Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6086 tot 6090
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Zilver zal het beter doen dan GOUD

De verhouding in de GOUD/zilver ratio schommelt door verschillende factoren. Er zijn er die verwijzen naar de verhouding GOUD en zilver in de grond, er zijn er die verwijzen de monetaire rol van de edelmetalen en er zijn er die verwijzen naar de aanwezige hoeveelheid bovengronds. Maar je kan ook kijken naar het gebruik bij de juwelen.

Door het veelvuldig verbruik van zilver in industriële toepassingen zou er nog ondertussen meer GOUD dan zilver bovengronds aanwezig zijn. Ondergronds zou er nog 9 keer meer zilver te ontginnen zijn dan GOUD.

Bron: indoweb.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

GOUDkoorts Molukken bedreigt rijstproductie

De Indonesische centrale bank maakt zich zorgen over de gevolgen die de GOUDkoorts op het Molukse eiland Buru heeft voor de rijstindustrie. Doordat duizenden inwoners van Buru hun baan hebben opgegeven om naar GOUD te zoeken, zijn er straks niet genoeg arbeiders voor de rijstbouw.

Hoewel de GOUDrush het gemiddelde inkomen op Buru omhoog stuwt, zijn de gevolgen voor de landbouw desastreus. Tot vorig jaar kende Buru een rijstoverschot en voorzag het omringende eilanden van rijst. Tegenwoordig produceert het eiland niet genoeg rijst voor eigen productie en moet het een beroep doen op de nationale rijstreserve.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Turkse banken mogen nu 25% van hun reserves in GOUD aanhouden

Europese wetgevers bestuderen een voorstel om GOUD voor de volle 100% mee te laten tellen als eigen vermogen van banken. In Turkije bestaat deze praktijk al veel langer. Banken mochten tot vorig jaar ca. 10% van hun Lira reserves aanhouden in GOUD. In maart is dit opgehoogd tot 20%, en vorige maand zelfs tot 25%.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Vraag naar GOUD in India dit jaar 29% lager dan 2011

Volgens een rapport van SMC Global is de vraag naar fysiek GOUD in India over de eerste helft van dit jaar 29% lager uitgevallen dan tijdens diezelfde periode in 2011. De afnemende vraag naar GOUD ten opzichte van vorig jaar houdt verband met hogere belastingen, importheffingen en een zwakkere roepie. Deze factoren maakten het GOUD duurder voor beleggers, waardoor ze er minder van kopen.

[...]

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Glencore slaat koper in (en heeft helft wereldvoorraad al in handen)

Handelaren in koper bereiden zich voor op een herhaling van de ‘squeeze’ van april. Toen nam ‘één partij’ de controle over maar liefst 90% van alle kopercontracten en voorraden van de London Metal Exchange (LME). Vrijwel iedereen in de markt gaat er vanuit dat het om Glencore ging. De handelaren van de Zwitserse handelsonderneming in metalen, mineralen en ruwe olie zouden nu weer aan het inslaan zijn. 

LME is de grootste grondstoffenbeurs ter wereld: 80% van alle contacten worden op deze markt hier verhandeld. Het bedrijf beheert 600 magazijnen voor GOUD, koper, zilver en andere grondstoffen over de hele wereld. Het komt op de LME vaker voor dat partijen op grote belangen zitten; sommige grote bedrijven hebben veel divisies met op hun beurt weer veel actief handelende klanten. Maar een marktpartij die 90% van de kopercontracten bezit, is een unicum.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$