Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6016 tot 6020
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

60% dividendrendement?

Doug Casey is één van de weinige speculanten die actief participeerde in de vorige GOUDmania.

Ik las dit weekend een interview met hem en ik vond er heel wat leuke weetjes in terug.

Casey verdiende zijn eerste fortuin met het kopen van piepkleine GOUDmijntjes. De juniors.

Hij kocht deze mijnen op precies het juiste moment. Tijdens de GOUDbull van de jaren ’70 daalde GOUD op een gegeven moment van $200 naar $100 per ounce en de meeste van deze juniors waren te koop voor enkele centen.

Dit waren allemaal actieve mijnen met een vrij hoge kost per geproduceerde ounce. Bovendien hadden deze mijnen een beperkte levensduur.

Bron: revu.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

GOUDen tijden voor GOUDopkopers door gesjoemel.

Het zijn letterlijk GOUDen tijden voor muntenboeren, juweliers, pandjeshuizen en andere opkopers van oud GOUD. Want steeds meer Nederlanders willen van hun oude GOUD af, uit nood vanwege de crisis en door de huidige recordprijs. Maar in deze branche wordt flink gerotzooid, constateert Revu als we undercover langs zeven GOUDopkopers in Rotterdam gaan. Zij nemen het GOUD in voor een prijs die ver onder de marktwaarde ligt en verkopen het zo met flinke winst door. De kassa rinkelt.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Zuid-Afrikaans AngloGold verder de diepte in om GOUD te delven

Het loopt niet bepaald lekker in de Zuid-Afrikaanse wereld van GOUD en diamanten. Nadat De Beers, één van ‘s werelds grootste diamantbedrijven, vorige maand al uiterst treurige halfjaarcijfers presenteerde, kwam AngloGold Ashanti afgelopen week met soortgelijk nieuws. Het bedrijf gaat daarom nog dieper graven om de Zuid-Afrikaanse GOUDsector de komende decennia veilig te stellen. 

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Waarom (geen) GOUD en Zilver?

De meest gepropageerde “belegging” van de laatste jaren, en zeker ook weer de laatste maanden, betreft de edelmetalen GOUD en Zilver. Toen enige jaren geleden vanuit de VS de onzekerheden over de houdbaarheid van ons financiële systeem in relatie tot de uit de hand lopende schuldenproblematiek de kop op staken, werd vooral GOUD neergezet als veilige vluchthaven. Op dat moment was dat terecht, de GOUDprijs zit al vanaf 2001 in een stijgende trend waarmee de ontwikkelingen in de financiële wereld (De VS maakte in 2001 de rigoureuze keuze voor groei door goedkoop geld; lage rentepolitiek) keurig in de GOUDprijs verdisconteerd werden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

GOUD doet een "alley-oop"

Er is eindelijk nog eens wat prijsactie te bespeuren bij GOUD. De GOUDprijs veert op richting 1620 dollar per ounce, waarmee de Fibonacci barrière op 1618 dollar per ounce werd overschreden.

Beleggers positioneren zich voor het weekend dat mogelijk weer het nodig spektakel kan brengen op monetair vlak. Zowel in de VS als Europa staan de centrale bankiers klaar om in te grijpen.

Om het in de sfeer van de Olympische spelen te houden: GOUD doet een ‘alley-oop’… in voorbereiding van de echte ‘slam-dunk’!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$