Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6066 tot 6070
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

GOUD staat voor een uitbraak

De GOUDprijs zit weer in de lift. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de GOUDprijs opveert, maar er zijn verscheidene indicatoren die er op wijzen dat de GOUDprijs voor een definitieve uitbraak staat.

Ten eerste staat het GOUDseizoen weer voor de deur. GOUD staat ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden, maar toen hat het edelmetaal er al een verschroeiende rit opzitten. GOUD zag er toen duur uit. Na een jaar consolidatie lijkt GOUD momenteel goedkoop, ook al zit er niet veel prijsverschil op. Dit zal de vraag naar GOUD in China en India versterken voor hun jaarlijks feestseizoen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Europa heeft GOUD weer in de greep

Voor de zoveelste keer in de afgelopen maanden kijkt GOUD weer naar wat Europa gaat doen. De GOUDprijs is in afwachting van een cruciale meeting in Europa van de ECB waarin duidelijk moet worden of er een nieuw pakket aan steunmaatregelen komt om Europa uit de crisis te halen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Willem Middelkoop: Vastloper van een te ver doorontwikkeld systeem

Willem Middelkoop schrijft voor de beleggers in zijn Commodity Discovery Fund elk kwartaal een uitgebreid verslag van de marktomstandigheden.

[...]

We zijn getuige van het vastlopen van een te ver doorontwikkeld systeem, waarbij welvaartsgroei voorkomt uit schuldcreatie. De kern van dit systeem is dat overheden hun schulden immer kunnen vergroten(en "doorrollen") op basis van het vertrouwen in de markt over toekomstige groei en belastinginkomsten. Sinds de Tweede Wereldoorlog werd hier nimmer aan getwijfeld. Hierdoor hadden de meeste westerse landen een AAA-rating en konden beleggers staatsobligaties op de balans waarderen alsof het GOUD- of zilverbaren betrof: bezittingen zonder enig risico. Nog sterker, staatsobligaties van "veilige" landen mogen voor 100% tot het Tier1 kernkapitaal worden meegerekend, terwijl GOUDbaren maar voor 50% meetellen. Het is een goed voorbeeld dat dit systeem drijft op de kurk van het "veilige rendement" op staatsobligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Steeds meer signalen wijzen op bodemvorming bij de GOUDmijnaandelen

We kunnen er niet meer omheen. De GOUDmijnsector is het zwaarst getroffen beurssegment van het afgelopen jaar.

GOUDmijnaandelen werden massaal gedumpt in de afgelopen maanden. We beschreven het als ‘de uitkotsfase voor de GOUDmijnen‘.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en de betreffende aandelen liggen er nog altijd gehavend bij. Maar er duiken steeds meer signalen op dat de sector een proces van bodemvorming ondergaat.

Zo zagen we in de jongste analyse van de Tocqueville Gold Monitor enkele interessante grafieken opduiken die doen vermoeden dat de zwaarste klappen achter ons liggen.

Op vlak van waardering berekenden we in het GOUD & Zilver Rapport dat vele GOUDproducenten vandaag met een K/W van minder dan 10x op de beurs noteren, wat meestal een bodem voor de koersen signaleert. Maar ook op vlak van cashflow zitten we op een absolute bodem!

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Week van de waarheid voor de euro

Deze week weten we of Draghi de markten omhoog blufte of dat hij werkelijk iets voor ons in petto heeft.

Het belang hiervan kan niet onderschat worden. Het is het verschil tussen een rally of een flinke correctie.

Als de ECB te weinig doet na de beloftevolle woorden van de voorzitter, dan kunnen de koersen keihard onderuit.

Haalt hij de bazooka boven, dan krijgen we vuurwerk. Ook in GOUD en zilver!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$