Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 601 tot 605
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

GOUD naar $1500 per oz

De GOUDprijs zal naar $1500 per oz stijgen volgens de grootste bank van......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

20 landen bezitten 88% van al het GOUD in de wereld

Volgens de World Gold Council steeg de vraag naar fysiek GOUD in het eerste kwartaal naar 1.290 ton, dit is een stijging met 21% op jaarbasis. Ook uit de cijfers van het kwartaalrapport blijkt dat slechts 20 landen wereldwijd 88% van al het GOUD bezitten.

De vraag naar fysiek GOUD werd voornamelijk gedreven door de instroom van fysiek GOUD naar GOUD-ETF’s. De vraag naar fysiek GOUD via GOUD-ETF’s bedroeg 364 ton.

De hogere GOUDprijs zorgde voor een daling van de vraag naar juwelen met 19% tot 482 ton, de vraag naar GOUDen baren en munten steeg lichtjes met 1%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Rabobank: GOUD is zeepbel die uiteen zal spatten

GOUD is een zeepbel die uiteen zal spatten, zo schrijft Han Dieperink, directeur beleggingsbeleid van de Rabobank, in een nieuwe update over de financiële markten. Hij verwacht een daling van de GOUDprijs tot minder dan $500 per troy ounce, aanzienlijk lager dan de actuele koers van ongeveer $1.330 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Hedge funds zeggen ‘nee’ tegen GOUD

Brexit is verteerd en de Amerikaanse aandelenmarkten staan op nieuwe all-time-highs. Meer hebben de hedge funds niet nodig om hun blootstelling aan GOUD af te bouwen. Voor het eerst in 6 weken daalt het aantal long posities in het gele edelmetaal.

De vrees van een chaotische Brexit stuurde de GOUDprijs naar het hoogste niveau in 2 jaar terwijl de aandelenmarkten door het stof kropen. Maar 2 weken kan een wereld van verschil maken, zeker op de financiële markten.

Sinds politici duidelijk hebben gemaakt dat ze de Brexit in goede banen willen leiden en dat de centrale banken alles in staat zullen stellen om de markten te ondersteunen, lijkt de onrust verdwenen. Ook lijkt de Amerikaanse economie minder kwetsbaar dan eerst gevreesd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Beursblik: rally GOUDprijs klaar voor de start

De GOUDprijs is klaar voor een aanhoudende rally in de komende jaren. Dit verwachten zowel analisten als beleggers.

De prijs is dit jaar al met 25 procent opgelopen en het einde lijkt nog niet in zicht. “Dit is het begin van wat nog enkele jaren kan duren”, aldus fondsmanager Joe Foster bij VanEck Associates.

Analist Chris Mancini bij Gabelli Gold Fund voorspelt voor dit jaar een ware bull market voor GOUD en voorziet dat de GOUDprijs de komende jaren de top uit 2011 van 1.900 Amerikaanse dollar per troy ounce GOUD doorbreekt. Mancini wees op een zwakke economische groei en de lage inflatie, wat centrale banken ertoe zal aanzetten om met nieuwe stimuleringsmaatregelen te blijven komen. Dit zal de inflatie doen aanzwellen en is goed voor GOUD, aldus de analist.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$