Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6026 tot 6030
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Na peak-oil ook peak-gold?

Sinds 2002 ontginnen de GOUDmijnen wereldwijd 2.500 ton GOUD per jaar. Dit is dubbel zoveel dan de 1.250 ton die jaarlijks wordt ontdekt. In de jaren ’70 lag de situatie helemaal anders. Toen werd jaarlijks slechts 1.370 ton ontgonnen terwijl er gemiddeld 3.500 werd ontdekt. Net als bij olie het geval is, heeft GOUD zijn piekproductie waarschijnlijk al achter de rug.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Blinkend GOUD, het duisterste hoekje van de City?

[...]

En de Britten zoomen in op de GOUDfixing. Dat de prijs 'fixed' (Engels voor 'gearrangeerd') wordt, is op zich natuurlijk al een vrij ongelukkige benaming.  Vijf banken bepalen de GOUDprijs in Londen: Bank of Nova Scotia, HBSC, Société Générale, Deutsche Bank en, eum, Barclays.

De 'fixingleider' stelt een prijs voor en vervolgens simuleren de vijf handel door hun koop- en verkooporders te vergelijken. Alle transacties verlopen vervolgens tegen de koers van die fixing. We citeren even The Independent:

Bron: waterkant.net
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Suriname ontmoedigt GOUDsmokkel bij buren niet

Suriname gaat sleutelen aan zijn opkoopprijs voor GOUD, deels om de buurlanden tegemoet te komen. Volgens Gerold Dompig, voorzitter van de commissie Ordening GOUDsector, worden de royalty’s opgeschroefd van één naar drie procent. Het wordt dus ietsje minder aantrekkelijk om GOUD in Suriname te verkopen. Maar toch niet in die mate dat de smokkel uit Frans Guyana en Guyana zal ophouden.

Het is een bewuste keus. De buren klagen al zolang dat hun GOUD illegaal de grens overgaat en zij dus niets verdienen. Suriname geeft toe, maar houdt de deur toch op een kiertje. De royalty’s blijven op een voor de verkoper verteerbaar niveau. “Slechts twee procent omhoog”, zegt Dompig tegenover de Ware Tijd. Veel meer zit er niet in voor de buurlanden. Die waren enkele jaren terug toch wel de lachende derde. Toen waren de rollen omgekeerd.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Tsjechische brouwerij lanceert bier met GOUD

GOUD is in deze tijd waardevol en de GOUDprijzen blijven maar stijgen. Het aanschaffen van een bier met GOUD kan daarom misschien best lucratief zijn. Al enkele jaren verschijnen er links en rechts op de markt bieren waarin echt GOUD is verwerkt. Het blijft toch een vreemde combinatie want waarom zou je dit gaan drinken? In een Tsjechische brouwerij in Ostrava brouwt men een pils met GOUD erin. Een eerste batch van 60 bieren was vrijwel direct uitverkocht. Inmiddels zijn de aantallen opgeschroefd. Bekijk hieronder de video, het GOUD drijft er letterlijk in!

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Waarom Gordon Brown GOUD verkocht tegen dumpprijzen

Als we kijken naar landen met een grote GOUDreserves valt het op dat Amerika veel GOUD bezit. Ook China en Rusland zijn steeds meer GOUD aan het accumuleren. Wat echter het meest opvalt, is dat het Verenigd Koninkrijk bijna geen GOUD meer in bezit heeft. In 1999 werd er 400 ton GOUD verkocht.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$