Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6026 tot 6030
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Chris Martenson onthult zijn koersdoel voor GOUD

Chris Martenson gaf zijn visie op de GOUDmarkt bij The Daily Ticker. Volgens Martenson is alles in stelling gebracht om GOUD naar veel hogere regionen te katapulteren.

Chris Martenson bekijkt zowel de technische als de fundamentele aspecten (negatieve reële rente, politieke instabiliteit, soepel monetair beleid, …). Martenson heeft nu een koersdoel van 2500 dollar per ounce voor GOUD op korte termijn.

We treden Chris volledig bij in zijn visie over GOUD!

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Central banken kopen 25% meer GOUD in H1 dan in zelfde periode van recordjaar 2011

In het Q2 overzicht van ontwikkelingen in vraag en aanbod van GOUD door de World Gold Council (WGC), komt naar voren dat GOUDaankopen door centrale banken een versnelling ondergaan. Sterker nog, de aankoop van 157.5 ton GOUD door centrale banken van het afgelopen kwartaal is het grootste volume sinds centrale banken in 2009 netto kopers van GOUD zijn geworden. In de eerste helft van dit jaar is door centrale banken al 25% meer GOUD gekocht dan in dezelfde periode van het recordjaar 2011.

[...]

Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Heeft u een bloedmobieltje?

Het gewapende conflict in Oost-Congo wordt grotendeels gefinancierd met de illegale opbrengst van grondstoffen voor mobiele telefoons.

Mobieltjes zijn een verlengstuk van onszelf geworden. Veel mensen krijgen een gevoel van onbehagen als de mobiele telefoon per ongeluk thuis is blijven liggen of kwijt is.

Nu zit er een groot verhaal achter de internationale handel in mobiele telefoons, laptops, iPods, mp3-spelers, spelcomputers, digitale camera’s en meer moderne apparatuur. In die apparaten zitten namelijk metalen met aparte namen als coltan, cassiteriet en wolframiet, maar ook bekendere ertsen als kobalt en GOUD.

De grondstoffen komen uit verschillende delen van de wereld, maar actiegroepen als bijvoorbeeld het Amerikaanse Enough Project trekken al lange tijd aan de bel over de winning van coltan en andere grondstoffen uit de Democratische Republiek Congo. Het gaat met name om het oosten dat verdeeld is in de provincies Noord- en Zuid-Kivu. Daar bevinden zich veel mijnen met coltan, cassiteriet, wolframiet en GOUD. Telefoons waar conflictmineralen in zijn verwerkt worden ‘bloedmobieltjes’ genoemd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Vraag naar GOUD op laagste punt in 2 jaar

De wereldwijde vraag naar GOUD is in het tweede kwartaal naar het laagste punt gedaald in 2 jaar, vooral door een zwakkere vraag vanuit India en China.

De globale vraag zakte op jaarbasis met 7 procent tot 990 ton met een geschatte waarde van 51,2 miljard dollar. De GOUDprijs lag gemiddeld 7 procent hoger dan een jaar eerder. De vraag vanuit China daalde met 7 procent, terwijl in India de consumptie met 38 procent zakte. Volgens de onderzoekers komt dat onder meer door de afzwakkende economie en hogere binnenlandse GOUDprijzen. De Aziatische grootmachten zijn samen goed voor de helft van de wereldwijde GOUDvraag.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Paulson verhoogt belang in GOUD

John Paulson heeft in het tweede kwartaal van 2012 zijn belang in GOUD verhoogd door zijn belang in GOUD-ETFs te verhogen.

Andere aandelen heeft hij verkocht. Daarmee is het belang van zijn hedgefonds in GOUD verhoogd naar 44 procent. Paulson beheert ruim 21 miljard dollar.

Paulson & Co heeft 4,53 miljoen extra aandelen gekocht van de SPDR Gold Trust. Daarnaast heeft hij aandelen gekocht in NovaGold Resources.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$