Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 6051 tot 6055
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

8 Ton GOUD, zilver en koper voor de Olympische medailles

Over een goede 3 weken beginnen de Olympische zomerspelen in Londen. Voor de 4.700 medailles werd in het totaal 8 ton GOUD, zilver en koper gebruikt. Rio Tinto overhandigde een paar dagen geleden de medailles aan de Londense organisatie.

De medailles werden ontgonnen in de Utah copper mine bij Salt Lake City en werden gegraveerd in de Royal Mint in Zuid Wales. Aan de voorzijde staat een afbeelding van Nike, Griekse God van de overwinning. Op de achterzijde staat een abstracte tekening van de Thames die door Londen vloeit.

Bron: macrotrends.org
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Gemeten in GOUD heeft de Dow al 80% van de waarde verloren.

The sample graphic on the left shows an "unzoomed" chart and the one on the right shows the chart once it has been zoomed.

All charts and data are provided 'as is' for informational purposes only and are not intended to be used for trading or as investing advice.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Het tijdperk van GOUD

Het is populair om GOUD af te schilderen als een waardeloze belegging. Het brengt geen interest op en ligt daar maar te liggen.

Warren Buffett investeert liever in productieve activaklasse. Aandelen, een boerderij of een huis dat je kan verhuren. Maar GOUD? Nee, bedankt.

Ook binnen de financiële wereld vind je weinig fans. Aan GOUD is namelijk niets te verdienen. Een GOUDhandelaar heeft slechts een zeer kleine marge op de verkoop van GOUD. Ik spreek dan over 1% of zo.

Met 1% zijn de banken natuurlijk niet content. Toch niet als je een veelvoud van dat kan verdienen door een belegger een fonds of ingewikkeld financieel product aan te smeren?

En de financiële media speelt het spel maar al te graag mee. De grootste adverteerders zitten namelijk in de financiële sector.

Bron: FD.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Value8-deelneming AmsterdamGold in clinch met oud-werknemer

AmsterdamGold, een deelneming van Value8 nv (VALUE.AE), onderneemt juridische stappen tegen het bedrijf GOUDstandaard bv van zijn oud-werknemer Jaap Raijmans, maakt het bedrijf dinsdag bekend.

GOUDstandaard bv zou geldende wet- en regelgeving overtreden en de belangen van AmsterdamGold schaden.

[... ...]

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Bankensector en Politiek: Staatsvijanden no. 1 en 2

Bankiers van over de hele wereld presenteren zich maar al te graag als weldoeners van de mensheid. De baas van de Goldman Sachs bank, Lloyd Blankfein, verklaarde onlangs: “Wij doen het werk van God”. Door het beschikbaar stellen van enorme hoeveelheden geld in de vorm van leningen stellen zij particulieren, bedrijven en overheden in staat om economische activiteiten te ontwikkelen waardoor welvaartsgroei mogelijk wordt gemaakt. De enige inspanning die de banken hiervoor moeten leveren is het invoeren van de leenbedragen en de gegevens van de lener in hun computers en ziedaar, het nieuwe geld is gecreëerd! Verder vullen zij in hun onderliggende administratie de onderpanden in die de lener moet afstaan aan de banken als borgstelling voor de terugbetalingen. In tegenstelling tot de uitgeleende ‘virtuele’ geldbedragen vertegenwoordigen de onderpanden zaken of goederen met werkelijke en reële waarde zoals GOUD, kunstcollecties, gebouwen of zelfs complete bedrijven. De banken komen dus op vrij eenvoudige wijze indirect in het ‘bezit’ van deze waardevolle goederen zonder dat zij er zelf ook maar iets aan bezit tegenover hoeven te stellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$