Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 6126 tot 6130
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Grafiek van de Dag: Dow/GOUD ratio

Het is alweer een tijdje geleden dat we de Dow/GOUD ratio onder de loep namen. We kregen toevallig zopas de langetermijn grafiek toegestuurd in onze mailbox.

Blijkt dat de neerwaartse trend nog altijd intact is, wat betekent dat de koopkracht van GOUD ten opzichte van aandelen blijft stijgen.

Maar we zagen in de afgelopen maanden wel een afzwakking. Dit komt uiteraard door de zwakke prestatie van het gele edelmetaal in de jongste maanden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Commotie rondom Duitse GOUDreserves

De laatste weken zijn er in Duitsland steeds meer vragen ontstaan omtrent de locatie van de GOUDreserves die de Bundesbank in bezit heeft. Net als in Nederland is het vermoeden en daarmee de onvrede groot dat het “nationale” GOUD voor een groot deel opgeslagen ligt in het Buitenland. De vragen ontstonden nadat de populaire Duitse krant Bild met een artikel kwam waarin de situatie aan het daglicht kwam. De federale rekenkamer is nu met een onderzoek gestart omtrent de data rond de GOUDreserves en doet hier binnenkort verslag van tegenover het begrotingscomité van de Bundesbank.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Kopers van GOUD laten het wereldwijd afweten

Toen Lehman Brothers in december 2008 bankroet ging, wisten de beleggers niet hoe ze snel genoeg GOUD konden kopen. Bij het uitbreken van de Europese schuldencrisis, kochten ze nog meer GOUD. Hetzelfde gebeurde toen de Verenigde Staten hun triple A-rating verloren.

Maar nu hebben de kopers van GOUD de handdoek in de ring gegooid en dat in verschillende delen van de wereld. De interesse voor GOUD in de Verenigde Staten is sterk gedaald, maar hetzelfde gebeurt in Azië en in Europa. Sommige handelaren krijgen nog amper kandidaat-kopers over de vloer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Eric Sprott voelt stress bij de GOUDbeleggers

Eric Sprott was te gast op de Hard Asset show in New York. FSN ondervroeg Sprott naar de gespannen sfeer bij het publiek, dat hoofdzakelijk bestaat uit goed ingelichte specialisten en beleggers in GOUD en zilver.

Ook Sprott is teleurgesteld in de recente prijsactie van de edelmetalen. Maar de fundamenten zullen ervoor zorgen dat GOUD en zilver tot de best presterende activa in de komende jaren blijven behoren.

Denk eraan, de massa is nooit geïnteresseerd op de bodem!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Volume voorspelt fors herstel GOUDaandelen

GOUDaandelen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Wat opvalt is dat de huidige correctie gebeurd aan een laag volume. Sinds de correctie zich inzette een jaar geleden, is het volume nagenoeg onveranderd gebleven.

Men kan hieruit afleiden dat het volume voornamelijk langs de verkoopzijde kwam, zoniet zouden de aandelen zijdelings bewegen of stijgen indien de kopers in de meerderheid waren. Het volume is in vergelijking met de selloff van 2008 ook laag gebleven. De aandelen worden niet en masse gedumpt door beleggers, er is geen paniek.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$