Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 6126 tot 6130
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Bodem gevonden voor GOUD- en zilveraandelen

We hebben (eindelijk) een bodem gevonden voor onze GOUD- en zilveraandelen. Zo lijkt het toch althans. Zelfs mijn eigen portefeuille deed het vorige week beduidend beter. Voor mij ook een hele opluchting en een gevoel van: “eindelijk”. GOUD- en zilveraandelen roeien al een jaar tegen de stroom in. Slim Beleggen schreef laatst dat we in de uitkotsfase waren beland, zoals meestal het geval is hadden ze gelijk. De bodem is nu ingezet.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Death cross wijst op zeepbel bij het GOUD

De GOUDprijs slaagt er niet meer in om een vuist te maken, dit in tegenstelling tot wat we een jaar geleden zagen. Elke correctie in de GOUDprijs bleek toen een koopgelegenheid en dat is niet langer het geval.

Technisch is het beeld bij het GOUD veranderd sinds het opduiken van een death cross op de chart in april.

Richard Suttmeier, chief market strategist bij ValuEngine.com, is van mening dat de GOUDprijs in een nieuwe trading range is beland, waarbij bewegingen beperkt blijven tot maximaal 5%.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Vietnamese overheid wil middels GOUDcertificaten privébezit van GOUD mobiliseren

In Vietnam verricht de overheid grote inspanningen om de binnenlandse GOUDmarkt te reguleren en om van GOUD een gangbaar ruil- en handelsmiddel te maken. De opzet is om GOUD-gerelateerde instrumenten te bouwen waarmee de valutakoers kan worden gestuurd en monetair beleid kan worden uitgevoerd. Hiervoor is een transparant, efficiënt en helder toezicht op de binnenlandse GOUDmarkt nodig.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Het is tijd voor 'The Big One'

Er staat iets groots te gebeuren. Het financieel systeem vertoont meer en meer tekenen van verval. Het Europese eindspel is in volle gang, maar ook andere werelddelen ontsnappen er niet aan. De enige oplossing lijkt een gigantische liquiditeitsinjectie over heel de wereld.

De FED speelt een grote rol in alles. Sinds dit jaar speelt ze echter een gevaarlijk, experimenteel spel. Ze doet alsof ze gestopt is met geld te printen om de grondstofprijzen (waaronder vooral GOUD en zilver) te laten zakken. Maar achter de schermen blijft de FED via via de nodige liquiditeiten in het globale geldsysteem pompen.

(Het hele artikel is eerder verschenen in de dagelijkse nieuwsbrief van GOUD-Portal.nl)

[...]

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

GOUD in euro, in dollar en EUR/USD

Vandaag was ik vroeg thuis van mijn werk. Zoals gewoonlijk keek ik naar  de GOUD- en zilverkoersen. Gelukkig beïnvloeden de grillen van de dag mij niet, maar ik volg het wel nauwgezet. Hert is misschien een slechte gewoonte, maar ik meen een mooie observatie te hebben gemaakt.

Al een paar keer vestig ik de aandacht op het verband tussen de EUR USD – verhouding en op de GOUDkoers in dollar en in euro.  Hoewel ik natuurlijk fout kan zijn, denk ik dat in deze woelige een aantal krachten op elkaar inwerken. Voor de zekerheid wil ik er op wijzen dat dit voor deze periode is. Dit was in het verleden anders en zal in de toekomst anders zijn. Het is geen blijvende wijsheid, voor zover het een wijsheid zou zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$