Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 6041 tot 6045
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

GOUD vandaag even goedkoop als 10 jaar geleden

Om deze crisis het hoofd te bieden hebben centrale banken over heel de wereld massaal geld geprint.

Iedereen doet het. De Federal Reserve … de ECB … Bank of Japan … Bank of England … en zelfs the People’s Bank of China.

De reactie op de crisis is overal dezelfde. Er wordt gewoon geld geprint om het systeem recht te houden!

Hoeveel meer? Kijk maar even…

Er is vandaag ruwweg drie keer meer geld in omloop dan enkele jaren geleden. De kans is bovendien bijzonder groot dat we in de komende maanden nog meer stimulus krijgen waarbij de geldpersen in overdrive gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

VIDEO: GOUDproducenten op koopjesjacht

Voor de vaste lezers van Slim Beleggen komt het amper als een verrassing: steeds meer GOUDproducenten moeten op overnamepad om hun reserves aan te vullen.

Oftewel, de majors zoals Barrick Gold of AngloGold Ashanti gaan op koopjesjacht volgens Bloomberg News. In een videobijdrage zet men de belangrijkste redenen nog eens op een rij.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Ook Kazakhstan mengt zich in de GOUD oorlog!

Eerder werd vanuit Astana al aangekondigd dat de GOUD voorraden vergroot zouden worden om de reserves voor internationale transacties te vergroten. In Juli heeft Kazakhstan ervoor gezorgd dat de totale waarden van de GOUD reserves van het land 6,4 miljard dollar bedragen.

Het land wil de GOUDreserve dit jaar in totaal met 24,5 ton vergroten, waarmee het land de 35ste positie in neemt op de lijst met landen met de grootste GOUD reserve. Wanneer het land zijn plan heeft voltooid bestaat 25% van de totale economische reserve uit fysiek GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Hier komt de "GOUDen" QE!

We lazen een interessante thesis over GOUD en de centrale banken op de blog Alphaville van de FT. Alhoewel de blogger van dienst, Izabella Kaminska, niet twijfelt aan een uiteindelijke monetaire interventie door de Fed (via QE), lijken de consequenties steeds destructiever te werken op de Treasury markt van de VS.

Want in plaats dat beleggers aangezet moeten worden om de extra liquiditeiten te gaan investeren in risicogerelateerde activa, wordt de excessieve cash in Amerikaanse staatsobligaties belegt. Het gevolg kan leiden tot negatieve rentes, wat wel eens veel destructiever kan doorwerken dan deflatie op termijn.

Een studie uit 2012 van de St. Louis Fed wees erop dat de Fed tijdens de depressie van de jaren 30 met een vergelijkbaar probleem werd opgezadeld. De Fed zag zich ook genoodzaakt om het opkoopprogramma van korte termijn staatsobligaties – QE – een halt toe te roepen in 1933.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

GOUD import China daalt met 10%

Niet alleen Europa en Amerika hebben problemen met de economie waardoor minder GOUD wordt geimporteerd, ook is bekend geworden dat China de GOUD import in Juli met 10% zag dalen. China importeerde in Juli 2012 65 ton GOUD.

Er is echter niet veel om bezorgd om te worden. Analisten denken dat de rest van het jaar de vraag naar GOUD en daarmee de import zal blijven stijgen, mede door de aanhoudende vraag naar fysiek GOUD van China. GOUD wordt in China veel gebruikt om te verwerken in sieraden, omdat het echt als een luxe product wordt gezien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$