Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6011 tot 6015
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

GOUD is dood, lang leve GOUD!

Nu de prijs van GOUD al een jaar onder druk staat, duiken er steeds meer critici op om het einde van de stierenmarkt in te luiden. Dat kan hun zuur gaan opbreken, net als in 2008.

Het is alweer een tijd geleden dat we nog eens een column besteden aan GOUD. Het gele edelmetaal zit sinds september 2011 in een consolidatiefase. De GOUDprijs viel terug van boven 1900 dollar per ounce tot onder 1550 dollar per ounce en handelt momenteel rond 1620 dollar. Het is weer voldoende om het sentiment van beleggers voor GOUD onder het figuurlijke vriespunt te brengen.

[...]

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Weer een papieren GOUDhandelaar gecrashed na MF Global en Peregrine: Amber Gold

We have said it over and over, we'll say it again. For all those who for one reason or another would like to boycott the broken markets, yet trade gold in paper form, please understand that all the invested capital is at risk of total loss and can and will be lost, commingled and rehypothecated, not necessarily in that order, with little to zero recourse and the residual claim on liquidating assets pushed to the very end of the queue. Because if Lehman, MF Global, Peregrine, and countless other examples were not enough, here comes Amber Gold: a gold-based investment ponzi scheme out of Poland, in which it is likely needless to say that the gullible investors never had actual possession of the gold. And when they tried, it was gone. All gone.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Barron's: Kies nu GOUDmijnaandelen boven GOUD

We hebben er lang op moeten wachten, maar de GOUDmijnaandelen presteren beter dan GOUD!

Uiteraard waren we bij Slim Beleggen er vorige maand al als de kippen bij om te profiteren van de bodem bij GOUDmijnaandelen, maar nu springt ook Barron’s op het nieuwe fenomeen.

De Barron’s analyse baseert zich vooral op technische aangelegenheden die wijzen op een heropleving van de GOUDmijnsector op de beurs.

Op de eerste plaats is er een dubbele bodem neergezet voor GOUDmijnaandelen uitgedrukt in GOUD. Dus GOUDmijnaandelen presenteren beter dan GOUD… voor het eerst in 2 jaren!

De bodemvorming wordt tevens bevestigd in de langetermijn termijn grafiek van GDX, een verzameling van GOUDproducenten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

David Korowicz zet zich schrap voor alles vernietigende schok

Voor doemdenkers beleven momenteel GOUDen tijden, hun voorspellingen worden gretig beluisterd en bekeken. We durven geen getal meer te plakken op het aantal economen, pseudo-economen en betweters tout court die zowat het einde van de wereld hebben voorspeld.

Vanwege zijn achtergrond verdient David Korowicz echter een aparte vermelding, hij is namelijk fysicus en ecoloog. Hij publiceerde onlangs een paper van 78 pagina’s onder de titel “Trade-Off: Financial System Supply-Chain Cross-Contagion: a study in global systemic collapse”. Deze titel hoeven we waarschijnlijk niet te vertalen, hij spreekt voor zich.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Wat is het effect van QE3 op de GOUDprijs?

Dat banken en centrale banken een hekel hebben aan het GOUD, of er in ieder geval moeite mee hebben, weten we inmiddels al lange tijd. Dat dit nog steeds zo is blijkt uit een publicatie van Deutsche Bank, die we afgelopen week tegenkwamen op BusinessInsider. De grootste bank van Duitsland kwam met een zeer opmerkelijk bericht naar buiten. Terwijl veel analisten en economen geloven dat de GOUDprijs door kwantitatieve verruiming (ofwel Quantitative Easing) zal stijgen, denkt de Deutsche Bank dat het effect van QE3 op de GOUDprijs heel anders zal zijn. In de outlook, die gaat over de prijs van edelmetalen, zegt Deutsche Bank het volgende:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$