Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6116 tot 6120
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Video: GOUDprijs in de toekomst naar $6.000?

Ben Davies, portfolio manager van Hinde Capital, praat in een uitzending van Bloomberg over de toekomst van de GOUDprijs. Volgens Davies kan de prijs van GOUD in de komende twee tot drie jaar gaan stijgen naar $6.000,- per troy ounce. Voor het einde van 2012 zal de GOUDprijs de $2.000,- bereiken, aldus de analist. Vooralsnog schommelt de GOUDprijs de afgelopen weken tussen de $1.550,- en de $1.625,-.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Regering Venezuela zet stappen richting nationalisatie GOUDmijnen

De regering van Venezuela legt de laatste hand aan een nieuwe wet, waarmee alle GOUDmijnen en exploratiebedrijven die zoeken naar GOUD genationaliseerd kunnen worden. In september 2011 ondertekende president Hugo Chavez de zogeheten 'GOUDwet', die erop gericht is alle GOUDmijnactiviteiten onder controle te brengen van de overheid.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

8 Ton GOUD, zilver en koper voor de Olympische medailles

Over een goede 3 weken beginnen de Olympische zomerspelen in Londen. Voor de 4.700 medailles werd in het totaal 8 ton GOUD, zilver en koper gebruikt. Rio Tinto overhandigde een paar dagen geleden de medailles aan de Londense organisatie.

De medailles werden ontgonnen in de Utah copper mine bij Salt Lake City en werden gegraveerd in de Royal Mint in Zuid Wales. Aan de voorzijde staat een afbeelding van Nike, Griekse God van de overwinning. Op de achterzijde staat een abstracte tekening van de Thames die door Londen vloeit.

Bron: macrotrends.org
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Gemeten in GOUD heeft de Dow al 80% van de waarde verloren.

The sample graphic on the left shows an "unzoomed" chart and the one on the right shows the chart once it has been zoomed.

All charts and data are provided 'as is' for informational purposes only and are not intended to be used for trading or as investing advice.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Het tijdperk van GOUD

Het is populair om GOUD af te schilderen als een waardeloze belegging. Het brengt geen interest op en ligt daar maar te liggen.

Warren Buffett investeert liever in productieve activaklasse. Aandelen, een boerderij of een huis dat je kan verhuren. Maar GOUD? Nee, bedankt.

Ook binnen de financiële wereld vind je weinig fans. Aan GOUD is namelijk niets te verdienen. Een GOUDhandelaar heeft slechts een zeer kleine marge op de verkoop van GOUD. Ik spreek dan over 1% of zo.

Met 1% zijn de banken natuurlijk niet content. Toch niet als je een veelvoud van dat kan verdienen door een belegger een fonds of ingewikkeld financieel product aan te smeren?

En de financiële media speelt het spel maar al te graag mee. De grootste adverteerders zitten namelijk in de financiële sector.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$