Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 6091 tot 6095
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Bodem GOUDprijs in september?

De cyclus van GOUD staat tot vrijdag 21 september 2012 naar beneden, zoals hieronder is te zien. Dit is de cyclische analyse van de GOUDprijs en dus niet de cyclus van de ETF. De weekcycli geven een negatief beeld, omdat lange weekcycli omlaag staan. Deze cycli zijn zeer sterk. De maandcycli gaan echter nog voor weekcycli. En weekcycli gaan voor dagcycli. Weekcycli zijn echter vaak voldoende. Dus de weekcyclus is leidend en de dag is voor finetuning. Het gaat om de 12, 32, 43, 53 en 68 wekencycli. Voor meer informatie, klik op de afbeelding.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Koersdoel van 6.750 euro voor GOUD?

Beleggers vragen mij wel eens naar mijn koersdoel voor GOUD. Ik antwoord dan meestal dat dit afhankelijk is van hoeveel geld de wereldwijde centrale banken bijdrukken.

In principe kan de koers naar 100.000 euro of meer indien heel dit spel eindigt in hyperinflatie. Maar die 100.000 euro stelt dan niet meer veel voor in termen van koopkracht.

Het is dus beter om te kijken naar de situatie vandaag. SocGen maakte de oefening en vergeleek de prijs van het GOUD met de geldhoeveelheid (M3).

Uit deze cijfers blijkt dat GOUD vandaag goedkoper is dan in 2007.

De GOUDprijs is misschien verdubbeld over deze periode waardoor velen denken te laat te zijn. Deze beleggers vergeten echter dat de geldhoeveelheid nog veel sneller steeg dan die 100% die het GOUD erbij lapte!

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Crisis in valuta, hoogtij voor edelmetaal

Wanneer er een crisis is rondom een valuta is het vaak zo dat edelmetalen populairder worden om aan te schaffen. Wanneer men tegenwoordig een willekeurige stad in Europa bezoekt is er altijd wel een GOUDwinkel te vinden op een prominente plaats. Gaan de GOUDwinkels wellicht de banken vervangen? Het lijkt een onwaarschijnlijk verhaal maar als je gaat kijken naar de hoeveelheid bankkantoren tegenover het aantal GOUDwinkels begint de balans steeds verder om te slaan.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Keiser: We krijgen een door GOUD gedekte valuta

We hebben momenteel te maken met verschillende soorten crises. Een bankencrisis, een eurocrisis en schuldencrisis, maar de belangrijkste van allemaal is toch wel de valutacrisis. Volgens Max Keiser is einde van fiduciair geld in zicht en zal er mettertijd een valuta ontstaan die gedekt gaat zijn door GOUD.

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Indiase minister: 'Indiase bevolking moet meer in financiële markten beleggen'

Afgelopen weekend heeft de Indiase minister van Financiën, Pranab Mukherjee, gezegd dat het noodzakelijk is om meer 'financiële geletterdheid' te verspreiden. Dat zou mensen moeten aanzetten om meer geld te beleggen in de financiële markten. De minister zei op televisie dat veel beleggers geld stoppen in iets dat volgens hem niet productief aan te wenden, namelijk GOUD. Hij sprak zijn zorgen uit over de beleggers die GOUD hebben gekocht in de hoop dat de prijs snel zou gaan stijgen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$