfers van de World Gold Council – een recordjaar voor aankopen van GOUD door de centrale banken. Woordvoerder Marcus Grubb van de WGC waagt het zelfs om te spreken van een “new territory” van GOUDaankopen dat we zijn binnengetreden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Willen de Republikeinen terug naar de GOUDstandaard?

Volgens de nieuwste berichten zijn de Republikeinen in de VS druk in de weer met het inrichten van een nieuw platform om de terugkeer van een GOUDstandaard te bespreken.

Afgevaardigde Marsha Blackburn geeft tekst en uitleg op CNBC over het nieuwe plan om de discussie over de GOUDstandaard aan te zwengelen. Is echter niet duidelijk om presidentskandidaat Mitt Romney ook het plan steunt.

Alhoewel Blackburn enthousiast is over het initiatief, blijft ze eerder op terughoudend om in te gaan op de materie — een terugkeer naar de GOUDstandaard.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Foto's GOUDkoorts

Op de berg Diwata graven duizenden gelukszoekers naar GOUD. Voormalige boeren, arbeiders, soldaten en guerillero’s hopen hier rijk te worden, en sommigen worden het ook. 56 procent van de Filippijnse GOUDproductie komt uit kleinschalige mijnen zoals die op de Diwata, maar daarvan verdwijnt 90 procent op de zwarte markt.

[foto's]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Aziatische "Love Season" kan vraag naar GOUD in hogere versnelling brengen

Op de markt voor GOUD, zowel voor juwelen als voor beleggingsdoeleinden, heeft zich een duidelijke verschuiving plaatsgevonden. Het zijn niet langer meer de traditionele westerse kopers die de grootste hoeveelheden GOUD afnemen, maar wel nieuwe kopers in Azië.

India wordt momenteel met een aantal economische uitdagingen geconfronteerd, waardoor de vraag naar GOUD voor juwelen tijdens het tweede kwartaal met 30 % is gedaald. Voor ons is dat echter geen reden om wakker te liggen. Het Love Season – het seizoen van de huwelijken – staat in India voor de deur. Bovendien zijn ook de Diwali-feesten op komst.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Republikeinen overwegen terugkeer naar de GOUDen Standaard?

Stranger than fiction perhaps but the FT is reporting that the gold standard has returned to mainstream US politics for the first time in 30 years with a 'gold commission' set to become part of official Republican party policy. While this could simply be a reach for as many Ron Paul marginal voters as possible (with the view that the GOP would never really go for it); it appears drafts of the party platform from the forthcoming rain-soaked convention call for an audit of the Fed and a commission to look at restoring the link between the dollar and gold. The FT, citing a spokesperson, adds that "There is a growing recognition within the Republican party and in America more generally that we’re not going to be able to print our way to prosperity," but "We’re not going to go from a standing start to the gold standard," although it would provide a chance to educate politicians and the public about the merits of a return to gold. Interestingly, the Republican platform in 1980 referred to "restoration of a dependable monetary standard", while the 1984 platform said that "the gold standard may be a useful mechanism."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$