Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 6016 tot 6020
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

James Turk verwacht GOUDprijs van $8.000,-

Volgens James Turk staat het buiten kijf. De GOUDprijs wordt al jaren gemanipuleerd. Volgens Turk zou GOUD momenteel eigenlijk twee keer zoveel waard moeten zijn. Voor de langere termijn verwacht James Turk dat de GOUDprijs zal oplopen naar $8.000,- per troy ounce. Er gaat volgens Turk een moment komen dat mensen papieren GOUDcertificaten niet meer vertrouwen en enkel nog maar fysieke edelmetalen zullen gaan kopen. Op dat moment zal de prijs exploderen, aldus de GOUD- en zilveranalist.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Je vermogen beschermen zonder GOUD?

Stijn stelt hier dat heel veel mensen het niet aankunnen om GOUD te kopen. Ik neem aan dat hij hier doelt op de koersschommelingen.

Eigenlijk is het niet zo dat GOUD volatiel is, maar wel de valuta waarin GOUD noteert. Centrale banken manipuleren de munten dat het niet schoon meer is om te zien en het is deze onzekerheid die de volatiliteit doet toenemen.

De vraag is dan of het wel zo slim is om die valuta’s te blijven aanhouden. Alle centrale banken in de wereld printen massa’s geld en we weten allemaal hoe vraag en aanbod werkt.

Hoe groter het aanbod, hoe lager de prijs. Ook voor valuta’s.

Beleggen in euro’s of andere valuta’s zal op lange termijn de koopkracht aantasten. Ik vermoed zelfs behoorlijk aantasten als je ziet hoe hard ze gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 22 juli 2012

Inflatie of deflatie? Het ultieme debat met Jim Rickards en Harry Dent

We kwamen uit op een fikse discussie tussen Jim Rickards en Harry Dent over de toekomstige evolutie inzake inflatie of deflatie. Moderator van dienst is John Maudlin.

Rickards verwacht dat het IMF vroeg of laat zal ingrijpen, terwijl Dent eerder een complete implosie ziet gebeuren van ons financiële systeem.

Wat de uitkomst ook moge worden, GOUD zal een cruciale rol spelen in de transitie!

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 22 juli 2012

Iran slaat steeds meer GOUD in...

Afgelopen week werden de Turkse exportcijfers over mei bekend. Nu zijn deze normaal niet zo boeiend, maar als naar de uitvoer naar Iran wordt gekeken valt op dat Turkije enorm veel GOUD naar Iran heeft uitgevoerd. 

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: zaterdag 21 juli 2012

Gigantische oplichting in China met papieren GOUD...

Over 5,000 investors were bilked out of 380 billion yuan, or $59.62 billion in a scheme involving Loco London gold since 2008, according to a report in the China Daily.  …

Een commentaar zegt dat dit mogelijk net positief voor GOUD kan uitdraaien, waar Chinezen nu nog veel eerder zich tot het fysieke metaal zullen richten in plaats van tot papieren contracten.  Ik vind wel dat hij een punt heeftLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$