Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 6046 tot 6050
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De raketlancering bij zilver!

Nu het stof wat neerdwarrelt bij GOUD na de prijsexplosie, zien beleggers dat de prijs van zilver achter bleef op het prijsgeweld.

U raadt het al: koopjesjagers ruiken nu stevige rendementen bij zilver en kopen het witte edelmetaal massaal op in aanloop van het rentebesluit van de ECB.

De grafiek van zilver lijkt op een raketlancering. De prijs is nu op een fractie verwijderd van de magische grens van 30 dollar per ounce.

Een opwaartse uitbraak kan nog meer kopers aantrekken bij zilver, want de ervaring leert dat het bijzonder snel omhoog kan eens de ‘zilvertrein’ vertrekt.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Werkt de EU aan een herwaardering van GOUD?

Kijk eens aan. Het idee van obligaties met GOUD als onderpand werd weer op tafel gegooid in Europa.

Duitsland wil andere landen nog wel geld lenen maar dan moeten wel de GOUDreserves in de deal betrokken worden.

GOUD dus. Dat metaal waarvan men ons al decennia wil laten geloven dat het sentimentele waarde heeft.

Wat zei De Tijd er weer over? Dat het al 6.000 jaar een bubbel was omdat GOUD geen economisch nut heeft?

Dat barbaarse GOUD lijkt nu weer terug te keren binnen het monetair systeem.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De "echte kosten" van het bezitten van GOUD

In de rubriek van Bloomberg “The real cost of…” worden uiteenlopende onderwerpen onder de loep genomen en  wordt er naar de “echte” kosten gekeken, afgelopen week was GOUD aan de beurt. Het artikel begint met de veronderstelling dat er twee soorten geïnteresseerden in het edelmetaal zijn: mensen die GOUD als een investering zien of die het als religie beschouwen. Verder worden er 10 punten opgesomd die bij zouden dragen aan de “echte kosten” om GOUD te bezitten. Niet alle kosten zijn echter relevant of reëel te noemen. Een kleine opsomming volgt hieronder.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Edelmetalen in beweging door centrale banken?

Vrijdag 1 juni 2012 steeg de GOUDprijs opeens fors. Door de schuldenperikelen in Europa en tegenvallende economische data uit Amerika schoot de prijs van GOUD met een enorme kracht door de grens van $1.600,- per troy ounce. Sinds het einde van februari daalt de prijs van GOUD en zilver gestaag. Is deze rally van vrijdag het begin van een omkeerpunt?

Jim Wickoff is technisch analist bij Kitco.com, maar geeft hier geen uitsluitsel over. Hij verwacht overigens wel dat er donderdag 7 juni en 8 juni wellicht wat actie komt op de edelmetalenmarkt, omdat de centrale banken in Europa en Amerika wellicht meer informatie zullen geven over nieuwe stimuleringsmaatregelen. Ben Bernanke spreekt donderdag de pers toe en steeds meer mensen verwachten nieuwe Quantitative Easing. Lees ook: Save us Ben Bernanke, you are our only hope.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

China haalt meer dan 101,000 kilo GOUD uit Hong Kong

Ondanks vele sombere berichten over de economie is China groots bezig geweest op de GOUDmarkt. In April 2012 heeft China uit Hong Kong maar liefst 101,000 kg GOUD geïmporteerd. Ondanks de gigantische hoeveelheid is de hoeveelheid minder dan het hoogste aantal ooit behaald: In november 2011 importeerde China 102,000 kilo GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$