Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 6041 tot 6045
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Bezittingen GOUD ETFs op record

De bezittingen van exchange traded funds (ETFs) die beleggen in GOUD staan op een recordniveau van 78 miljoen ounce, meldt ETF Trends.

Investeringen in GOUD ETFs zijn dit jaar met meer dan 3 procent gestegen ondanks dat de vraag naar fysiek GOUD in opkomende markten mogelijk is opgedroogd, met name in India als gevolg van de zwakke rupee.

Volgens het nieuwste World Gold Council rapport zijn de investeringen in GOUD in het tweede kwartaal met 15 procent op jaarbasis gestegen, de daling van de vraag in China en India niet meegerekend.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Aangekomen bij "point of no return"

Wat wordt er tegenwoordig toch veel gepraat over de economie, je ziet door de bomen het bos bijna niet meer. Of het nu gaat over de  beurs, de huizenprijzen, de groeicijfers, de verwachtingen van analisten, de kredietbeoordelaars, de mening van Diederik Samson of de concurrentie van China, de GOUDprijs, grondstoffen, voedselinflatie, het gaat eigenlijk allemaal maar om één ding; geld!

Over alles wordt gepraat en gediscussiëerd: de marktwerking, het weer, de opkomst van China, de Nederlandsche Bank, Libor-schandalen, politiek, links of rechts, religie, veiligheid, alles wordt ter discussie gesteld. Behalve datgene wat eigenlijk het allerbelangrijkste is in het leven en op deze wereld: pecunia!

Ons monetaire systeem; wat is dat nou eigenlijk? Belangrijker nog, hoe werkt het, wie heeft het verzonnen, geïmplementeerd? Men  is het allemaal zo vanzelfsprekend gaan vinden dat er niet eens meer goed over nagedacht wordt. Geen onderwerp is heiliger dan ons monetaire  systeem, we vinden geld en schulden vanzelfsprekend, terwijl dat juist nu een probleem is in ons systeem.

[...]

Bron: CDFund.com
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Chinese GOUDproducent doet bod op 74% van African Barrick Gold

Chinese GOUDproducent China National Gold is in gesprek met ’s werelds grootste GOUDproducent Barrick Gold om hun 74% aandeel in African Barrick Gold (ABG) over te nemen. ABG heeft 4 GOUDmijnen in Tanzanië, en produceert jaarlijks 700.000 ounces GOUD. Daarmee is het een middelgrote producent.

Barrick staat al enige tijd onder druk om het tij van hoge kosten en ontevreden investeerders te keren, na slechte cijfers en een koersdaling van 30% dit jaar. Met de eventuele verkoop van ABG, doet de nieuwe CEO een aantal relatief dure operaties van de hand, waarmee de gemiddelde kostenprijs tot een meer acceptabel niveau zal zakken.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Nederlandse GOUDvoorraad fors gedaald

Via onze vaste bezoeker houtskool nog meer GOUDstatistieken. Hieronder een overzicht van World Gold Council, via ZeroHedge, over de wereldwijde GOUDreserves. Het gaat om de grootste GOUDvoorraden in augustus 2012. Hierbij de top 20:

Nederland staat momenteel op de 10e plek, met 612,5 ton GOUD. Dat was ooit veel meer. Nederland verkocht namelijk veel GOUD. Van 1970 tot begin 1990 had Nederland nog ongeveer 1.750 ton GOUD in bezit. Vanaf 1992 werd er door De Nederlandsche Bank veel GOUD verkocht. Via 925 vonden we deze grafiek hieronder, afkomstig van DNB.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Tom Fitzpatrick ziet GOUDprijs stijgen naar 6.300 dollar

Nogal wat investeerders reageren teleurgesteld over de bewegingen die de GOUDprijs in de afgelopen maanden liet registreren. Het leek slechts een kwestie van tijd te worden alvorens het GOUD door de grens van 2.000 dollar zou breken. Alles deed vermoeden dat zo’n uitbraak met de grote trom ging gebeuren.

De investeerders bleven tot dusver op hun honger zitten, in die mate zelfs dat sommigen de moed in de schoenen hebben laten zakken. Dergelijke defaitistische houding raden we ten sterkste af, want de vooruitzichten voor het GOUD blijven onveranderd goed.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$