Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 6061 tot 6065
Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Sri Lanka verkocht in 2011 voor bijna 40 ton aan GOUD

Sri Lanka heeft in 2011 39,66 metrische ton aan GOUD verkocht, dit maakte de minister van Internationale Monetaire Coöperatie vandaag bekend tegenover het parlement van Sri Lanka. Met de verkoop heeft het land $1.996 miljoen opgehaald. Volgens de minister worden de opbrengsten in de nationale reserve rekening gestald.  De GOUDreserves van Sri Lanka zijn nu goed voor ongeveer 5% van de totale buitenlandse reserves die het land bezit.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

De ommekeer

Eindelijk begint de mijnsector in GOUD en zilver na een glijvlucht van bijna 1 ½ half jaar weer tekenen van leven te vertonen.  Op 16 mei, één dag na het dieptepunt op 15 mei, schreef ik onze abonnees al dat we het ergste waarschijnlijk achter de rug hadden. Niet dat wij een glazen bol hebben, maar de versnelling van de daling, onder grote omzetten, is een typisch verschijnsel van het einde van een downtrend. Sinds die dag hebben de indices van de mijnbouwers in GOUD en zilver weer de weg omhoog gevonden en is de voorbeeldportefeuille van Silverstocks al met ruim 20 % gestegen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Iran importeerde in april opnieuw meer GOUD: $1,2 miljard

Iran heeft in april aanzienlijk meer GOUD geïmporteerd dan in de maand ervoor. Kocht het land in maart nog voor $480 miljoen aan fysiek GOUD, in april kwam het totaal uit op $1,2 miljard. Dat bedrag laat zich met een spotprijs van $53.000 per kilo GOUD vertalen naar ruim 22 ton. Iran importeert het GOUD vanuit Turkije. Een deel daarvan is dus doorverkocht aan Iran. In april 2011 exporteerde Turkije vrijwel geen GOUD naar Iran, slechts $7.500 volgens het bureau voor de statistiek in Ankara.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

GOUDproducent Agnico Eagle door afschrijving in financiële moeilijkheden

Hoewel de marges in de (GOUD-)mijnbouw ongeëvenaard hoog zijn, presteren de GOUDdelvers op dit ogenblik slecht. Dit heeft voornamelijk te maken met risicomijdend gedrag van investeerders, maar in een aantal gevallen wordt een deel van de schuld ook gelegd bij falend management.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

China wil onder de zeespiegel op zoek gaan naar GOUD

Grondstoffen worden steeds schaarser, dit geldt ook voor GOUD en zilver. Mijnbouwbedrijven moeten dan ook steeds dieper de aardekorst in om aan de edelmetalen te komen. Een paar weken geleden berichtten we al over een plan van James Cameron om onder andere GOUD en zilver uit meteorieten te ontrekken. China zoekt het liever wat lager op en wil vanaf 2030 onder de zeespiegel GOUD, koper en andere mineralen gaan delven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$