EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
38
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
34
kliks
30
kliks
22
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 6001 tot 6005 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 27 september 2012

Dollar blijft interessanter dan euro

Ik heb in het verleden meerdere malen gesproken over mijn ideale portefeuille om de crisis heelhuids door te komen.

Ik heb in het verleden meerdere malen gesproken over mijn ideale portefeuille om de crisis heelhuids door te komen.

Deze portefeuille zit voor 50% in GOUD en 50% in Amerikaanse dollars. De filosofie achter deze verdeling vind je hier terug.

Recent heb ik me echter de vraag gesteld of het niet beter is om die dollars voor iets anders in te ruilen. Al moet ik toegeven niet meteen te weten wat “iets anders” dan moet zijn.

Je kan natuurlijk altijd voor 100% in GOUD gaan, maar het is nog maar de vraag of dat de juiste strategie is. Met de helft van de portefeuille in het blinkende metaal, voel ik meer dan voldoende beschermd.

Als ik echter moet kiezen tussen de dollar en de euro, is mijn keuze snel gemaakt. Dan ga ik momenteel voor de dollar.

Lees verder op Aandelen.com
Geplaatst op: donderdag 27 september 2012

Nederlanders slijten GOUD in België

De GOUDprijs staat hoog en aan alle kanten worden we bestormd met advertenties om je GOUDen munten en sieraden of baartjes GOUD te 'verzilveren'. Maar er zijn mensen die liever in België en dan vooral in Antwerpen hun GOUD verkopen dan hier. Daar zijn ze minder streng en betalen makkelijker in cash uit dan hier. En dat is handig voor mensen die zwart GOUD hebben.

Lees verder op radio1.nl
Geplaatst op: donderdag 27 september 2012

QE ∞ zal GOUDprijs minstens verdubbelen

De balans van de Federal Reserve bedraagt momenteel al een $ 3 biljoen. Met de aankondiging van QE 3 wordt verwacht dat deze met minstens $ 0,5 biljoen per jaar zal toenemen. Bernanke heeft namelijk gezegd geld te blijven pompen totdat de economie terug aantrekt en werkloosheid terugvalt tot een aanvaardbaar en houdbaar niveau.

Dit laatste zal volgens de FED tot 2015 duren, maar dit lijkt een optimistische schatting. Het zal eerder nog 5 tot 6 jaar duren. Er zijn dan ook verschillende schattingen wat een aanvaardbaar werkloosheidsniveau is. QE 3 kan wel eens langer duren als men nu denkt. Zo gaat het dikwijls met dergelijke maatregelen. Aan het huidige tempo zal de balans van de FED vermoedelijk nogmaals verdubbelen!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 27 september 2012

AngloGold legt Zuid-Afrikaanse mijnen stil door staking

AngloGold Ashanti, de op twee na grootste GOUDproducent ter wereld, heeft de productie in al haar mijnen in Zuid-Afrika stilgelegd. Dat komt omdat 'een grote meerderheid' van haar 35.000 kompels in het land nu in staking is, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf meegedeeld.

Duizenden werknemers van AngloGold Ashanti startten de staking vorige week op en krijgen dus navolging. Volgens de woordvoerder van de GOUDproducent verlopen de acties tot nu toe vreedzaam en werden er nog geen eisen overgemaakt.

Lees verder op standaard.be
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Eric Sprott: "QE3 gaat niet werken... behalve voor GOUD en zilver!"

Eric Sprott was te gast op CNBC om zijn visie te geven op de financiële problemen in de markt. Hij geeft toe dat QE3 weinig tot niets zal doen voor de economie in de VS. Enkel GOUD en zilver zullen uiteindelijk voluit profiteren van de monetaire stimulans!

Het is daarom belangrijk om je kapitaal in echte zaken te stoppen, weg van financiële (bank)producten, aldus Sprott. Hij voorziet nog grote problemen vooraleer dit voorbij is. Bescherming en behoud van het vermogen blijft cruciaal in deze cyclus.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs