Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 6001 tot 6005
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Indiase GOUD-ETF's zien vermogen in één jaar verdubbelen

Het is bekend dat de Indiase bevolking een band heeft met fysiek GOUD, maar sinds 2007 konden ook de zogeheten exchange-traded funds (ETF's) op meer belangstelling van Indiase beleggers rekenen. In de maand mei was het totale vermogen dat beheerd werd door de verschillende GOUD-ETF's in India verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Was de marktkapitalisatie van de verschillende ETF's op basis van GOUD in mei 2011 nog $981 miljoen, een jaar later was dat aangegroeid tot $1,85 miljard.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Ghana haalt mogelijk GOUD en andere reserves weg bij Europese banken

Bullionstreet bericht dat Ghana overweegt haar buitenlandse reserves, waaronder de GOUDreserve, terug te halen naar eigen land. De centrale bank van Ghana heeft een groot gedeelte van haar reserves ondergebracht in Europese banken, maar door de aanhoudende schuldencrisis en de afwaardering door kredietbeoordelaars maakt de Ghanese centrale bank zich steeds meer zorgen.

[...]

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Een GOUDmijntje

Ondanks dat er genoeg factoren zijn die erop wijzen dat de GOUDprijs zou moeten stijgen, blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Voor veel beleggers is dit onbegrijpelijk.

Goldman Sachs voorspelt dat de GOUDprijs in 2013-2014 de magische grens van $ 2.000,- zal bereiken. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen de beleggers van Newmont Mining Corporation hier extra van profiteren.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Voorzitter van de Dallas Fed bezit meer dan $1 miljoen aan GOUD

Afgelopen woensdag gaf de Fed aan de economie te stimuleren waar nodig, concrete toezeggingen bleven echter uit en een derde ronde van monetaire verruiming is daarom voorlopig niet aan de orde. GOUD en zilver reageerden hier logischerwijs negatief op en hadden het vooral donderdag zwaar te voorduren. De Fed is geen groot voorstander van GOUD en onlangs liet Fed-voorzitter Bernanke zich negatief uit over het edelmetaal, Bernanke zegt bovendien niks te voelen voor een terugkeer naar de GOUDstandaard.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Analyse: fysieke vraag naar zilver wordt groter

Historisch gezien is de zilverprijs onderdrukt tegenover de GOUDprijs. Momenteel is GOUD 55 keer zoveel waard als zijn zilveren broertje, in het verleden lag deze ratio rond de 15.  Het feit dat zilver nu geen rol meer speelt op monetair niveau en veelvuldig in de industrie verwerkt wordt draagt bij aan deze verschuiving. Desalniettemin is een tekort op de zilvermarkt volgens GoldMoney nabij.

Er wordt op jaarbasis zo’n 1 miljard troy ounce aan zilver geproduceerd, dit is afkomstig vanuit zowel de mijnbouw als recycling. De vraag naar het edelmetaal vanuit de sieraden, optische en –industriesector bedraagt ongeveer 900 miljoen troy ounce. Er is daarom een relatief kleine vraag vanuit de investeringshoek nodig om een tekort op de zilvermarkt te veroorzaken. Omdat de industrie een zeer groot aandeel heeft in de vraag naar zilver is zij gebaat bij een lage zilverprijs. Aangezien een tekort op de zilvermarkt dreigt kan de toekomstige prijs van zilver wel eens flink oplopen, onderstaande grafiek zet deze stelling kracht bij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$