Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6081 tot 6085
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Week van de waarheid voor de euro

Deze week weten we of Draghi de markten omhoog blufte of dat hij werkelijk iets voor ons in petto heeft.

Het belang hiervan kan niet onderschat worden. Het is het verschil tussen een rally of een flinke correctie.

Als de ECB te weinig doet na de beloftevolle woorden van de voorzitter, dan kunnen de koersen keihard onderuit.

Haalt hij de bazooka boven, dan krijgen we vuurwerk. Ook in GOUD en zilver!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Analyse: de GOUDen standaard, de GOUDwisselstandaard en de euro

De aanleiding voor een uitgebreide analyse over de GOUDen standaard, de GOUDwisselstandaard en de euro is gevonden met een onjuiste veronderstelling van professor Bas Jacobs van de Erasmus Universiteit. Hij verwijt Europa te snel te willen bezuinigen net zoals in de jaren dertig. Toen wilde Europa te snel terug naar de GOUDen standaard. Zijn kritiek is echter onjuist onderbouwd. Aan de hand van het werk van de Franse econoom Jacques Rueff, een uitgebreide toelichting op de verschillen tussen de GOUDstandaard en de GOUDwisselstandaard en de terugkeer van de problemen van toen anno 2012.

Professor Bas Jacobs uitte onlangs kritiek op de euro: “De euro lijkt te veel op de GOUDen standaard”. Jacobs gebruikt echter een argument tegen de GOUDen standaard die betrekking heeft op de GOUDwisselstandaard. De auteur op basis van wie Jacobs zijn conclusie trekt - en ik zal eerlijk bekennen dat ik de auteur niet ken, nog dat ik zijn boek gelezen heb - is Peter Temin. Hij schreef het boek "Lessons from the Great Depression" en zou dus één en ander moeten weten over de oorzaken van de Grote Depressie.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Amerikaanse belegger verkiest fysiek GOUD

Volgens een onderzoek van Gold Bullion International LLC (GBI), a leading provider of precious metals to investors and the wealth management industry, bij meer dan 1.000 beleggers verkiest 63 % van de ondervraagden om fysiek GOUD te bezitten dan aandelen of fondsen.

Dit staat echter in schril contrast met de 2 % die effectief fysiek GOUD bezit terwijl meer dan de helft fysiek GOUD een goede investering vindt. Er zijn dus maar weinig beleggers die echt begrijpen waar het om gaat bij fysiek GOUD. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 44 % niet genoeg over fysiek GOUD weet om erin te beleggen. 37 % vond dat het te moeilijk is om aan fysiek GOUD te geraken en 1 op de 5 wist zelfs niet dat fysiek GOUD ook door particulieren gekocht kon worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Dit is de man die de markten deed bewegen

Jon Hilsenrath, de man die de markten in de afgelopen dagen in rep en roer zette, gaf tekst en uitleg bij zijn veel besproken artikel ‘Fed Moves Closer to Action‘.

Hilsenrath heeft een zeer sterk vermoeden dat de Fed opnieuw overgaat tot het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, beter bekend als QE in de markt.

De inkt van het artikel was nog niet goed droog of de beurzen schoten omhoog. Het is algemeen geweten dat de WSJ goede contacten heeft bij de Fed, dus de markt speculeert op een snelle interventie.

Het is tevens de reden waarom GOUD en andere vaste activa opveerden. Op het einde van de maand weten we meer wat de Fed gaat doen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

GOUD kan veel hoger dan je denkt

De massa is steeds op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.

De massa zat in 2000 tot over de oren in aandelen. Als het nog even kon, zelfs technologie. De Dow Jones had op dat moment een K/W van 50. Over de K/W van de NASDAQ wil ik het zelfs niet hebben.

Tot de bubbel barste.

De Federal Reserve verlaagde de rente tot 1% en de goedkope leningen zetten de vastgoedmarkt in beweging.

In de VS werd opééns iedereen vastgoedspeculant. Op TV waren programma’s over het kopen en verkopen van huizen kijkcijfermagneten en de lijst met bestsellers bij Amazon.com bevatte meerdere boeken over vastgoed.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$