Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6001 tot 6005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Dit zijn de nieuwe Beurstips van Jim Grant!

Jim Grant van Grant’s Interest Rate Observer was vanmorgen te gast bij CNBC om zijn visie op de markten te geven.

Alhoewel Jim gekend is voor zijn negatieve visie op de markt, ziet hij wel degelijk koopjes opduiken, zelfs bij aandelen!

Geloof het of niet, Jim Grant is fan van Google en Blackstone… uiteraard blijft Grant ook vasthouden aan zijn positie in GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Barisheff ziet GOUD exploderen tot $10.000 in komende 5 jaren

Nick Barisheff van Bullion Management Group Inc. ziet de prijs van GOUD in de volgende vijf jaren substantieel stijgen in termen van dollars. Hij voorziet een prijs van 10.000 dollar per ounce als gevolg van het onvermijdelijke en ongelimiteerde geldcreatie in het huidige financiële systeem.

Als gerespecteerd adviseur geeft hij wat tips over het aanhouden van fysiek GOUD en hoe een belegger het best zijn portefeuille met edelmetalen kan samenstellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

GOUD staat voor een uitbraak

De GOUDprijs zit weer in de lift. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de GOUDprijs opveert, maar er zijn verscheidene indicatoren die er op wijzen dat de GOUDprijs voor een definitieve uitbraak staat.

Ten eerste staat het GOUDseizoen weer voor de deur. GOUD staat ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden, maar toen hat het edelmetaal er al een verschroeiende rit opzitten. GOUD zag er toen duur uit. Na een jaar consolidatie lijkt GOUD momenteel goedkoop, ook al zit er niet veel prijsverschil op. Dit zal de vraag naar GOUD in China en India versterken voor hun jaarlijks feestseizoen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Europa heeft GOUD weer in de greep

Voor de zoveelste keer in de afgelopen maanden kijkt GOUD weer naar wat Europa gaat doen. De GOUDprijs is in afwachting van een cruciale meeting in Europa van de ECB waarin duidelijk moet worden of er een nieuw pakket aan steunmaatregelen komt om Europa uit de crisis te halen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Willem Middelkoop: Vastloper van een te ver doorontwikkeld systeem

Willem Middelkoop schrijft voor de beleggers in zijn Commodity Discovery Fund elk kwartaal een uitgebreid verslag van de marktomstandigheden.

[...]

We zijn getuige van het vastlopen van een te ver doorontwikkeld systeem, waarbij welvaartsgroei voorkomt uit schuldcreatie. De kern van dit systeem is dat overheden hun schulden immer kunnen vergroten(en "doorrollen") op basis van het vertrouwen in de markt over toekomstige groei en belastinginkomsten. Sinds de Tweede Wereldoorlog werd hier nimmer aan getwijfeld. Hierdoor hadden de meeste westerse landen een AAA-rating en konden beleggers staatsobligaties op de balans waarderen alsof het GOUD- of zilverbaren betrof: bezittingen zonder enig risico. Nog sterker, staatsobligaties van "veilige" landen mogen voor 100% tot het Tier1 kernkapitaal worden meegerekend, terwijl GOUDbaren maar voor 50% meetellen. Het is een goed voorbeeld dat dit systeem drijft op de kurk van het "veilige rendement" op staatsobligaties.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$