Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 6116 tot 6120
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Banken voorspellen een GOUDprijspiek van gemiddeld $1.942 voor 2012

Ondanks de huidige lage GOUDprijs voorspellen banken hogere prijzen voor de rest van dit jaar. De GOUDprijs kan volgens recente schattingen van 8 partijen oplopen tot een piek van gemiddeld $1.942. Dit is redelijk in lijn met onze eigen verwachtingen voor dit jaar. Dat betekent dat we gemeten van de stand van vandaag ($1.585) een aardige opwaartse beweging kunnen verwachten waarbij een sprong van 20% denkbaar is.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

GOUD voor het einde van het jaar weer veilige vluchthaven

Zolang GOUD correlatie blijft vertonen met risicobeleggingen moeten beleggers op korte termijn rekening blijven houden met volatiliteit van de GOUDprijs. Analisten verwachten echter dat GOUD voor het einde van het jaar zijn rol als veilige vluchthaven weer zal vervullen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

GOUDsentiment in mei het laagste sinds 1997

Het sentiment omtrent GOUD heeft een flinke knauw opgelopen nu de prijs al bijna een jaar in een zijwaarts trend zit.

De Gold Indicator Score, een Sentimentrader index samengesteld uit diverse sentimentsindicatoren (particulieren, analisten, fondsbeheerders, grondstoffenhandelaars, beurshuizen, pensioenfondsen, optie- en futurebeleggers), daalde in mei af naar het laagste niveau sinds december 1997 opgemeten van amper 3 procent!

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Praktische problemen bij een GOUDstandaard

Met de huidige crisis wordt er veel gespreken over een nieuwe GOUDstandaard. Er zijn er zelfs de spreken over nieuwe GOUDen munten al betaalmiddel. Daar zijn echter enkele praktische problemen rond.

De kleinste praktische GOUDen munt heeft al gauw een gewicht van een tiende troy ounce. Dat zou bij de huidige koers zo’n $ 160 waard zijn. Kijk dan ook eens naar het aantal $100 biljetten die in de dagelijkse transacties omgaan. Dat zijn er niet zoveel, nietwaar? Dit is niet omdat je deze biljetten niet mag gebruiken. Je kunt naar een willekeurige bank gaan en er zoveel wisselen als je maar wilt. Bijna niemand gebruikt ze, omdat ze onhandig zijn: dat is de reden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

John Butler over de cruciale rol van GOUD

John Butler werd gevraagd door Lauren Lyster in haar programma Capital Account om een stand van zaken te geven over de crisis in het globale financiële systeem. Als de auteur van het boek ‘The Golden Revolution’ weet Butler als geen ander de rol van GOUD in dit systeem te duiden.

De prijszwakte van GOUD in de afgelopen maanden is slechts tussentijdse hick-up, aldus Butler. Amen, John!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$