Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6026 tot 6030
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Ook Kazakhstan mengt zich in de GOUD oorlog!

Eerder werd vanuit Astana al aangekondigd dat de GOUD voorraden vergroot zouden worden om de reserves voor internationale transacties te vergroten. In Juli heeft Kazakhstan ervoor gezorgd dat de totale waarden van de GOUD reserves van het land 6,4 miljard dollar bedragen.

Het land wil de GOUDreserve dit jaar in totaal met 24,5 ton vergroten, waarmee het land de 35ste positie in neemt op de lijst met landen met de grootste GOUD reserve. Wanneer het land zijn plan heeft voltooid bestaat 25% van de totale economische reserve uit fysiek GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Hier komt de "GOUDen" QE!

We lazen een interessante thesis over GOUD en de centrale banken op de blog Alphaville van de FT. Alhoewel de blogger van dienst, Izabella Kaminska, niet twijfelt aan een uiteindelijke monetaire interventie door de Fed (via QE), lijken de consequenties steeds destructiever te werken op de Treasury markt van de VS.

Want in plaats dat beleggers aangezet moeten worden om de extra liquiditeiten te gaan investeren in risicogerelateerde activa, wordt de excessieve cash in Amerikaanse staatsobligaties belegt. Het gevolg kan leiden tot negatieve rentes, wat wel eens veel destructiever kan doorwerken dan deflatie op termijn.

Een studie uit 2012 van de St. Louis Fed wees erop dat de Fed tijdens de depressie van de jaren 30 met een vergelijkbaar probleem werd opgezadeld. De Fed zag zich ook genoodzaakt om het opkoopprogramma van korte termijn staatsobligaties – QE – een halt toe te roepen in 1933.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

GOUD import China daalt met 10%

Niet alleen Europa en Amerika hebben problemen met de economie waardoor minder GOUD wordt geimporteerd, ook is bekend geworden dat China de GOUD import in Juli met 10% zag dalen. China importeerde in Juli 2012 65 ton GOUD.

Er is echter niet veel om bezorgd om te worden. Analisten denken dat de rest van het jaar de vraag naar GOUD en daarmee de import zal blijven stijgen, mede door de aanhoudende vraag naar fysiek GOUD van China. GOUD wordt in China veel gebruikt om te verwerken in sieraden, omdat het echt als een luxe product wordt gezien.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Waarom (geen) GOUD en zilver?

De meest gepropageerde ‘belegging’ van de laatste jaren, en zeker ook weer van de laatste maanden, betreft de edelmetalen GOUD en Zilver. Toen enige jaren geleden vanuit de VS de onzekerheden over de houdbaarheid van ons financiële systeem in relatie tot de uit de hand lopende schuldenproblematiek de kop op staken, werd vooral GOUD neergezet als veilige vluchthaven.

Op dat moment was dat terecht, de GOUDprijs zit al vanaf 2001 in een stijgende trend waarmee de ontwikkelingen in de financiële wereld (De VS maakte in 2001 de rigoureuze keuze voor groei door goedkoop geld; lage rentepolitiek) keurig in de GOUDprijs verdisconteerd werden

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Werkloosheid jaagt Spaanse GOUDkoorts aan

‘Het is geen kwestie van een gat in de grond boren en dan het GOUD er uithalen. GOUD zoeken is een kwestie van een lange adem en veel metingen.’ Pablo Gumiel, een van de bekendste Spaanse geologen, staat tussen de kurkbomen in een verlaten gebied op de Spaans-Portugese grens in de regio Extremadura.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$