Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 6071 tot 6075
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Edelmetalen in beweging door centrale banken?

Vrijdag 1 juni 2012 steeg de GOUDprijs opeens fors. Door de schuldenperikelen in Europa en tegenvallende economische data uit Amerika schoot de prijs van GOUD met een enorme kracht door de grens van $1.600,- per troy ounce. Sinds het einde van februari daalt de prijs van GOUD en zilver gestaag. Is deze rally van vrijdag het begin van een omkeerpunt?

Jim Wickoff is technisch analist bij Kitco.com, maar geeft hier geen uitsluitsel over. Hij verwacht overigens wel dat er donderdag 7 juni en 8 juni wellicht wat actie komt op de edelmetalenmarkt, omdat de centrale banken in Europa en Amerika wellicht meer informatie zullen geven over nieuwe stimuleringsmaatregelen. Ben Bernanke spreekt donderdag de pers toe en steeds meer mensen verwachten nieuwe Quantitative Easing. Lees ook: Save us Ben Bernanke, you are our only hope.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

China haalt meer dan 101,000 kilo GOUD uit Hong Kong

Ondanks vele sombere berichten over de economie is China groots bezig geweest op de GOUDmarkt. In April 2012 heeft China uit Hong Kong maar liefst 101,000 kg GOUD geïmporteerd. Ondanks de gigantische hoeveelheid is de hoeveelheid minder dan het hoogste aantal ooit behaald: In november 2011 importeerde China 102,000 kilo GOUD.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

GOUDprijs is totaal onvoorspelbaar, statuut als veilige haven onzeker

In mei werd een troy ounce GOUD 6% goedkoper, vorige vrijdag steeg de GOUDprijs met 3,70%. Volgens GOUDkevers gaf de recente stijging een onmiskenbaar signaal dat de come-back van het GOUD een feit is. De niet-GOUDkevers spraken echter van een logische pull back na de voorafgaande daling.

Volgens de Wall Street Journal is het belangrijkste kenmerk van het GOUD zijn totale onvoorspelbaarheid. Het is precies die onvoorspelbaarheid die maakt dat GOUD allesbehalve de veilige vluchthaven is die sommigen er (proberen) van te maken. De journalist van dienst schrijft dat niemand de volgende beweging in het GOUD kan voorspellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

GOUDmijnaandelen aan een stevige inhaalrace begonnen

Dat we de afgelopen weken getuige waren van een stevige remonte van de GOUDmijnsector op de beurs, dat kon u HIER en in onze weekend mailings (rechtsboven op onze site) al regelmatig teruglezen.

We gingen voor u na wat de GOUDmijnaandelen hebben gedaan versus de traditionele aandelen. Hiervoor zetten we de prestatie van de HUI index af tegen de S&P 500 index.

Het blijkt dat GOUDmijnaandelen op slechts een halve maand al met een stevige rally van 25 procent hebben ingehaald!

Uiteraard moeten GOUDmijnaandelen nog wat terrein goedmaken om een status-quo te bereiken in 2012, maar aan het huidige tempo kan dit binnen enkele weken al gerealiseerd zijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Hong Kong verscheept weer 100 ton GOUD naar China!

De invoer van het gele edelmetaal in China neemt steeds grotere proporties aan. Zopas werd duidelijk dat de Chinezen in de maan april van 2012 voor maar liefst 100 ton importeerden vanuit Hong Kong.

Het is opnieuw een stijging van 62 procent in omvang en evenaart hiermee de recordmaand van november 2011. De vraag naar GOUD in China blijft indrukwekkend!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$