Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 6076 tot 6080
Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Kazakstan wil GOUDreserves flink uitbreiden

Dat het momenteel niet goed gaat met euro ontgaat ook de Centrale bank van Kazakstan niet. Het land kondigde gisteren aan haar euroreserves  te willen verlagen, als alternatief moet hiervoor GOUD in de plaats komen. De centrale bank van Kazakstan wil het aandeel van de GOUDreserves in de totale buitenlandse reserves opschroeven naar 20%, momenteel bedraagt het aandeel van GOUD ongeveer 15%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

EU aast op grondstoffen Groenland

Europa wil meer toegang hebben tot de grondstoffen in Groenland. De bodem bevat GOUD, zilver, lood en zink. Mogelijk zijn er ook zeldzame aardmetalen. Momenteel zijn vooral Canadese en Australische bedrijven actief in Groenland, dat tot Denemarken behoort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

China importeert 6 miljoen vaten olie per dag

China importeert aan een snel tempo GOUD vanuit Hong Kong. In de maand april bedroeg dit bijna 100 ton GOUD, wat bijna een record was. Maar China kijkt niet alleen naar het gele edelmetaal om fors grondstoffen in te slaan, ook olie staat hoog op hun verlanglijst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Rickards bespreekt de historie van de GOUDstandaard

James Rickards, inmiddels alom gekend om zijn verregaande kennis van het monetaire systeem, gaf onlangs een bespreking over de GOUDstandaard.

Rickards besprak de historie van de GOUDstandaard in de 20ste eeuw.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Nu niet kijken maar - GOUD-Olie ratio stampt bodem bij GOUDmijnaandelen aan

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets schreven over de GOUD/Olie ratio, maar het blijft ontegensprekelijk een belangrijke graadmeter die we bij het GOUD & Zilver Rapport van nabij opvolgen.

Onze systemen gaven een melding af dat de magische grens van 20x opnieuw in beeld komt voor de ratio. Dat impliceert dat de productie van GOUD weer wat meer rendement oplevert. Of anders gezegd: de kassa rinkelt nog wat harder bij de GOUDproducenten!

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$