Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 611 tot 615
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

GOUDprijs vlak na speech voorzitter FED

Na de commentaren van Fed voorzitter Yellen steeg de GOUDprijs naar......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Wat is er met Saoedi-Arabië aan de hand?

De landen in het verre Oosten werden lang beschouwd als de ‘heilige plaats’ waar het geld in overvloed stroomde. Toch lijkt die ‘GOUDen droom’ voor de Arabische landen stilletjes ten einde te komen. De droom van Saoedi-Arabië is zelfs al veranderd in een regelrechte kater.

Het afgelopen jaar werd al duidelijk dat de Saoedi-Arabische economie last had van de nodige groeikrampen. De economie van dit olieland weet aan een steeds lager economisch tempo te groeien, en dit is natuurlijk te danken aan de dalende olieprijs.

De recent verschenen cijfers maken duidelijk dat de economie van Saoedi-Arabië tijdens het eerste kwartaal wist te groeien met 1,5%. Wellicht klinkt dit cijfer in onze oren redelijk hoopvol, maar voor de overheid van Saoedi-Arabië is dat zeker niet het geval. Dit betekende immers de laagste kwartaalgroei in 13 jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

GOUD/platina heeft goed nieuws voor aandelen

De vooruitzichten voor de Amerikaanse aandelenmarkten op middellange termijn zien er vandaag afgaande op de ratio GOUD/platina uitstekend uit. Dat beweert althans Darien Huang, universiteitsprofessor economie aan de Cornell University, op Marketwatch. Hij bestempelt deze indicator als de meest betrouwbare van al deze die hij reeds heeft bestudeerd.

Een zeer verrassende vaststelling want edelmetalen worden immers beschouwd als weinig of zelfs negatief gecorreleerd met de aandelenmarkten. Vandaar dat velen edelmetalen als een uitstekende diversificatie voor een portefeuille zien.

Maar Huang is categoriek en geeft aan dat de GOUD/platina-ratio de voorbije 40 jaar, sinds GOUD in de VS vrij kan worden verhandeld, de beste voorspellende waarde heeft voor een brede aandelenindex zoals de Wilshire 5000. En dat van alle indicatoren die hij heeft bestudeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

James Grant: "We leven in een experiment dat niet goed zal aflopen."

James Grant is een expert op het gebied van rentevoeten. Hoewel er niet veel rentevoeten meer te vinden zijn, is er nog wel veel te doen op de markt. Centrale banken duwen het experiment met onconventioneel monetair beleid tot extremen. Dit kan dan ook niet goed aflopen volgens Grant. Hij geeft dan ook nog steeds de voorkeur aan GOUD.

Honderden miljarden obligaties opkopen, negatieve rentevoeten, centrale banken die aandelen kopen, … de maatregelen worden bijzonder extreem om zelfs nog maar een zwakke economische groei te bekomen.

Dit is wat de expert met decennia ervaring daarover te zeggen heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Rusland en China spekken hun GOUDreserves aan!

Voor de edelmetalen is het vooralsnog een prachtig beursjaar. Tot nu toe is de GOUDprijs gestegen met 24% en langzamerhand beginnen steeds meer beleggers weer te geloven in de kansen binnen de GOUDsector. Dat de beleggers even de tijd nodig hadden om te klimatiseren is overigens niet vreemd, want de GOUDsector heeft er een aantal zware jaren opzitten.

De bovenstaande tabel, afkomstig van Macquarie, laat zien dat Rusland en China tijdens het afgelopen halfjaar de grootste kopers waren op de GOUDmarkt. In totaal wist Rusland haar GOUDvoorraad aan te vullen met 84 ton, en China staat op een mooie tweede plaats met 61 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$