Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6091 tot 6095
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

GOUD $10.000 bij nieuwe GOUDstandaard

Is $ 10.000 veel voor een GOUDprijs? Niet als je de GOUDprijs vandaag berekent op dezelfde manier dat ze werd berekend toen de GOUDstandaard werd ingevoerd. Vele beleggers zien Ben Bernanke, Mario Draghi en Masaaki Shirakawa als de monetaire superhelden van vandaag. Maar elke liquiditeitsinjectie heeft steeds minder impact. Dat komt omdat de Westerse wereld met een solvabiliteitsprobleem zit, niet met een liquiditeitsprobleem.

De enige manieren om een solvabiliteitsprobleem op te lossen is deflatie van de economie of schulden afbouwen door massale kwijtschelding, met alle gevolgen van dien. Momenteel probeert men alles op te lossen door financiƫle repressie; rentevoeten lager houden dan de inflatie om de schulden te verlagen. Dit heeft echter vele nadelen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Video: GOUDprijs in de toekomst naar $6.000?

Ben Davies, portfolio manager van Hinde Capital, praat in een uitzending van Bloomberg over de toekomst van de GOUDprijs. Volgens Davies kan de prijs van GOUD in de komende twee tot drie jaar gaan stijgen naar $6.000,- per troy ounce. Voor het einde van 2012 zal de GOUDprijs de $2.000,- bereiken, aldus de analist. Vooralsnog schommelt de GOUDprijs de afgelopen weken tussen de $1.550,- en de $1.625,-.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Regering Venezuela zet stappen richting nationalisatie GOUDmijnen

De regering van Venezuela legt de laatste hand aan een nieuwe wet, waarmee alle GOUDmijnen en exploratiebedrijven die zoeken naar GOUD genationaliseerd kunnen worden. In september 2011 ondertekende president Hugo Chavez de zogeheten 'GOUDwet', die erop gericht is alle GOUDmijnactiviteiten onder controle te brengen van de overheid.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

8 Ton GOUD, zilver en koper voor de Olympische medailles

Over een goede 3 weken beginnen de Olympische zomerspelen in Londen. Voor de 4.700 medailles werd in het totaal 8 ton GOUD, zilver en koper gebruikt. Rio Tinto overhandigde een paar dagen geleden de medailles aan de Londense organisatie.

De medailles werden ontgonnen in de Utah copper mine bij Salt Lake City en werden gegraveerd in de Royal Mint in Zuid Wales. Aan de voorzijde staat een afbeelding van Nike, Griekse God van de overwinning. Op de achterzijde staat een abstracte tekening van de Thames die door Londen vloeit.

Bron: macrotrends.org
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Gemeten in GOUD heeft de Dow al 80% van de waarde verloren.

The sample graphic on the left shows an "unzoomed" chart and the one on the right shows the chart once it has been zoomed.

All charts and data are provided 'as is' for informational purposes only and are not intended to be used for trading or as investing advice.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$