Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6121 tot 6125
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

Running out of Zilver

Over de gehele wereld kunnen de centrale bankiers hun handen niet van de printknop van hun drukpersen afhouden. Het is daardoor gemakkelijk een ​​stijging van de prijs van edelmetalen te voorspellen in de komende 2 jaar. Het is vergelijkbaar met wat vele malen eerder is gebeurd in het verleden. Na de instorting van de markt in 2008, stegen door de reactie van de centrale banken alle edelmetalen in prijs. Bijvoorbeeld GOUD sprong omhoog met 25% in 2009. Maar in een goed jaar voor GOUD, zilver kan het nog beter doen. In 2009 sprong de prijs van zilver omhoog met 50% van $11 tot $17 per ounce.

Nu is het tijd om opnieuw te kijken naar zilver. Sprott de grootste grondstoffen handelaar in de wereld, zegt: "De €100 miljard van de Europese Unie voor de Spaanse banken vorige week is nog maar het begin … Het probleem is veel groter dan centrale bankiers en overheden kunnen behappen – het hele banksysteem is veel groter dan de betrokken landen zelf."

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Kunnen we dan écht alleen maar negatief zijn?

Eén van de opvallendste gebeurtenissen van de afgelopen week is het uitblijven van een “echte” QE3 – laat staan een gecoördineerde ingreep door de ECB en de FED. Ondertussen dalen de grondstofprijzen naar verdere diepten – wat het risico richting een deflatoire spiraal alleen maar groter maakt.

Grondstoffen dalen rustig verder af in de hoop ergens een bodem te vinden. Hoewel olie de laatste handelsdag van afgelopen week met bijna twee en een half procent hoger sloot, noteert olie nog steeds maar net boven de $80. GOUD is inmiddels al weer onder de $1600 per troy ounce gesloten op $1572 dollar. Ook zilver zoekt nieuwe dieptepunten en noteert nog net geen $27 dollar per troy ounce. Een koopje dus! Ook maïs, koffie, suiker, verwarmingsolie en katoen zoeken de diepste punten sinds uit uitbreken van de crisis in 2008.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Turkije handelt jaarlijks 82 ton GOUD met Iran

Turkije is niet alleen een de grootste producent van GOUD in Europa, ook handelt het land veel in edelmetaal. Volgens de Turkse overheid zal er dit jaar ongeveer 80 tot 82 ton aan GOUD verhandeld worden met buurland Iran. Het land heeft tevens plannen op de eigen GOUDproductie flink op te schroeven, van de huidige 24 naar een niveau van 34-36 ton per jaar.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Sterke stijging GOUDaankopen bij Chinese middenklasse

De stijgende welvaart van de Chinese middenklasse doet de vraag naar GOUD toenemen. China is al de grootste producent van GOUD en verwacht wordt dat het land dit jaar ook de grootste consument wordt van het gele edelmetaal. Een van de drijvende krachten hierachter is de stijgende vraag naar juwelen en luxeproducten door de groeiende middenklasse.

Tegen 2020 zal 25 % van de bevolking zich in de middenklasse bevinden. Deze bevolkingsgroep wil door middel van luxeproducten en juwelen aantonen dat ze zich dergelijke dingen kunnen veroorloven, een soort statussymbool.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Indiase GOUD-ETF's zien vermogen in één jaar verdubbelen

Het is bekend dat de Indiase bevolking een band heeft met fysiek GOUD, maar sinds 2007 konden ook de zogeheten exchange-traded funds (ETF's) op meer belangstelling van Indiase beleggers rekenen. In de maand mei was het totale vermogen dat beheerd werd door de verschillende GOUD-ETF's in India verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Was de marktkapitalisatie van de verschillende ETF's op basis van GOUD in mei 2011 nog $981 miljoen, een jaar later was dat aangegroeid tot $1,85 miljard.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$