Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6021 tot 6025
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Aap klimt uit de mouw

Het kon haast niet lang meer uitblijven maar nu is het dan toch zover. Voor het eerst in ruim 40 jaar werd opeens “de GOUDen standaard” weer van stal gehaald.

De commissie die de Republikeinse Nationale Conventie in Tampa voorbereidt, meldde dat een voorstel tot terugkeer naar de GOUDen standaard ter tafel zal komen (de hand van rekenmeester en kandidaat vice-president Paul Ryan?). Kennelijk beginnen de Republikeinen water zien branden nadat nota bene toenmalig Republikeins president Nixon het uit 1944 stammende Bretton Woods model van tafel had gehaald. Hiermee werd destijds de weg bereid voor een gestage gratis import w.o. olie (tot op de dag van vandaag!) en een ongebreidelde geldcreatie. ‘The dollar is our currency but your problem’, zo stelde toenmalig minister van Financiën Conolly opgewekt tegenover de beduusde buitenlandse ministers van Financiën in die tijd. M.a.w. of “wij” maar de Amerikaanse tekorten wilden sponsoren. Vanwege de heftige inflatie in de jaren ’70 koos net benoemd Fed voorzitter Paul Volcker in 1980 terecht voor een sterk anti-inflatiebeleid en joeg de korte rente tot boven 22% (!) op. Kom daar nu eens om. Toen was de schuldquote veel lager en kon dat nog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Jim Rogers over GOUD en zilver: "Waarom zou ik duizenden jaren bewijs negeren?"

Tijdens onze dagelijkse uren onderzoek kwamen we op een recente video-opname van Jim Rogers uit. Hij werd door CNBC gevraagd naar zijn visie op GOUD en zilver.

Jim Rogers houdt zijn GOUD en zilver stevig bij, alhoewel hij momenteel meer fan is van zilver gezien de zilverprijs is achtergebleven op GOUD. Welke reden Jim Rogers heeft om vaste te houden aan zijn edelmetalen? Simpel, hij ziet geen reden tegen om duizenden jaren van bewijs te handelen.

GOUD en zilver zijn al duizenden jaren geld en dat zal volgens Jim Rogers nooit veranderen. Als mensen dat dom vinden, dan kan dat, maar dan nog ziet hij geen enkele reden om tegen duizenden jaren van domheid te handelen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Wat een week!

Wat een week voor de edelmetalen!

GOUD steeg $58 per ounce … Zilver lapte er $2,88 bij … en platina schoot $88 hoger!

Het moest er eens van komen natuurlijk. GOUD heeft trouwens ook de gewoonte om ergens in de zomer het startschot te geven voor een najaarsrally.

Ik hoor wel eens van beleggers dat ze pas willen kopen wanneer duidelijk is dat de trend gekeerd is.

Dat is niet mijn strategie. Ik koop liever de lows … en ik blijf kopen totdat de bodem bereikt is. Steeds in kleinere plukjes uiteraard.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Republikeins Amerika bespreekt de terugkeer naar de GOUDstandaard

In de VS eist de GOUDstandaard opnieuw zijn plaats op in het mainstream politiek debat. Deze week zal op de Republikeinse partijconventie in Tampa het officiële programma worden aangekondigd. Één van de nieuwigheden zou volgens de Financial Times de oprichting zijn van een ‘GOUDcommisie’. Deze commissie zou dan overleggen over een eventuele terugkoppeling van de dollar aan GOUD.

Het feit dat de GOUDstandaard opnieuw bespreekbaar wordt in de mainstream betekent dat de losse monetaire politiek van de voorbije jaren en de politieke campagnes van de libertarische Ron Paul een enorme invloed hebben gehad op de Republikeinse partij.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 26 augustus 2012

Republikeinen willen terug naar GOUDstandaard

Afgelopen week werd er in de Amerikaanse politiek opeens weer gesproken over de GOUDstandaard. De Republikeinen praten tijdens een conventie in Tampa, die volgende week zal plaatsvinden, over het opzetten van een GOUDcommissie. Deze commissie moet gaan onderzoeken of het haalbaar is om de GOUDstandaard wederom in te voeren. In dat geval zal er een koppeling komen tussen de Amerikaanse dollar en GOUD. De waarde van de dollar zal dan afhankelijk zijn van de GOUDvoorraad.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$