Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6001 tot 6005
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Griekse beurs best presterende wereldwijd

Toch nog goed nieuws uit Griekenland. Want de beurs in Athene pakte tijdens de vakantierally het beste rendement wereldwijd: +31%.

Dat blijkt uit berekeningen van beurscommentator Jacob Schoenmaker. Vanaf 1 juni tot nu deed Athene het met een rendement van 31% het beste. De Spaanse beurs, de IBEX, volgt met 21%. ‘Onze’ AEX doet het met een stijging van 17% ook niet onaardig en blijft de S&P (11%) ruim voor. De GOUDprijs deed met 2% nauwelijks iets.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

GOUD-Zilver ratio maakt "dubbele top"

Het zijn weer spannende tijden voor beleggers in GOUD en zilver!

GOUD brak door de zware weerstand op het 200-daags gemiddelde, terwijl zilver als een raket omhoog schoot.

De grote vraag is nu wat beide edelmetalen ten opzichte van elkaar zullen doen in de komende periode. Voor een antwoord op deze vraag, gaan we altijd ten rade bij de GOUD/Zilver ratio.

De grafische verhouding van beide edelmetalen maakt een dubbele top formatie, waardoor we wellicht vertrokken zijn voor een daling tot 45x!

Dit impliceert dat zilver op korte termijn richting 37 dollar kan schieten, mits de GOUDprijs gelijke tred houdt. Maar allicht zal de GOUDprijs ook blijven stijgen, waardoor 40 dollar zilver nu als eerste koersdoel naar voren wordt geschoven.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Het ontwaken van de GOUDkoers

De ‘zomerslaap’ van de GOUDkoers was diep, maar lijkt nu toch echt teneinde. De wekker staat op snoozen: een belletje gaat, de markt kijk op…draait zich om en wil verder slapen, maar…. er gaat alweer een belletje. Dit tafereel is nu een paar dagen aan de gang en het kan bijna niet anders of de ´zomerslaap´ is voorbij. Technische steunen en limietorders, die in de luwte van de afgelopen maanden zijn ingelegd, worden doorbroken en getriggerd. Het heeft een uitwerking op de koers als de geur van verse koffie. Wat de overdrachtelijke dag zal brengen is nog niet duidelijk, maar de zon schijnt fel door het kiertje tussen de gordijnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

PIMCO koopt GOUD!

Steeds meer klinkende namen in de financiële wereld krikken hun posities in GOUD substantieel op. Zo rapporteerden we al een aanzienlijke toename van de GOUDpositie bij Soros en Paulson.

Vandaag ontvangen we berichten dat ook het invloedrijke PIMCO GOUD heeft gekocht tijdens de recente prijsdip.

Via Fox News:

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

BREKEND: Fed zoekt naar redenen om QE niet te lanceren

De nieuwste Fed minutes zijn gepubliceerd en de commentaren geven aan dat een volgende ronde aan QE een quasi zekerheid is.

De leden van de Fed zijn feitelijk opzoek naar redenen om geen nieuwe QE te lanceren. De markten hervatten meteen hun rally modus.

De belangrijkste alinea uit de FOMC statement:

[... ...]

Wat doet GOUD? Wat GOUD moet doen natuurlijk… omhoog knallen!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$