Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 61 tot 65
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

De game changer?

De wijze waarop ‘uncle’ Donald vriend en vijand tegen zich in het harnas weet te jagen zal hopelijk niet bijdragen tot een conflict met Noord-Korea, maar wel mede “de ammunitie” leveren tot het uiteindelijk breken van de macht van de V.S. sinds W.O. II. Dit “vooruitzicht” brengt ons opnieuw terug bij 15 augustus 1971 toen de dollar losgekoppeld moest worden van het GOUD en vervolgens in 1974 de zgn. petrodollar (olie tegen dollars) werd geïntroduceerd.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Goed nieuws voor GOUD

Vorige week was er nog geen vuiltje aan de lucht bij de Federal Reserve. Alles ging volgens plan en alles was onder controle. Maar deze week klinkt het al heel anders. Janet Yellen liet zelfs weten dat het beleid best wat losser kan in plaats van strakker. En dat is goed nieuws voor GOUD.

In een toespraak voor de National Association for Business Economics in Cleveland liet Federal Reserve voorzitter Yellen weten dat ze de invloed van de arbeidsmarkt op inflatie hebben overschat.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 29 september 2017

GOUD als diversificatie voor beleggingsfondsen

Grote beleggingsfondsen die moeite hebben om een goed rendement te halen zouden vaker naar GOUD moeten kijken als alternatief voor staatsobligaties, zo schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport. Het edelmetaal biedt niet alleen diversificatie binnen een goed gespreide beleggingsportefeuille, maar ook een zeer interessant rendement.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 29 september 2017

Zakkenvullers in de GOUDsector

John Paulson gokte in 2007 tegen de huizenmarkt en verdiende een fortuin voor hemzelf en zijn beleggers.

Zijn compensatie bedroeg een slordige $3,7 miljard dat jaar.

Helaas lijkt het sindsdien allemaal wat minder te vlotten.

Zerohedge becijferde een jaar geleden dat een belegger die eind 2010 $100.000 investeerde in het Paulson Advantage Fund, daar nog maar $26.000 van over had.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 26 september 2017

World Gold Council: Peak gold is al bereikt

Volgens de topman van de World Gold Council heeft de GOUDmijnsector wereldwijd al bijna het punt bereikt waarop de jaarlijkse productie van GOUD niet meer zal toenemen, het zogeheten ‘peak gold’ moment. In een interview met Bloomberg zei WGC-topman Randall Oliphant dat er steeds minder nieuwe grote ontdekkingen gedaan om de dalende productie van bestaande GOUDmijnen te vervangen. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$