EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 6031 tot 6035 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 24 september 2012

GOUD behoudt waarde - brood net zo duur als 2.600 jaar geleden

Gepensioneerde oud-centrale bankiers weten het het beste. Volgens Alan Greenspan is GOUD niets anders dan valuta, en wordt de vraag ernaar gedreven door de vlucht uit een fiat geld systeem. Deze rol van GOUD als veilige haven is nogal ondergesneeuwd  in een tijd van flitskapitaal waarin geld wordt verdiend door de verkoop van complexe producten waarvan zelfs de banken niet kunnen aangeven wat ze waard zijn en welke risico’s ze inhouden voor de houder.

De vlucht naar GOUD is echter een vlucht naar waarde-behoud, een concept dat millennia terug gaat. Tijdens het bewind van koning Nebucadnezar van Babelonië, 600 jaar voor Christus, kon men ongeveer 350 broden kopen voor een ons GOUD. Afhankelijk van de bakker kost een brood nu ca. 3,20 EUR, en voor een ons GOUD ter waarde van 1.300 EUR heb je net iets minder dan 400 broden, vergelijkbaar met de prijs 2.600 jaar geleden. Dit noemen we waarde-behoud.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Dit is de reden waarom de analisten op Wall Street GOUD niet begrijpen

Financiële analisten hebben nog altijd veel moeite om GOUD te begrijpen. Zij snappen niet waarom de prijs van het gele edelmetaal blijft stijgen.

Financiële analisten hebben nog altijd veel moeite om GOUD te begrijpen. Zij snappen niet waarom de prijs van het gele edelmetaal blijft stijgen.

We kwamen op een typisch voorbeeld uit waarin perfect wordt aangetoond waarom analisten GOUD niet begrijpen. Zo werd aan Wall Street senior Don Hays van Hays Advisory gevraagd naar de recente prijssprong van GOUD.

Hays geeft aan dat de prijs van GOUD resulteert uit de angst onder beleggers. Hij noemt het een ‘fear trade’. Hays heeft niet steeds niet door dat GOUD geen angstindicator is, maar een monetaire barometer!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Herverkiezing Obama kan "Mega Jump" in GOUDprijs veroorzaken

Bestaat er een correlatie tussen president Barack Obama en de GOUDprijs? Jon Najarian van OptionMonster.com is overtuigd wel. Meer zelfs, hij gelooft dat de herverkiezing van Obama tot president een krachtige impuls naar omhoog zou kunnen geven aan de GOUDprijs.

Obama kan zelfs een ‘Mega Jump’ in de GOUDprijs veroorzaken wanneer we Najarian mogen geloven. In Mitt Romney heeft hij als belegger in GOUD veel minder vertrouwen. Een overwinning van Romney in de verkiezingen zou de GLD ETF terug richting 160 dollar kunnen duwen.

GOUDprijs kan makkelijk doorstijgen boven 2000 dollar

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Het belang van een stabiele munt

Nadat Nixon in 1971 het door GOUD gedekte geld uit het monetaire systeem verwijderde, veranderde de productie economie, waarin de middenklas werknemers fatsoenlijke lonen verdienden, in een krediet economie  voor speculanten, waarin financiers miljoenen dollars binnenhalen zonder iets te produceren. Een zombie economie, waarin de ene helft leeft van de inspanningen van de andere helft, waarin de armen en gehandicapten leven van uitkeringen, en de rijken van defensiecontracten, landbouwsubsidies, allerlei stimuleringssubsidies, zoals o.a. de miljoenen dollars besteed aan de “fake”  globale warming en "groene” energiegroepen, miljarden dollars werden gegeven aan de banken, en triljoenen dollars gepompt in het financiële systeem, opdat de rijke lieden hun geld niet zouden verliezen.

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Samsung investeert in GOUDmijn, einde valuta's in zicht?

Door de hoge GOUDkoers zien we wel vaker vreemde gebeurtenissen opduiken in het nieuws, maar dit bericht is wel erg opmerkelijk. Cluff Gold,een bedrijf wat zich bezighoudt met het uitbuiten van GOUDmijnen, heeft een partnership afgesloten met niemand minder dan Samsung.

Door de hoge GOUDkoers zien we wel vaker vreemde gebeurtenissen opduiken in het nieuws, maar dit bericht is wel erg opmerkelijk. Cluff Gold,een bedrijf wat zich bezighoudt met het uitbuiten van GOUDmijnen, heeft een partnership afgesloten met niemand minder dan Samsung.

De organisatie die zich normaal alleen bezighoudt met het fabriceren van tablets en smartphones heeft een partnership gesloten waarin het Cluff Gold financieel gaat ondersteunen door geld te pompen in de organisatie zodat mijn activiteiten kunnen worden uitgebreid. Als tegenprestatie krijgt Samsung toegang tot fysiek GOUD wat door Cluff Gold naar boven is gehaald.

Lees verder op goudbubbel.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs